22.7.13

Βαγγέλης Λαμπάκης: «Ανύπαρκτος ο πολιτισμός του Γιώργου Ντόλιου»

Η αγωνία όλων των αυτοδιοικητικών του Α’ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν στην κορύφωσή της, πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Και τούτο γιατί η κεντρική εξουσία αφού κυριολεκτικά «αποστράγγιξε οικονομικά» τους Δήμους από την 01/01/2011, αφαιρώντας το 68% των πόρων τους και δίνοντάς τους ταυτόχρονα το 92% των λειτουργιών του κράτους,  άρχισε να διαλύει  βασικές  απαραίτητες δομές  των Δήμων όπως  είναι η Δημοτική Αστυνομία.
Πέραν του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ, προ αυτής της κατάστασης και πριν  από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, συγκλήθηκε έκτατο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, όπου όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έκαναν δεκτή την εισήγησή μου και ομόφωνα ζητήσαμε από τους βουλευτές μας να καταψηφίσουν τα άρθρα  του πολυνομοσχεδίου που διέλυαν την Δημοτική Αστυνομία, τους σχολικούς φύλακες ως και την τεχνική εκπαίδευση.
Επικαλέσθηκα το Σύνταγμα και τονίζοντας την υποχρέωση των βουλευτών να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον, τους προέτρεψα να ψηφίσουν κατά συνείδηση υπερασπίζοντας το, όπως άλλωστε όφειλαν. Δηλαδή ζήτησα να πράξουν το αυτονόητο.
Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σ’ όλα τα άρθρα ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ντόλιος, σε ερώτηση δημοσιογράφου σε τοπικό ΜΜΕ για την άνω προτροπή στην εισήγηση του δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο (που έγινε ομόφωνα δεκτή) απήντησε με την φράση: «ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ».
Κύριε Ντόλιο,
Η συμπεριφορά σας είναι χυδαία, υβριστική και δείχνει τον ανύπαρκτο πολιτισμό σας. Η φράση απευθύνεται σ’ όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αφού υιοθετήθηκε η εισήγησή μου από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Άρα απαξιώσατε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης βρίζοντας με τον χυδαιότερο τρόπο τόσο τους  Δημοτικούς Συμβούλους όσο και τον Δήμαρχο.
Αποδείξατε για μία ακόμη φορά ότι η συμπεριφορά σας και η σκέψη σας εκπέμπει την δυσοσμία της φράσης που ξεστομίσατε δημόσια. Αποδείξατε πόσο τιμάτε και πόσο σέβεστε τους θεσμούς. Και βέβαια απεδείχθη ότι πάνω από 20 χρόνια που ο λαός σας τίμησε σε μοναδικά υψηλές θέσεις όπως αυτές του Δημάρχου, Νομάρχη, Βουλευτή και Υφυπουργού, εσείς πέραν της λήψης παχυλών μισθών, ελέγχεσθε για την αδειοδότηση των χρυσωρυχείων ως  Νομάρχης, είχατε ελάχιστο έως ανύπαρκτο έργο ως Δήμαρχος και Βουλευτής και ως Υφυπουργός  καταφέρατε να καταργήσετε την αυτοτέλεια του Δήμου Φερών.
Ήλπιζα ότι ως παλιός αυτοδιοικητικός, θα διαχωρίζατε την θέση σας, όπως αντίστοιχα έπραξε ο κ. Κουκουλόπουλος,, αλλά εσείς και πάλι συντελέσατε στην καταστροφή δομών των Δήμων, τα αποτελέσματα των οποίων πάλι  θα σας καταλογισθούν.
Κύριε Ντόλιο,
Ξέρω τι δεν σας αρέσει σ’ εμένα. Η πολιτική μου εντιμότητα, η παρρησία μου, ο καθαρός κι αληθινός μου λόγος, η αυτοδιοικητική μου ανεξαρτησία, οι κοινωνικοί μου αγώνες, η αποτελεσματικότητα, ενώ αντίστοιχα η  φιγούρα σας θυμίζει το παλιό και την καταστροφή, μια και περάσατε επί τόσα χρόνια από τόσες θέσεις και  έχετε μερίδα στη δυστυχία του λαού μας. Παρόλα αυτά  χωρίς τύψεις, συνεχίζετε με ξύλινη γλώσσα να θεωρείτε ότι είστε ΚΑΙΣΑΡ και σωτήρας αυτού του τόπου.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Βαγγέλης Λαμπάκης

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/7/13 18:24

    Η πολιτικη του υποκρισια, η ξιπασια του, ο θολος και ψευτικος λογος, η αυτοδιοικητικη του εξαρτηση, ο αποτυχημενοσ αγωνας του κατα του χρυσου και η αναποτελεσματικοτητα.
    Οτι θελει λεει. Καποτε ηταν αριστερος και τους προδωσε. Μετα εγινε δεξιος και τους προδωσε και αυτους. Τωρα ποιους να προδωσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/7/13 21:52

      Ολα αυτά σωστα αλλα για τον Ντολιο εχει απολυτο δικιο

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/7/13 01:46

      τι λες βρε γελοίε. ο Λαμπάκης λέει αυτά που λέει και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Για τον Ντόλιο που ψήφισε τα μνημόνια που διέλυσε τις Φέρες και για την αλαζονεία του δεν λες κουβέντα

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/7/13 20:46

    Χαχαχααααααα! Άντε πάει ο Λαμπάκης. Από αύριο σειρά έχει ο Ομπάμα και μεθαύριο ο Πούτιν για κριτική. Μηδέν έργο τρία χρόνια κσι έχει μούτρα να κατηγορεί άλλους. Κουράγιο Λαμπάκη, δέκα μήνες έμειναν για να σε ξαλαφρώσουμε από το μεγάλο έργο που προσφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/7/13 17:30

    ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ.ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΝΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΟΧΙ ΤΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΣΑΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ.ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/7/13 19:02

    Ρε τσιράκια των χρυσοθήρων και της ΔΕΛΤΑ άλλη δουλειά δεν έχετε να κάνετε χαραμοφάηδες κι όλη τη μέρα γράφετε σχόλια κατά του Λαμπάκη??? Είστε γραφικοί και γελοίοι που κατηγορείτε τον Λαμπάκη γι αυτά που λέει στο Ντόλιο. Τα ίδια και χειρότερα σέρνουν στον Ντόλιο και οι πολίτες. Αν γουστάρετε Ντόλιο που σας πήδηξε με τα μνημόνια που σας πήδηξε στις Φέρες και που σας τη λέει κι από πάνω ο αλλαζόνας είστε ψυχοπαθείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/7/13 20:03

    Ο ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΟΚ 3 ΨΡΟΝΙΑ ΜΗΔΕΝ ΕΡΓΟ ΕΤΣΙ; ΟΚ...Ο ΝΤΟΛΙΟΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΕΚΑΝΕ; ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΒΙΛΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΚΟΥΝΠΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ; ΕΙΔΑΤΕ ΕΡΓΟ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΔΥΚΕΙΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ; ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑ ΠΕΠΡΕΓΜΕΝΑ ΤΟΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΡΙΑ ΛΑΜΠΑΚΗ ΟΝΤΩΣ ΚΙΧ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΥΓΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΜΠΑΚΗ ΠΟΙΟΣ ΒΓΗΕΚ ΡΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΝΑ ΞΕΧΕΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ; ΜΟΝΟ Ο ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΦΕΝΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.