23.8.13

Κάλεσμα για έναν ανυποχώρητο ανένδοτο αγώνα για να ανατραπούν τα μνημόνια

Κάλεσμα για έναν «αποφασιστικό, ανυποχώρητο, ανένδοτο αγώνα, για να ανατραπούν τα μνημόνια, για τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα. Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σκληρά λόγια στην κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις Σόιμπλε περί νέου προγράμματος τις χαρακτήρισε έμμεση ομολογία ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει.
«Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα ανατρέψουμε τώρα αυτή τη πορεία ή θα παραλάβουμε στάχτη και αποκαΐδια. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνο την επιλογή του αγώνα, του ανένδοτου και ακατάπαυστου αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων» είπε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε «ας μη τολμήσουν ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας» και διεμήνυσε: «Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα». «Να έχουν υπόψη τους. Δε θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους. Ο λαός θα τους ρίξει. Ο λαός με τους αγώνες του στους δρόμους. Και εμείς αυτούς τους αγώνες θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις» δήλωσε.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ προειδοποιώντας ότι «οι αποφάσεις τους και οι ενέργειές τους, δε θα είναι εσαεί πέρα και πάνω από τη κρίση του λαού και της δικαιοσύνης. Αργά η γρήγορα θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις και τις παραλήψεις τους, για τη ζημία στο δημόσιο συμφέρον». «Όχι δεν απειλούμε επενδυτές, όπως μας κατηγορεί η κυβέρνηση. Τους επενδυτές απλά τους ενημερώνουμε ότι θα χάσουν αν τζογάρουν στο ξεπούλημα της Ελλάδας. Δεν απειλούμε τους επενδυτές. Τα λαμόγια απειλούμε που διαχειρίζονται τη δημόσια περιουσία σα να είναι το τσιφλίκι των παππούδων τους. Και τους απειλούμε ευθέως: Θα λογοδοτήσετε κύριοι, στον Ελληνικό λαό» συμπλήρωσε.
«Και επειδή πολλοί καλοθελητές, ενδεχομένως να σπεύσουν να μας κατηγορήσουν για λεκτική βία. Τους απαντάμε προκαταβολικά. Η βία είναι το δικό τους όπλο. Οι μαζικοί ειρηνικοί αγώνες, είναι το δικό μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας: «Εμείς δεν θα πατήσουμε μπανανόφλουδες, ούτε θα μασήσουμε στις προβοκάτσιες και στις μονταζιέρες τους. Εμείς θα προστατέψουμε όσο περνάει από το χέρι μας τη γαλήνη του τόπου, την ειρηνική πορεία του προς τη μεγάλη πολιτική αλλαγή και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που αυτή θα επιφέρει».
Αναφερόμενος στις προτάσεις του κόμματός του είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο «που χαίρει εκτίμησης και αναφοράς διεθνώς, ως η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική λύση στη καταστροφική πορεία της λιτότητας». «Το μόνο success story για την Ελλάδα είναι η ανατροπή του μνημονίου» κατέληξε.

31 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/8/13 11:12

    Απεχθανομαι τον λαικισμο με τις διακοποες των επωνυμων.
    Αφου ομως διαφοροι σε εντυπα και μπλοκς ασχοληθηκαν τοσο με τις διακοποες του ΓΑΠ,η και με το που εμειναν και τι εφαγαν στις εβδομαδιαιες διακοπες τους Βενιζελος και Σαμαρας μηπως θα επρεπε να μας ενημερωσουν και περι Τσιπρα?
    Ποσο διηρκεσαν οι διακοπες του στους Παξους,που εμενε και ποσα χαλασε?
    Γιατι πεταχθηκε φρεσκος στην Κερκυρα για να κηρυξει ανενδοτο αγωνα,δηλαδη κατευθυνομενη μεθοδευμενη αναταραχη εκθεμελιωσης της χωρας.
    Μας ειπε οτι το διλλημα ειναι κυβερνητικες πολιτικες η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ετσι χωρις προγραμμα για τα ωραια του ματια.
    Απειλησε δε και παλι οσους εχουν προθεση να επενδυσουν.
    Ποτε θα σταματησει επιτελους η ασυλια των ανευθυνων καλοπερασακηδων δημαγωγων?



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/8/13 11:12

    Τσίπρας ίσον Εγγύηση/Μη-Επενδύσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/8/13 11:12

    Και εντάξει για το Τσίπρα, κάνει καμμιά ομιλία, το βγάζει το μεροκάματο. Έχει μαυρίσει κιόλας μια χαρά είναι. Ο Πρόεδρος Πάνος, μπορεί να μας πεί κανένας που βρίσκεται? Μεσοπέλαγα διαλογίζεται ποιά θεωρία συνομωσίας θα λανσάρει από Σεπτέμβρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/8/13 11:16

    Αλέξη λες να γίνει ... Ταχρίρ και Συρία η Ελλάδα;;;; Αυτό λες;;;;; Γιατί "ανένδοτος" και "μαζικοί ειρηνικοί αγώνες" μάλλον είναι ασυμβίβαστα και κρίνω ότι ψάχνεις κόσμο για ντεκόρ στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως πρόσεχε γιατί από τον ανένδοτο στην επανάσταση η απόσταση είναι πολύ μικρή. Και βλέπεις τις γίνεται στην Αίγυπτο: κάποια δίποδα κτήνη (που πεινούν και δεν είχαν ευκαιρίες να γίνουν άνθρωποι σίγουρα... ΟΚ!!!) λεηλατούν και τα μουσεία πλέον......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/8/13 11:27

    Ποιος Τσίπρας ρε....

    Κάτι περιστατικά σαν το παρακάτω μας θυμίζουν σε αυτή την έρημη γη που λέγεται ακόμα Ελλάς ότι δεν ξεπουλήθηκαν τα πάντα όχι γιατί το είπαν οι αριστεροί ή δεξιοί πατριδοκάπηλοι, μα οι αληθινοί Έλληνες.

    Γιατί ένας σωστός Έλλην Αξιωματικός, ισοδυναμεί με 100.000 Κασιδάρηδες και αλλους τόσους Γλέζους.


    Τέτοιες μέρες, πριν 3 χρόνια, μια μάνα θρηνούσε την απώλεια του παιδιού της. Στις 19 Αυγούστου 2010, ο σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργος Λυκάκης έπεσε στο κενό από ύψος 22 μέτρων στη δύσκολη δοκιμασία της «αράχνης», κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών. Το διπλό δίχτυ ασφαλείας δεν λειτούργησε. Σκίστηκε (προφανώς από κακή συντήρηση), και το κορμί του αξιωματικού έπεσε με δύναμη στο έδαφος.
    Ήταν 24 ετών.

    Για μια-δυό μέρες έγραψαν σχετικά οι εφημερίδες και τα blogs, και αυτό ήταν. Το θέμα ξεχάστηκε. Η υπόθεση όμως είχε συνέχεια. Ο διοικητής της Μονάδας και ο υπεύθυνος εκπαιδευτής κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Τα κομματιασμένα σκοινιά ήταν μάρτυρες βαριάς αμέλειας.
    Στο δικαστήριο όμως, υπήρχε ένας απρόσμενος μάρτυρας υπεράσπισης: Η μάνα του άτυχου αξιωματικού!
    Κανείς δεν την είδε ποτέ. Δεν βγήκε στα κανάλια, ούτε στις εφημερίδες. Η κυρία Ελένη Λυκάκη.

    «Δεν ζητώ την τιμωρία κανενός. Κανένας δεν ήθελε το θάνατο του παιδιού μου. Ζητώ μόνο να μην θρηνήσει άλλη μάνα εξαιτίας ενός λάθους... Ο γιος μου τίμησε την πατρίδα, και αυτή τη στάση θα ήθελε να κρατήσω». Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο. Λόγια που κανένας, εκτός αίθουσας, δεν πληροφορήθηκε καθώς κανένα μέσο ενημέρωσης δεν παρουσίασε το θέμα.

    Στην αγόρευσή του ο στρατιωτικός εισαγγελέας ήταν καταπέλτης. Κρατώντας στο χέρι του το κομμένο σκοινί, είπε στους κατηγορούμενους ότι με αυτό το σκοινί έπρεπε να τους κρεμάσει. Και κατέληξε: «Αυτή η γυναίκα σήμερα έδωσε σε όλους μαθήματα ήθους!». (Το δικαστήριο τελικά αθώωσε τους κατηγορούμενους).

    Στον τάφο του 24χρονου παλικαριού είναι σκαλισμένες λίγες λέξεις. Κρατάω αυτές:

    «Γιε μας… Για την πατρίδα τα νιάτα σου!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/8/13 11:41

    Ναι, ανένδοτο αγκαλιά με τους χρυσαυγίτες και τους ψεκασμένους

    κρίμα, κάποτε η αριστερά ήταν δημοκρατική πρωτοπορία, κατάντησε φασιστικό παρακολούθημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/8/13 17:02

      ποιος ειπαμε θα ειναι αγκαλιά με τους χρυσαυγίτες? ε?

      http://www.creteplus.gr/news/i-upoklisi-kai-to-heirofilima-tou-mihaloliakou-sti-ntora-53493.html

      γιατι ρε ντρεπεστε να το παραδεχτειτε? η ΝΔ και η ΧΑ ειναι το ιδιο πραγμα! τελος! οι ιδιοι το λενε και μαλιστα υπερηφανευονται, εσεις θα μας πεισετε για το... αντιθετο? ειστε σοβαροι?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/8/13 10:38

      Πάντως ανακοινώσεις είτε ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει είτε η ΧΑ είτε ο Καμμένος, το ίδιο πράγμα είναι. Κάποιοι ήθελαν να φύγει το ΠΑΣΟΚ της ήπιας αριστεράς με προσβάσεις στα δεξιά γιατί χαλούσε η ισορροπία της κοινωνίας και δεν τους βόλευε. Τα κατάφεραν. Πάει το ΠΑΣΟΚ. Λουστείτε έλληνες τώρα Τσίπρα και Κασιδιάρη.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος24/8/13 21:41

      Βασικα, το σωστο ειναι "Λουστείτε έλληνες τώρα Τσίπρα και Σαμαρα+Κασιδιάρη"

      Ντρεπεσαι να το πεις? ή φοβασαι να το πεις?
      (μη μασας ρε, ο Ευρυπιδης δεν διαβαζει piazza!)

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος25/8/13 19:10

      Ορθή η παράτήρηση. Άντε αυτό είναι το σωστό. Ουδείς τέλειος. Μόνο που το ολόσωστο είναι:

      "Λουστείτε τώρα Έλληνες (με κεφαλαίο Ε, μην μας κυνηγήσει ο Καμμένος) για λίγο ακόμα Σαμαρά και Τσίπρα+Κασιδιάρη για πολύ ακόμα"

      Ο διεκπεραιωτικός Σαμαράς έκανε την κωλοτούμπα του αλλά τελειώνει. Η χώρα θα κινείται στον αστερισμό των επικίνδυνων άκρων για πολύ ακόμα. Θλιβερό αλλά πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος23/8/13 12:27

    ότανεπιστρέψει ρε παιδιά ο Αλέξης απο τις διακοπές.
    βάλτε μια φωνή ,ένα τηλέφωνο ,ένα μνμ στο inbox τελοσπαντων....
    για κείνη την επανάσταση που λέγαμε...να την ξεκινήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/8/13 12:29

    Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του φασισμού και του κομμουνισμού. Απορώ όμως, γιατί το σφυροδρέπανο δεν προκαλεί την ίδια απέχθεια με την σβάστικα; Μήπως επειδή οι περισσότερες συνιστώσες του σύριζα (συμπεριλαμβανομένης της ΚΟΑ από όπου προέρχεται ο μαοϊστής Τσίπρας) έχουν σαν σύμβολο το σφυροδρέπανο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/8/13 16:55

      Να σε πω εγω που δεν ειμαι στο συριζα ή εχεις προβλημα? δεν πιστευω να θελεις ντε και καλα τον φλουφλη τον Χαριτο να σε απαντησει ε?

      οπως και να 'χει, σου ετυχε δυστυχως να σου απαντησω εγω...

      λοιπον ακου μαϊμου του Στυλιανιδη και του Λόκα:

      το σφυροδρεπανο το ειχαν αυτοι που, οταν η πατριδα το χρειαστηκε, βγηκαν στο βουνο για να πολεμησουν τον κατακτητη

      τη σβαστικα την ειχαν αυτοι που εκαιγαν ελληνικα χωρια και ξεκοιλιαζαν γυναικοπαιδα

      γι αυτο το σφυροδρέπανο δεν προκαλεί την ίδια απέχθεια με την σβάστικα, καταλαβες? "καταλαβα" να λες!

      τον κωλο σας να βαρετε καταη κι εσεις και τα ξαδερφακια σας της ΧΑ, την Ιστορια δεν μπορειτε να την αλλαξετε...

      καποιοι ανατιναξαν τον Γοργοποταμο και καποιοι εκαψαν τον Χορτιατη - η ΝΔ και η ΧΑ διαλεξαν τους δευτερους, η Αριστερα διαλεξε τους πρωτους, το δε ΠΑΣΟΚ, ενω αρχικα ειχε επιγνωση της Ιστοριας του τοπου, τωρα με τον Μπενυ αρχισε τις "ισες αποστασεις" (παρολο που ο μισος ΕΛΑΣ πηγε ΠΑΣΟΚ, παρολο που ολοι μαυραγοριτες ψηφιζαν Δεξια)

      ετσι εχουν τα πραγματα, αν σε στεναχωρησα στα αρχιδια μου και πιστεψε με, χεσμενο τον εχω και τον συριζα και τις συνιστωσες του


      ΥΓ. η ασχετοσυνη σου σε ολο της το μεγαλειο: οχι, ο Τσιπρας δεν προερχεται απο την ΚΟΕ (και οχι ΚΟΑ, οπως λαθος αντεγραψες), απο το ΚΚΕ προερχεται (ΚΝιτακι ηταν) και μετα βρεθηκε στον παλιο ΣΥΝ (του Κωνσταντοπουλου). Και οχι δεν ηταν ποτε μαοϊστης, απλος μαλακας ηταν σαν εσενα. Τωρα, αν η καθοδηγα σου φαντασιωνεται μαοϊστες, κομμουνιστες κτλ και σου τα λεει τί να σε πω? αλλαξε καθοδηγα!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/8/13 10:44

      Χμμμμ, πολύ σάλτσα για το τίποτα βάζεις 16:55. Η αλήθεια τσούζει και τραβάς από τα μαλιά επιχειρήματα. Χθες ήταν η παγκόσμια ημέρα κατά του φασισμού και του κομμουνισμού. Όχι κατά της αριστεράς. Κατά του φασισμού και του κομμουνισμού. Το από πού προέρχεται το ΚΝΙτάκι δευτερεύον. Η στάση του δείχνει ότι είναι ψευτοδημοκράτης. Όσον αφορά τον εμφύλιο μείνε εκεί. Πάντως μην τα βλέπεις τόσο αποσπασματικά τα πράγματα με τόσες παρωπίδες. Τιμή σε κάθε αντιστασιακό αλλά η εξίσωση έλληνες κομμουνιστές = έλληνες αντιστασιακοί = όλοι οι άλλοι συνεργάτες δεν ισχύει. Κυριως δεν ισχύει το σκέλος του ότι ήταν αντιστασιακοί επειδή ήταν κομμουνιστές. Περισσότερο ισχύει ότι ήταν αντιστασιακοί επειδή ήταν πατριώτες. Και σίγουρα δεν ισχύει για την οικογένεια Τσίπρα.

      Και όποιοι ήταν κομμουνιστές αντιστασιακοί τι περιμένουν τώρα;;;; Διαβατήριο μόνιμης εξουσίας ανεξαρτήτως σαχλαμάρας;;; Ασυλία βλακείας και ξεροκεφαλιάς;;;; Κατάργηση των πολιτικών διεργασιών του δυτικού κοινοβουλευτισμού προς όφελος του πεζοδρομίου τιμής ένεκεν για την αντίστασή τους;;;; Λίγο χρόνο παραπάνω στο βήμα της βουλής;;; Τι θέλουν;;;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος25/8/13 15:24

      Αγαπητε, αυτοι που ηταν κομμουνιστες αντιστασιακοι δεν περιμενουν τιποτα απολυτως, γιατι απλουστατα δεν ζουνε πια: οι πιο τυχεροι (οσοι επεζησαν απο τη Μακρονησο δλδ) εχουν πεθανει απο βαθια γεραματα, οι πιο ατυχοι τουφεκιστηκαν απο τους επιγονους των γερμανοτσολιαδων και των Χιτων

      Τοσο απλο!

      Οποτε, τζαμπα τα γραφεις τα παρακατω και προσβαλλεις (ελπιζω αθελα σου) τη μνημη των ηρωων...

      Τωρα, για τις ψωναρες που με το μοχιτο στο χερι παριστανουν τον "κομμουνιστη αντιστασιακο" δεν θελω να ασχοληθω μεσημεριατικα - οπως δεν θελω να ασχοληθω ουτε με τους κρατικοδιαιτους κοπριτες που συγκρινουν τους αντστασιακους με τους μαυραγοριτες και κρατανε "ισες αποστασεις", για να μη παρεξηγηθουν οι δεξιοι φιλοι τους

      Οσο για το ΚΝιτακι, το εγραψα απλα και μονο για να μη λεει πίπες ο 12.29 περι "ΚΟΑ" (δλδ ΚΟΕ!) και "μαοϊστων" - σαφως και ειναι δευτερευον...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος25/8/13 19:18

      Άσε τις πουστίτσες 15:24 και τους συναισθηματισμούς. Κανείς δεν κατηγόρησε αγνούς παραπλανημένους κομμουνιστές από τα δεδομένα εκείνης της εποχής και κανείς δεν τους πρόσβαλλε προσωπικά. Ούτε τους εξομοίωσε με τους μαυραγορίτες. Αυτά τα συναγάγεις εσύ βάσει των κόμπλεξ ή των δουλειών που έχεις.

      Και άσε την τοπική παραφιλολογία για τους ήρωες της αντίστασης που τα εγγόνια τους έφεραν τον Σαμαρά στην εξουσία αφού σου λέει (απλοϊκά...) "το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ είναι αντιλαϊκό".

      Τα πράγματα χοντρικά έχουν ως εξής:

      Στην Ευρώπη του '40 ήταν ζήτημα το ποιός θα ξεκινήσει "εξαγνισμό" της κοινωνίας απο τον πολιτισμό του καπιταλισμού. Είτε ο Χίτλερ είτε ο Στάλιν θα το έκαναν και, ούτως η άλλως, θα ερχόταν σε σύγκρουση μεταξύ τους. Ο 2ος παγκόσμιος ήταν αναπόφευκτος γιατί ουσιαστικά επρόκειτο για κρίση των αγορών, την οποία εκμεταλλεύτηκαν εκατέρωθεν σοσιαλιστές και εθνικοσοσιαλιστές σπεκουλαδόροι "ιδεολόγοι", ώστε σε ένα αποσταθεροποιημένο οικονομικά περιβάλλον να "σώσουν" τους "λαούς". Ουσιαστικά ο 2ος παγκόσμιος ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών του πολιτισμού όπως τον ξέραμε ως τότε και των "ιδεών" πως η πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει με μανιφέστα καθάρσεις και "ιδέες".

      Η Ελλάδα πλήρωσε διπλό τίμημα αφού εκτός απο την ναζιστική κατοχή πνίγηκε στο αίμα με τον εμφύλιο στην προσπάθεια επιβολής κομμουνιστικού καθεστώτος.

      Σήμερα έχοντας την εμπειρία εκείνης της εποχής ας κάνουμε το συνειρμό με τις ομοιότητες που παρουσιάζει η τωρινή κρίση των αγορών. Τα απολιθώματα-απόγονοι εκείνης της εποχής βρίσκονται πάντα έτοιμοι με τα σάλια να τρέχουν. Οι εχθροί του πολιτισμού δεν έφυγαν ποτέ και θρέφονται ακόμα απο παρόμοια γεγονότα βασισμένοι στην άγνοια και την κατευθυνόμενη παιδεία. Τσίπρες και ΚΑσιδιάρηδες δλδ.

      Ποτέ ξανά ναζισμός και κομμουνισμός στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος25/8/13 19:18

      Όσοι μιλούν για "θεωρία" των δύο άκρων έχουν δίκιο. Ένα άκρο υπήρχε μέχρι να εμφανιστεί η ΧΑ. Η άκρα αριστερά. Απλά μερικοί, ακόμη και σήμερα, είστε υπερβολικά δειλοί για να πείτε τη λέξη.

      Θα πάει κανείς να πει στους νεκρούς των Στάιλν και Μάο ότι διαφέρουν από εκείνους του Χίτλερ;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος25/8/13 19:23

      Η ελληνική άκρα αριστερά (κομμουνιστική και αναρχοειδής) ευθύνεται, σε μεγάλο βαθμό, για την επανεμφάνιση της άκρας δεξιάς και των νεοφασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων. Στη συνέχεια, για την άνοδο αυτής της εγκληματικής παράταξης μπορούν να ενοχοποιηθούν μια σειρά παράγοντες: η συγκυρία της οικονομικής κρίσης, η ευρωπαϊκή κηδεμονία (η «απώλεια» της εθνικής ανεξαρτησίας και το πλήγμα στην εθνική υπερηφάνια), η ευρεία δημοσιότητα που της προσφέρθηκε και, όπως πάντα, η ελλειπής ενημέρωση και παιδεία. Ου γαρ οίδασιν τι ποιούσιν.

      Η άκρα αριστερά έχει μακρά παράδοση στην προπαγάνδα. Και η προπαγάνδα της δεν συναντούσε ποτέ πειστικά αντεπιχειρήματα: τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μετά το 1974 τουλάχιστον, δεν κατάφεραν να αντιτάξουν πολιτικό λόγο στην επέλαση της αριστερίστικης προπαγάνδας – και άφησαν το πεδίο της κοινωνικής δικαιοσύνης στα χέρια ιδεολογιών που δεν έχουν καμιά σχέση με την κοινωνική δικαιοσύνη. Δημιουργήθηκε μια περίπλοκη μυθολογία σχετικά με το τι είναι σωστό, τι είναι λάθος, τι είναι προοδευτικό, τι είναι αντιδραστικό, τι είναι στατικό, τι είναι δυναμικό: το αποτέλεσμα ήταν μια κοινωνία χωρίς ενέργεια αγοράς, καθοδηγούμενη από τον συνδικαλισμό και τη γραφειοκρατία – ένα υβρίδιο. Δυο φαινομενικά αντίθετες ιδεολογίες αναδείχθηκαν σε ηγεμονικές: από τη μία η παραδοσιακή της δεξιάς –πατρίς, θρησκεία, οικογένεια- κι από την άλλη η παραδοσιακή της αριστεράς, πατρίς-επανάσταση-οικογένεια. Και για κάμποσες δεκαετίες, ο νόμος εξέλιπε και πάλι, αυτή τη φορά για χάρη της αριστεράς, μιας και πριν από το 1974, ο νόμος εξέλιπε για χάρη της άκρας δεξιάς.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος26/8/13 10:50

      Μαλ'στα... δεν σου εφταναν οι ΠΑΠΑΡΙΕΣ του Παρατηρητηριου Δηλωσεων κτλ κτλ (βλ. Μουρουτης), μας ποσταρες σημερα και τις ΠΑΠΑΡΙΕΣ της Σωτης
      (λες κι εμεις δεν διαβαζουμε protagon...)

      Ευγε νεε μου, αξιος ο μισθος σου!
      (Προφανως εισαι ανικανος να σκεφτεις κατι απο μονος σου, γι αυτο εχεις γαμηθει στα copy-paste, ετσι δεν ειναι;)

      Το μονο απο τις παπαριες που αξιζει να σχολιαστει (περα απο το μισθο που προφανως παιρνεις για να κανεις τα copy-paste) ειναι το εξης:

      "Η Ελλάδα πλήρωσε διπλό τίμημα αφού εκτός απο την ναζιστική κατοχή πνίγηκε στο αίμα με τον εμφύλιο στην προσπάθεια επιβολής κομμουνιστικού καθεστώτος"

      Γιατι δεν λες ξεκαθαρα μωρη κουράδα?
      "παλι καλα που ειχαμε τον Τσαους Αντων, τον Σουρλα και τον Γριβα και μας εσωσαν απο την "επιβολη του κομμουνιστικου καθεστωτος"!" - ντρεπεσαι να το πεις? αφου με τη Χρυση Αυγη συμφωνεις σε ολα, γιατι δεν το λες;

      ΕΥΤΥΧΩΣ που οι παππουδες μας δεν πιστευαν στη μαλακια που ονομασατε "Θεωρια των Ακρων" και πολεμησαν το φασισμο... ΕΥΤΥΧΩΣ, το ξαναλεω!

      Φανταζεσαι να ελεγαν "ελα μωρε κι ο Σταλιν το ιδιο ειναι με τον Χιτλερ, δεν γαμιεται καλα ειμαστε με τους ναζιστες κτλ κτλ;" - οπως λες ΕΣΥ τωρα για τη Χρυση Αυγη;
      (Φανταζεσαι να ελεγαν το ιδιο ο Τσωρτσιλ και ο Ρουσβελτ τί θα γινοταν;)

      Αιντε τωρα, τραβα να πιεις το καφεδακι σου με το πρωην καραβανι του Ισμαρου (τον Χρυσαυγιτη ντε!) και να αναλυσετε την "Θεωρια των Ακρων" και το ποσο καλοι ηταν οι βουλγαρογραμμενοι σε σχεση με τους κακους κομμουνιστας... ετσι κι αλλιως, ακροδεξιοι και νεοφιλελεδες στο ιδιο ακρο ανηκατε παντα

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος26/8/13 15:12

      Καταδικάζουμε την έλλειψη ψυχραιμίας και τις ύβρεις, απ΄όπου κι αν προέρχονται. Ειδικά όταν συνοδεύονται από παραληρηματικές αρλουμπολογίες.

      Έτσι κι αλλιώς ο αριστερός φασισμός είναι ευδιάκριτος: όποιος δε συμφωνεί μαζί μας και γράφει συγκροτημένα, είναι "κουράδα", "νεοφιλελέ" "ακροδεξιός", μισθωμένος για να κάνει κόπυ πέηστ. Σε καμία περίπτωση δεν παίζει να είναι ευαίσθητος πολίτης, ενημερωμένος, προσγειωμένος, αγωνιών για το μέλλον, διαφωνών με κάθε ολοκληρωτισμό. Σε καμμία. Η ταμπελίτσα έτοιμη. Ένδεια επιχειρημάτων = ταμπέλα, ύβρεις, διαστρέβλωση απόψεων.

      Κριμα...

      Κάποτε η αριστερά είχε επίπεδο...

      Κριμα..

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος26/8/13 20:10

      Σαφως! η Αριστερα ειχε επιπεδο και εσεις το αναγνωριζατε: τουφεκιζατε ακομη και ανηλικα παιδια, σακατευατε κοσμο στα Μακρονησα, για 40 χρονια βαλατε στο περιθωριο τη μιση Ελλαδα με τα Πιστοποιητικα Κοινωνικων Φρονηματων...

      Και τωρα εχετε μουτρα και μιλατε - ποιοι; εσεις που ανατρεψατε τον ΓΑΠ και μπασατε την Ακροδεξια στην κυβερνηση (do you remember Papadimos? no? Karatzaferis?) και τωρα στηριζετε την πιστη εφαρμογη του προγραμματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (Αμυγδαλεζες, Ξενιοι Διες, μπουκαρισμα στο Πολυτεχνειο, κλεισιμο της "κομμουνιστικης ΕΡΤ", ατιμωρησια ρατσιστικων εγκληματων, καταργηση Ν. Ραγκουση κτλ κτλ) και μετα κατηγορειτε τους αλλους(!) για την ανοδο των ναζι(!!)

      "ευαίσθητος πολίτης, ενημερωμένος, προσγειωμένος, αγωνιών για το μέλλον, διαφωνών με κάθε ολοκληρωτισμό"

      - αληθεια, πού ειναι η "ευαισθησια" σου αγορι μου στους ξυλοδαρμους αθωων φουκαραδων απο τα ταγματα εφοδου της Χρυσης Αυγης;
      - πού ειναι η "αγωνια σου για το μελλον" οταν συλλαμβανονται χρυσαυγιτες οπλισμενοι σαν αστακοι (πιστολια, σουγιαδες, γκλοπ κτλ κτλ) και αποφυλακιζονται ΑΜΕΣΩΣ;
      - δεν τα ξερεις ολα αυτα "ενημερωμενε" μου; κακως, γιατι στη χωρα μας γινονται!
      - αν ησουν στα αληθεια "διαφωνων με καθε ολοκληρωτισμο", θα απαιτουσες την αμεση τιμωρια ΚΑΙ των εν λογω εγκληματιων... εσυ τί κανεις γι αυτα; στηριζεις τον Δενδια (και εμμεσα μεσω της ατιμωρησιας, τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) ως καλος υποκριτης που εισαι...

      πού ακριβως ειναι οι "ισες αποστασεις απο τα ακρα" και οι "καταδικες της βιας" με τις οποιες μας εχεις πρηξει τα αρχιδια τοσο καιρο;

      τον αγωνα σου εναντια στο ενα ακρο (δλδ την Αριστερα) τον βλεπω καθημερινα... τον αγωνα σου εναντια στο αλλο ακρο δεν τον εχουμε δει ΠΟΤΕ! το καταλαβες; ΠΟΤΕ!

      τί ακριβως κανεις εναντια στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; κατηγορας την αριστερα (!!!) και μαλιστα με τα ΙΔΙΑ ακριβως """επιχειρηματα""" που χρησιμοποιει και ο Κασιδιαρης(!!!) - αυτο ακριβως κανεις!
      μη ντρεπεσαι, παραδεξου το! και κυριως, προσπαθησε να το αλλαξεις...


      ΥΓ. "γράφει συγκροτημένα" - ποιος ρε; απο πότε το copy-paste απο το Facebook θεωρειται "συγκροτημενη γραφη";

      ΥΓ.2 και στο ξαναλεω και βαλτο καλα στην κεφάλα σου: ΕΥΤΥΧΩΣ που οι παππουδες μας δεν πιστευαν στις παπαριες σας και πολεμησαν τον φασισμο... ΕΥΤΥΧΩΣ!

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος24/8/13 21:00

    Ο αλεξης μαλλον γισ ανεκδοτο μιλησε και οχι για ανενδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/8/13 14:03

    Στις εκλογές κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή αντιπολίτευση.
    Ο Συριζα αντικατέστησε το ΠΑΣΟΚ κι η Χρυσή Αυγή τη ΝΔ.
    Αυτό θέλαμε, αυτό μας αξίζει. Μόκο όλοι μας μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος25/8/13 19:20

    Ένα σοβαρό αριστερό κόμμα θα πρότεινε πλειστηριασμούς με συγκεκριμένους όρους (κοινωνικούς, οικονομικούς κλπ). Ένα αριστερίστικο και λαϊκίστικο κόμμα της πλάκας λέει όχι σε οποιαδήποτε μορφή πλειστηριασμού, άσχετα αν πρόκειται για πολύ πλούσιους που απλά δεν θέλουν να πληρώσουν. Προτιμούν να πληρώνουν τα χρέη οι χαμηλοσυνταξιούχοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος25/8/13 19:20

    Το να αποκαλεί υποτιμητικά "τηλεπωλητή" τον Άδωνη Γεεωργιάδη ο επαγγελματίας άεργος - καταληψίας Αλέξης Τσίπρας, είναι όντως σουρεαλισμός. Να απαξιώνει δηλαδή την όποια εργασία ένας αριστερός τεμπελχανάς. Πλάκα έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος25/8/13 19:26

    Το quiz της μέρας:
    Επάγγελμα: Αργόσχολος... Χόμπυ: Αρχηγός κόμματος .... Στον ελεύθερό του χρόνο: Διοργανώνει επαναστάσεις.... Φιλοδοξία: Να γίνει Πρωθυπουργός....

    Με επτά γράμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος25/8/13 19:39

    Δεν πάνε τα νεάντερταλ από το ΠΑΣΟΚ μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ. Του γούστου τους είναι και η Χρυσή Αυγή. Πάντα για γνήσια ιδεολογικούς λόγους. Είναι βλέπετε ο "πολιτισμός της πασοκαρίας" που έχει διαποτίσει όλα τα κόμματα απο το 81 και μετά. Enjoy το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ...

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gLfEBCx_ZsU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος25/8/13 19:50

    Για αυτό το παιδάκι μπορώ να πω ότι σίγουρα είναι κωλόφαρδο που ήταν στο ράφι για αξιοποίηση και του κάθησε η συγκυρία.

    Υποθέτω ότι είναι οριακά πιο έξυπνος από την έξυπνη σήτα.
    Και αν έχω μαντέψει σωστά αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

    Αλλά ακόμα και έτσι, ακόμα κι αν είναι πολύ πιο έξυπνος ή οριακά πιο έξυπνος αδιάφορο βτελικά. Προτιμώ την σίτα από αυτόν. Είναι πιο χρήσιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/8/13 10:56

      Ωραιο χιουμορ, μπραβο. Μετα απο αυτο, σκεφτομαι να ψηφισω κι εγω Πεταλωτη...

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος26/8/13 11:59

    Επανάσταση είναι να κάνεις τους γύρω σου να σκέφτονται και να αναλύουν. Τα υπόλοιπα είναι Politics. Πολιτικάντης είναι ο νεαρός αφού όχι μόνο δεν επιτρέπει σωστή ορθολογική κρίση και δεν αναβαθμίζει τις αναλυτικές ικανότητες του λαού, αλλά το αντίθετο. ΤΟν εγκλωβίζει στον τρόπο σκέψης των ψεκασμένων και των παρανοϊκών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος26/8/13 12:07

    Σιγά ρε ... επαναστάτη!!!

    Ρίξε μια ματιά εδώ να δεις πώς εκφράζονται ακηδεμόνευτα οι πολίτες που έχουν πρόβλημα και μετά πάνε να βγάλεις τους δεκάρικούς σου.

    http://www.tovima.gr/world/article/?aid=527444

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.