9.7.13

Κύμα συμπαράστασης στον Κώστα Σακκά ενόψει της απόφασης για την αποφυλάκισή του #free_sakkas

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά, εν αναμονή της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου επί του αιτήματος για αποφυλάκισή του. Το αίτημα για αποφυλάκισή του θα κριθεί πιθανότατα σήμερα, Τρίτη από το Συμβούλιο Εφετών, καθώς χθες Δευτέρα δεν ελήφθη απόφαση. 
Ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται στην 36η μέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας την αποφυλάκισή του, καθώς έχει συμπληρώσει κάθε νόμιμο όριο προφυλάκισης, χωρίς να έχει δικαστεί -κρατείται ήδη για 31 μήνες. Παρά ταύτα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του κατά 6 μήνες. Ο απεργός πείνας κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς -κατηγορία που ο ίδιος αρνείται, υπερασπιζόμενος όμως την αναρχική του ταυτότητα. 
Λόγω της απεργίας πείνας, η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.  Έχει χάσει τουλάχιστον 13 κιλά και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από ανακοπή καρδιάς ή ανεπανόρθωτη βλάβη σε ζωτικά του όργανα.
Εν τω μεταξύ, κύμα μηνυμάτων αλληλεγγύης πλημμύρισε χθες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέτοντας τα hashtags #free_sakkas, #KostasSakkas, #SakkasIsDying στην κορυφή των ελληνικών trends. Μεγάλη μερίδα των μηνυμάτων γράφονται πλέον σε ξένες γλώσσες, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και εκτός Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι οι Γιατροί του Κόσμου ανέλαβαν πρωτοβουλία να επισκεφθούν τον απεργό πείνας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται, ωστόσο ο αξιωματικός υπηρεσίας της φρουράς που έχει αναλάβει τη φύλαξη του κρατούμενου, απαγόρευσε τη συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.