28.8.13

Απεργία πείνας ξεκίνησαν 400 μετανάστες στην Ορεστιάδα

Απεργία πείνας ξεκίνησαν από το πρωί της Τετάρτης 28 Αυγούστου, περίπου 400 μετανάστες που κρατούνται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ορεστιάδας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να παραταθεί η κράτησή τους στο 18μηνο.
Τη σχετική καταγγελία έκανε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι κρατούμενοι εξέφρασαν «την έντονη δυσφορία τους καθώς πολλοί από αυτούς βρίσκονται στο στρατόπεδο πάνω από ένα χρόνο χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα και χωρίς μάλιστα να έχουν περάσει από καμία δίκη».
Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας πρόσφυγας από τη Συρία, που κάνει απεργία πείνας την τελευταία εβδομάδα, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ άλλος κρατούμενος από το Ιράν έχει ράψει το στόμα του από το βράδυ της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.