8.7.13

«Πιάνει δουλειά» το γεωτρύπανο της Kavala Oil για 32 εκατομμύρια βαρέλια

Στις 10 Ιουλίου ξεκινά να «χτυπά» το γεωτρύπανο στον Κόλπο της Καβάλας, προκειμένου να αναβαθμίσει την ποσότητα της παραγωγής από τα πηγάδια του Πρίνου, αλλά και να ξεκινήσει η εκμετάλλευση και νέων κοιτασμάτων.
Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα της «Energean Oil & Gas», το οποίο θα εξελιχθεί μέσα στην επόμενη διετία στον Κόλπο της Καβάλας, ανέρχεται σε 160 εκατομμύρια δολάρια και ήδη το γεωτρύπανο GSP Fortuna, που ήταν δεμένο στο λιμάνι της Καβάλας, αναμένεται πως μέσα στα επόμενα 24ωρα θα λάβει την τελική θέση του για την έναρξη των εργασιών γεώτρησης.
Με ένα πρόγραμμα τεσσάρων γεωτρήσεων, η «Καβάλα Oil» και η μητρική της «Energean Oil & Gas» στοχεύουν να διπλασιάσουν την υφιστάμενη παραγωγή, η οποία βρίσκεται στα επίπεδα των 1.200-1.500 βαρελιών ημερησίως.
Στη συνέχεια, θα μπει σε εφαρμογή από το 2014 ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης του Πεδίου Έψιλον -ένα κοίτασμα δορυφόρο του Πρίνου εκτιμώμενου μεγέθους 32 εκατ. βαρελιών- μέσω της τοποθέτησης μιας μη επανδρωμένης πλατφόρμας συνδεδεμένης με τις υφιστάμενες κύριες εγκαταστάσεις της «Καβάλα Oil».
Γι’ αυτό το project θα απαιτηθεί να ληφθούν όλες οι σχετικές άδειες, συμπεριλαμβανομένων και των περιβαλλοντικών. Οι νέες αυτές επενδύσεις στοχεύουν στην αυτόνομη συστηματική ανάπτυξη της περιοχής του Πεδίου Εψιλον, το οποίο δύναται να δώσει αρχικά παραγωγή 3.000 βαρελιών ημερησίως με την υλοποίηση επενδύσεων συνολικά 100 εκατομμύρια δολάρια.
Το Έψιλον ανακαλύφθηκε το 2001 και το 2010 πραγματοποιήθηκε κεκλιμένη γεώτρηση, μήκους 5,3 χλμ., από την πλατφόρμα του Πρίνου. Έτσι έγινε εφικτή παραγωγή 320.000 βαρελιών, αλλά το 2011 σταμάτησε, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.