18.7.13

Υπογραφή Σύμβασης Έργου «Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Φερών»

Υπογράφηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου στο γραφείο Δημάρχου η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Φερών», μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και του αναδόχου του έργου Νικόλαου Καρυπίδη, εκπροσώπου της Κοινοπραξίας «Καρυπίδης Νικόλαος – Ρεκαλίδης Δημήτριος».
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ιατρείου στις Φέρες, συνολικής έκτασης 235,09 τμ με αίθουσες εξέτασης, μικροβιολογικό εργαστήριο, γραφεία ιατρών - προσωπικού, αρχείο, αποθήκη, βοηθητικούς χώρους και WC. Το κτίριο θα είναι πλήρως προσβάσιμο από ΑμεΑ.
Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και φορέας λειτουργίας το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, βάσει της προγραμματικής σύμβασης που έχει συναφθεί μεταξύ των δύο φορέων. Η προμήθεια του εξοπλισμού θα γίνει με μέριμνα του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης. Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας - Θράκης  2007 – 2013» και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 15 μηνών. 
«Προχωρούμε στην υλοποίηση ενός ακόμη έργου, το οποίο σώσαμε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μεταφέροντας την αρμοδιότητα από τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 825.000 ευρώ, με μια έκπτωση 49,38% από τον ανάδοχο, το οποίο θα αποτελέσει ένα σύγχρονο ιατρείο, τόσο σε χώρους όσο και σε παροχή υπηρεσιών, ένα έργο που ήταν απαραίτητο να συμβεί στη Δημοτική Ενότητα Φερών και θεωρώ ότι θα το χαιρετίσουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι, καθώς το κτίριο στο οποίο σήμερα στεγάζεται το ιατρείο δεν είναι στην επιθυμητή κατάσταση», τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι μέσω αυτής της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας ενισχύεται σημαντικά η τοπική κοινωνία, αλλά και ο πολιτισμός μας».

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.