2.4.13

Ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση … του Πρετεντέρη!

Ισοπαλία για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και την εκπομπή Ανατροπή.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν από 20,3%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9% (με πτώση μιας μονάδας σε σχέση με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας το Φεβρουάριο), το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,8% και η ΔΗΜΑΡ με 5%. Ένα ποσοστό 4,1% απάντησε άλλο κόμμα. Αποχή / Λευκό / Άκυρο απάντησε το 6,1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 15,6% των ερωτηθέντων.
Στην ερώτηση «ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον πρώτο επιλέγει το 46% των ερωτηθέντων, έναντι 29,3% που επιλέγει τον δεύτερο. Κανέναν από τους δύο, απαντάει το 23,5% των ερωτηθέντων. Στην ερώτηση «αν πρέπει η χώρα να μείνει πάση θυσία στο ευρώ», θετικά απαντά το 60% ενώ ένα 38,5% όχι-μάλλον όχι.
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα από την 28η Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου 2013.

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/4/13 08:32

    Αυτά τα ποσοστά δείχνουν ότι μεγάλη απαξίωση όλων των πολιτικών δυνάμεων. Περιέργως την πληρώνει ως συνήθως (και αδίκως) το ΠΑΣΟΚ... Το μόνο συνεπές και έντιμο κόμμα τουλάχιστον από το 2004 και μετά. Το μόνο που και έγκαιρα είχε επισημάνει τα προβλήματα της διακυβέρνησης Καραμανλή εντός τους απαιτητικού παγκόσμιου περιβάλλοντος, το μόνο που είχε στις ευρωεκλογές του 2009 πει το μεγαλειώδες "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε", "ελάτε κ. Καραμανλή να ματώσουμε τιμωρώντας τα λαμόγια μας γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες", το μόνο που έβαλε με το παρεξηγημένο και αποσπασματικό "λεφτά υπάρχουν" ΟΛΟΣΩΣΤΑ το ζήτημα της αναζήτησης εισροής χρημάτων εκτός του καταναλωτικού δανεισμού, το μόνο που υπερασπίστηκε τη συμμόρφωση με τις κανονικές λειτουργίες μια κανονικής χώρας χωρίς κωλοτούμπες, έστω και μέσω προβληματικών μνημονίων.

    Όλοι οι άλλοι κωλοτούμπες και ψευτοαγανάκτηση για να παραμυθιάζουν μία την καημενίλα της χώρας και την άλλη τους ψευτονοικοκυραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/4/13 09:11

    Τι γινεται καμια φθορα για τη ΝΔ απο την μνημονιακη διακυβερνηση;;;;;
    Αυτα δειχνανε και για το Πασοκ οι νταβατζιδοδημοσκοπησεις και πηγε στο...πατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/4/13 09:22

    Αν και οι υπέροχοι νέοι μας, που πεινάνε μαζί μας, σίγουρα δε θυμούνται, ας θυμίσω:

    http://www.youtube.com/watch?v=cW5ksuUOlwI

    Ιούλιος 2001 και οι ΑΜΑΝ κάνουν πραγματική αριστοφανική σάτιρα και όχι στρατευμένη πολιτική κοινωνικής διάλυσης και εκτέλεσης συμβολαίων όπως ο Λαζόπουλος

    Βγαίνει λοιπόν ο "Γιαννόπουλος" και στα "αγγλικά" του (όπου το "τέλος πάντων" το μεταφράζει σε "end of all") στέλνει τους παλιοξένους από κει που ήρθαν, υπερασπιζόμενος το δικαίωμά μας να είμαστε διαφορετικοί (και πρώτοι βέβαια)

    12 χρόνια μετά στο Ελλάντα θριαμβεύουν οι Χρυσαυγίτες, οι Καμμένοι και το Τσίπρα

    Και ακριβώς για αυτό σου αφήνουν τόσο ασφυκτικά λίγα περιθώρια να δραπετεύσεις από τον πράγματι σάπιο παλαιοκομματισμό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και της ΔΗΜΑΡ βεβαίως βεβαίως. Και δεν δραπετεύεις. Όσο υπάρχουν Τσιπρας και Καμμένος, μόνο τους παλαιοπολιτικούς μπορείς να εμπιστευτείς δυστυχώς. Και σαν νέος, και σαν ηλικιωμένος και σαν μέσης ηλικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/4/13 09:47

    Καλό να ασχοληθώ με το δάκρυ του Κ. Καραμανλή στην κηδεία του πρόωρα χαμένου Θανάση Νάκου. Αγνοώ αν το δάκρυ ήταν από συγκίνηση ή από κάποιο σκουπιδάκι που πήγε στο μάτι του. Θα προτιμούσα να έβλεπα ένα αληθινό δάκρυ για όσα προξένησε εις βάρος της χώρας, και του λαού της. Μαζί με μια πραγματική απολογία για όλα. Οσο δεν τα βλέπω αυτά, ακούω βερεσέ τα υπόλοιπα και υπενθυμίζω ότι μέσα στα ταλέντα ενός ηθοποιού είναι και το (εύκολο) δάκρυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/4/13 10:35

    Το μόνο που ένωσε Τσίπρα και Καμμένο είναι ο κυνισμός. Στο όνομα της αναπαλαίωσης της αντιμνημονιακής παράγκας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε μόνο έτοιμος να συμπορευτεί με τους τραπεζίτες και τους πλούσιους ολιγάρχες, δεν έδειξε μόνο έτοιμος να «βάλει χέρι» στα συνταξιοδοτικά ταμεία για να σώσει τους μεγαλοκαταθέτες. Έδειξε επίσης έτοιμος να συμπαραταχθεί και σε πολιτικό επίπεδο με μερίδα του κατεστημένου. Ο κυνισμός δεν είναι κακός στην πολιτική, αλλά οφείλει να έχει κάποιο μέτρο, ιδίως στις δύσκολες περιόδους, που ο κόσμος έχει ανάγκη να οσμιστεί τον ηγέτη και όχι απλά να κάνει χάζι τον σαλτιμπάγκο που χορεύει καλύτερα στον ταμπουρά των ΜΜΕ, των δημοσκοπήσεων και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/4/13 10:42

    Οι Θεόδωρος Πάγκαλος και Γιάννος Κρανιδιώτης -υπουργός εξωτερικών και υφυπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων, αντίστοιχα- έδωσαν στα τέλη του '90 μεγάλες μάχες για να ενταχθεί η κυπριακή δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ήταν πολλαπλώς καχύποπτη απέναντι στην υποψηφιότητα αυτή. Διότι, από την μία πλευρά υπήρχε το θέμα του ψευδοκράτους και, από την άλλη, η εδραιωμένη πεποίθηση ότι το νησί της Αφροδίτης ήταν πλυντήριο βρώμικου χρήματος. Οι κυπριακές διαβεβαιώσεις ότι αυτά τα δύο θέματα θα επιλυθούν, δεν τηρήθηκαν ποτέ. Ειδικότερα δε στο θέμα του βρώμικου χρήματος, η προεδρία Χριστόφια υπήρξε προσβλητική ακόμα και για το επίπεδο νοημοσύνης του πλέον ηλίθιου Ευρωπαίου.

    Αυτές οι «λεπτομέρειες», όμως, ως φαίνεται δεν έχουν μεγάλη σημασία στην κυπριακή αντίληψη για την διεθνή διπλωματία και τις συναφείς σχέσεις. Παράλληλα, για την ελληνική αριστερά η Κύπρος δεν αποτελεί ούτε «φορολογικό παράδεισο», ούτε «νεοφιλελεύθερο» προϊόν. Δικαίως, λοιπόν, δεχόταν ρωσικό μαφιόζικο χρήμα με επιτόκιο 10%, αν όχι και παραπάνω, έχοντας παραβιάσει κάθε ευρωπαϊκό τραπεζικό κανόνα. Κατά τα λοιπά, η Μέρκελ ευθύνεται για την οικονομία-καζίνο και την χρεοκοπία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/4/13 10:48

    Ομολογώ ότι είμαι από εκείνους που δεν φαντάζονταν ότι θα έσπευδε ο ίδιος ο Α. Τσίπρας να συνεργαστεί με τον Π. Καμμένο.

    Νόμιζα ότι ακόμα και ο τακτικισμός -ως κατάλοιπο της συνδικαλιστικής παραπολιτικής παιδείας, που διακρίνει τον Α. Τσίπρα- τελικά θα τον προστάτευε. Όμως είναι ο κυνισμός και η σταλινική νοοτροπία («σε μας, που μόνο εμείς, δηλαδή εγώ, ο Αλέξης, εργαζόμαστε για την σωτηρία του λαού, όλα επιτρέπονται αρκεί να υπηρετούν τον τελικό σκοπό») που υπερίσχυσαν.

    Κάπως έτσι (σταλινικός φανατισμός, κυνισμός, τυχοδιωκτισμός), στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν να κάνουν και αυτό το βήμα. Και τώρα περιμένουν τις δημοσκοπήσεις και την συνέχιση της απραξίας της κυβέρνησης και όλων ημών, για να κάνουν ταμείο. Και να αποφύγουν την γκρίνια των «συνιστωσών» για την ψηφοθηρική αποτελεσματικότητα της κίνησής τους. Ποιος νοιάζεται στον ΣΥΡΙΖΑ για την ορθότητα και το ήθος, πολύ περισσότερο για την αισθητική που εκπέμπει αυτή η σύμπραξη με τον αλλοπρόσαλλο ακροδεξιό Καμμένο.

    Να η άλλη όψη του δίπολου διαφθορά ή κυνισμός, σταλινικού τύπου στην περίπτωσή μας: το κωμικοτραγικό είναι πως είμαστε εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε δύο συμπεριφορές, που η μια παράγει την άλλη -και τούμπαλιν. Με άλλα λόγια: η διαφθορά των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων ανοίγει το έδαφος για τους λαϊκιστές κάθε είδους. Οι τελευταίοι, ως κυνικοί και φανατικοί της εξουσίας, μόλις αναλαμβάνουν την διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, μιμούνται τους διεφθαρμένους προκατόχους τους. Όπως έλεγαν από την ανατολική Ευρώπη την δεκαετία του '90 , η διαφθορά είναι το αμέσως επόμενο στάδιο του σταλινισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/4/13 11:00

    Τι διδάσκει η κυπριακή εμπειρία; Πρώτον, αληθινός πατριωτισμός σημαίνει να υπερασπίζεσαι αποτελεσματικά τα μακροχρόνια συμφέροντα της πατρίδας σου. Ολα τα άλλα είναι δημαγωγικοί και ανόητοι παλικαρισμοί. Δεύτερον, ότι στο διεθνές πολιτικό σύστημα αυτό που μετράει είναι η ισχύς. Μια μικρή χώρα έχει πιθανότητες να προωθήσει τα συμφέροντά της στο μέτρο που τα κάνει να συμπέσουν με τα συμφέροντα ηγεμονικών δυνάμεων. Αυτή ήταν η στρατηγική του Ελευθερίου Βενιζέλου. Τρίτον, ότι οι ηγέτες πρέπει να διαθέτουν νοοτροπία κυβερνήτη, όχι λαϊκιστή πολιτικάντη ή αφελούς πατριώτη. Να έχουν αίσθηση της πραγματικότητας, να διαθέτουν στρατηγική, να τολμούν να παίρνουν εγκαίρως επώδυνες αποφάσεις υπέρ του γενικού καλού και όχι επιμέρους συμφερόντων, να μην υπερ–υπόσχονται.

    Από την αβεβαιότητα της χρεοκοπίας η Κύπρος πέρασε στη βεβαιότητα της βάρβαρης λιτότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/4/13 19:36

    Το 7,5 στο πασοκ που το βρηκε ακριβως ο πασοκοπρετεντερης;;; Και 9 στην ΧΑ;;; θα μας τρελανει;; Η ΧΑ ειναι πανω απο 15% και το πασοκ 5% στην πολυ καλυτερη περιπτωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/4/13 02:34

      Αφου εσυ στηριζεις Στυλιανιδη τωρα κοπτεσαι και για τους ναζι?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/4/13 10:03

      Ασχετο η αληθεια να λεγετε θα κρυβωναστε πισω απο το δαχτυλο μας;; αυτη ειναι η αληθεια...

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.