22.7.13

Προβάδισμα δύο μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της Pulse RC

Προβάδισμα με δύο μονάδες αποκτά ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Η δημοσκόπηση, δίνει τα εξής αποτελέσματα:
• ΣΥΡΙΖΑ: 23,5%
• ΝΔ: 21,5%
• Χρυσή Αυγή: 14,5%
• ΠΑΣΟΚ: 7,5%
• ΚΚΕ: 6,5%
• Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,5%
• Δημοκρατική Αριστερά: 3,5%
• Άλλα κόμματα: 7,5%
• Αναποφάσιστοι: 11%

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/7/13 11:33

    Το σημαντικό της δημοσκόπησης είναι το επισημο 15% της ΧΑ που σε εκλογές σημαίνει έως και 20%.

    Μέχρι και 2ο κόμμα θα βγει εις βαρος της ΝΔ. Να μην πω ότι υπό προϋποθέσεις βγαίνει και 1ο κόμμα, ειδικά αν διαλυθούν οι Ανεξελεγκτοι Έλληνες.

    Να δω τον Κασιδιάρη υπουργό και τι στον κόσμο!!!!

    Πεινασμένοι όλου του κόσμου ενωθείτε. Θα σας χορτάσουν τα συσσίτια του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής!!!

    Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι αν σκληρύνει στάση και φράσεις, δεν χάνει προς ΧΑ αλλά χάνει προς άλλους (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ., ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπούς μικρούς, ΝΔ). Αν το παίξει μετριοπαθής παίρνει κάποια ψηφαλάκια από τους άλλους αλλά χάνει προς ΧΑ.


    Χαχαχααααααααααααα, αθάνατη Ελλάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/7/13 11:45

    Η μοναδική συγκροτημένη πολιτική και κοινωνική δύναμη της χώρας είναι η πολιτική πελατεία ενός χρεοκοπημένου συστήματος η οποία προσπαθεί να διασώσει μερικά αδίκως κεκτημένα σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας.

    Αποτελεί ευτύχημα πως με αυτούς τους πολιτικούς έχουμε αποφύγει τα χειρότερα. Το σταθερό διεθνές περιβάλλον βοηθάει σ’ αυτή την κατεύθυνση.

    Οι εμφυλιοπολεμικές κραυγές εντός του κοινοβουλίου με την λεκτική αντιπαράθεση των δυο άκρων είναι ανησυχητική. Ακόμη περισσότερο ανησυχητικό είναι το ό,τι μιλάνε για εμφύλιο γενιές που δεν έχουν ζήσει πόλεμο. Άρα, γενιές που θα μπορούσαν εύκολα να ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου.

    Η λύση του ελληνικού προβλήματος βρίσκεται στην παραγωγική ανασύνταξη της χώρας, η οποία για να γίνει όμως χρειάζεται να σπάσουν πολλά αυγά. Η λύση θα φανεί στο ορίζοντα όταν οι Έλληνες αρχίσουν να διαλέγουν εκπροσώπους στο κοινοβούλιο που θα τους υπόσχονται πόνο και κόπο όχι τυχάρπαστους που τάζουν λαγούς με πετραχήλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/7/13 18:47

      Απορω πού ακριβως την ειδε ο διανοουμενος συγγραφευς του αρθρου την "λεκτική αντιπαράθεση των δυο άκρων" - εγω ειδα κατι μπραβους νυχτερινων κεντρων να βριζουν βουλευτες με ωραιο λεξιλογιο: "γαμιοληδες, καριοληδες, πουτανακια, πουστρακια" κτλ κτλ

      φυσικα οι περισσοτεροι νεοδημοκρατες απο μεσα τους τα ιδια λενε για τους αριστερους και πιθανον να συμφωνει και οι ιδιος με αυτα τα ομορφα λογια, αλλα εχω μια απορια: γιατι ντρεπεται να το πει και αντ'αυτου λεει μαλακιες?


      ΥΓ. και που 'σαι συγγραφαρα μου, τη Γιορτη Μισους στο Γραμμο, για τη νικη των Αμερικανων - σορρυ, του Εθνικου Στρατου! η ΝΔ τη διοργανωνε τοσα χρονια και οχι η ΧΑ...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/7/13 14:58

    Η Βουλή έκλεισε για το καλοκαίρι με άλλη μία ήττα για την αντιπολίτευση.

    Ηττα κοινοβουλευτική, αφού το πολυνομοσχέδιο πέρασε χωρίς απώλειες. Και μάλιστα όχι με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τέτοια αντιπαθητικά τερτίπια αλλά μέσα από ανοιχτή και καθαρή διαδικασία.

    Ηττα πολιτική, αφού το κλίμα που επικράτησε στη Βουλή, οι ακραίες εκφράσεις και συμπεριφορές επέτρεψαν στη συμπολίτευση να εμφανίζεται ως πόλος σταθερότητας και ανέδειξαν την αντιπολίτευση ως ένα ασκέρι καβγατζήδων.

    Δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

    Αναρωτιέμαι λοιπόν αν η αντιπολίτευση (και κυρίως η αξιωματική...) προβληματίζεται για ποιον λόγο εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο οδηγείται από ήττα σε ήττα.

    Οι καταστροφικές προβλέψεις διαψεύστηκαν. Η κυβέρνηση δεν καταρρέει. Το διεθνές κλίμα βελτιώθηκε για την Ελλάδα.

    Τα επίμαχα νομοσχέδια έχουν περάσει μαρς από τη Βουλή. Ο λαός δεν δείχνει σημάδια εξέγερσης. Το περίφημο «κοινωνικό κίνημα» έχει καταστεί πιο αναξιόπιστο και από το μνημόνιο.

    Ολες οι επί μέρους συγκρούσεις (από τις εξετάσεις, το μετρό και τις Σκουριές ως τη λίστα Λαγκάρντ και την ΕΡΤ) έχουν τελικά αποβεί υπέρ των κυβερνώντων.

    Η μία εξήγηση είναι ότι κάτι στραβό κάνει η αντιπολίτευση - διότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν μας θαμπώνει με τις επιδόσεις της...

    Η άλλη εξήγηση είναι ότι η αντιπολίτευση τα κάνει μια χαρά αλλά ότι η «ομάδα αλήθειας», η «μονταζιέρα», η διαπλοκή, τα κανάλια και ενδεχομένως οι Νεφελίμ με τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ διαστρεβλώνουν τη φωνή της και δημιουργούν μια λάθος εικόνα.

    Το πρόβλημα είναι πως (εξ όσων μπορούμε να γνωρίζουμε...) ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Λαφαζάνης ούτε ο Διαμαντόπουλος ούτε ο Σκουρλέτης ούτε η Ζωή ούτε «Η Αυγή» ούτε η Σακοράφα μετέχουν της διαπλοκής ή της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

    Αλλά οι δικές τους δηλώσεις και συμπεριφορές είναι που συντηρούν την εικόνα της ακρότητας.

    Αυτοί μιλούν και γράφουν για «συμμορίες της καταστροφής», για «γκάνγκστερ τύπου Αλ Καπόνε», για πραξικοπήματα, κατοχικές και χουντικές κυβερνήσεις, για «ραντεβού στα γουναράδικα», για στάσεις πληρωμών...

    Οι ίδιοι μιλούν για «ρήξεις» και «ανατροπές». Οι ίδιοι συντηρούν την εικόνα του άκρου - και ας παραπονούνται με όσους το διαπιστώνουν...

    Η ακρότητα της ρητορικής τους είναι τόσο προφανής ώστε καμία μονταζιέρα και καμία διαπλοκή δεν χρειάζεται να βάλει το χεράκι της.

    Μόλις προχθές μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε στην «Αυγή» ότι «η εξουσία δεν παραδίδεται αλλά κατακτιέται». Δηλαδή, πώς κατακτιέται η εξουσία; Με εξέγερση; Με λαϊκή κινητοποίηση; Με ένοπλο αγώνα;

    Αυτά όμως δεν τα λέει η «ομάδα αλήθειας». Τα λένε οι ίδιοι.

    Εχουν την απαίτηση να μη λαμβάνονται υπόψη; Ή μήπως να τους εκχωρηθεί ασυλία στην ακρότητα και δικαίωμα στην υπερβολή;

    Ως εκ τούτου μάλλον υπάρχει και τρίτη εξήγηση. Οτι δεν τους φταίει κανείς. Ούτε τα γουναράδικα ούτε οι γουναράδες. Και ότι μόνοι τους καίνε τη γούνα τους.

    Το έχουν άραγε σκεφθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/7/13 18:35

      Γεια σου ρε Πρετεντερακο! κι εγω αν επαιρνα τον μισθο σου, τις ιδιες μπαρουφες θα ελεγα!

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.