11.7.13

Παρουσίαση στην Μύκη Ξάνθης της μελέτης του Κάθετου Άξονα προς τη Βουλγαρία

Παρουσιάστηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου στην Ξάνθη, η μελέτη του Κάθετου οδικού άξονα Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων στο πλαίσιο της διαβούλευσης και οριστικοποίησης των μελετών με την τοπική κοινωνία.
Στην παρουσίαση κλήθηκαν όλοι οι Βουλευτές της Ξάνθης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ξάνθης και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Η παρουσίαση έγινε στο Δημαρχείο της Μύκης από τους μελετητές που έχουν αναλάβει τις αντίστοιχες μελέτες μετά από διαγωνισμό της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ.
Ο κάθετος άξονας θα είναι συνολικού μήκους 48 χιλιομέτρων,  διέρχεται από το υφιστάμενο οδικό δίκτυο σε μεγάλο μέρος του, θα είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος πλάτους 7,5 μέτρων και χωρίζεται σε 4 διαφορετικά τμήματα (Ξάνθη – Σμίνθη, Σμίνθη – Εχίνος, Εχίνος – Μελίβοια, Μελίβοια  – Ελληνβουλγαρικά Σύνορα). Προβλέπει μια σειρά από ισόπεδους κόμβους προσπέλασης οικισμών και αρκετές χαραδογέφυρες και ένα τούνελ 680 μ. στο 21ο χλμ. Τα δύο τμήματα Σμίνθη – Εχίνος και Μελίβοια – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα, το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα είναι προς δημοπράτηση.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Περιφειεάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τζουκάλ, ο Νομάρχης του Σμόλιαν Ντιμίτρι Κραστάνοφ, ο Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου, ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Παρασκευάς Σαββαΐδης και ο Αντιπρόεδρος Ζαφείρης Σακελλάρης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.