29.8.13

2ο Διεθνές Φιλοσοφικό Συμπόσιο Σαμοθράκης

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το Διεθνές Φιλοσοφικό Συμπόσιο Σαμοθράκης, ενταγμένο και αυτό στον πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την εύρεση της Νίκης της Σαμοθράκης.
Το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 8 – 15 Σεπτεμβρίου 2013, είναι φέτος εμπλουτισμένο με περισσότερους Εισηγητές Φιλοσόφους από όλο τον κόσμο καθώς επίσης και με πολλούς Έλληνες διαφόρων ειδικοτήτων  και παγκοσμίως γνωστούς.
Έτσι μαζί με τους ήδη γνωστούς από πέρυσι, τους πρωτεργάτες δηλαδή του συνεδρίου: Ντίτμαρ Κώχ, πρόεδρο της Εταιρίας Φιλοσοφικών Φαινομενολογικών Μελετών, καθώς επίσης και μέλος της Εταιρίας του Αρχείου των Απάντων του έργου του Χάιντγκερ (Heidegger), τον Νιλς Βάιντμαν, Διευθυντή  του Φόρουμ Σιεντιάριουμ του Πανεπιστημίου του Τίμπινγκεν, την Κριστίν Φούνκε υπεύθυνη για την έκθεση Φωτογραφίας και την σχέση της Τέχνης με την Φύση, την Αλίνα Νοβεάνου, Ρουμάνα Φιλόσοφο καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν, κλπ.  έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον παγκοσμίως γνωστό Ιάπωνα Φιλόσοφο καθηγητή  από τους πρωτεργάτες της σχολής του Κιότο Δρ. Ριοσούκε Οχάσι (Ryosuke Ohashi) γνωστό για την προσπάθεια του να συνταιριάξει τη δυτική Φιλοσοφία με το Ζεν Βουδισμό, αλλά και καθηγητές από άλλες ειδικότητες επίσης αναγνωρισμένης αξίας όπως ο κ. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εκλεγμένος Κοσμήτορας του τμήματος Γεωλογίας Δρ. Σπυρίδωνα Κίντζιο που θα αναφερθεί στην διάλεξη του στις ιδιότητες των Φαρμακευτικών Φυτών της Σαμοθράκης, όπως επίσης και άλλους Έλληνες και ξένους αναγνωρισμένους φιλοσόφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.