22.7.13

Βαριές καταδίκες για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων της Marfin! Ήταν όλοι τους ΣΥΡΙΖΑίοι…

Με την καταδίκη τριών εκ των τεσσάρων στελεχών της Marfin έκλεισε η δίκη για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων και τον τραυματισμό άλλων 21, μετά τον εμπρησμό στο υποκαταστήματα της Σταδίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων τον Μάιο του 2010.
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκη και την διευθύντρια του καταστήματος Άννα Βακαλοπούλου, ενώ αθώωσε την υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Κούκου.
Έπειτα από πολυήμερη διαδικασία, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών και η κ. Βακαλοπούλου 5 ετών και ενός μήνα, για τις ανθρωποκτονίες από αμέλεια τριών υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, και τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις καταδικασθέντες, ενώ έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, θέτοντας όμως όρο για τους δύο πρώτους κατηγορούμενους την καταβολή, εντός 40 ημερών, χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.
«ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ», έτσι δεν λέγανε εκείνη την περίοδο, όλα τα συστημικά ΜΜΕ και το πολιτικό συνονθύλευμα που μας κυβερνούσε;

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/7/13 09:00

    Εμείς εδώ δεν θα ξεχάσουμε ότι κτήνη έκαψα 4 άτομα ζωντάνα. Κτήνη τυφλωμένα με μίσος, μεγαλώμενα σε μια πολιτεία που άφησε την Αθήνα να κάει το 2008.
    Κτήνη που δεν έχουν μάθει τον σεβασόσμο στο πρόσωπο και την ζωή του άλλου.

    Το Έγκλημα που έγινε το 2010 - η εκτέλεση ανθρώπων καθώς δούλευαν - αντι να απεργήσουν (και καλά έκαναν), δείχνει τις άρρωστε στρεβλώσεις που έχει η κοινωνία των Ελλαδίτων


    Φυσικά πάνω από όλα Αντίσταση - πουλάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/7/13 09:26

    Κάποιοι λείπουν από τους ενόχους, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τον εμπρησμό και σίγουρα πίνουν το καφεδάκι τους ανενόχλητοι. Είναι αυτοί που αποτελούν την κινητήρια δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτοί που τους φαντασιώνονται οι ΣΥΡΙΖΑίοι ως "μπροστάρηδες" του αγώνα και της "αντίστασης".

    Κατά τα άλλα μια συνηθισμένη δικαστική απόφαση κομμένη και ραμμένη έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ηθική και υλική ανακούφιση των οικογενειών των θυμάτων. Γιατί η τράπεζα έχει παράδες να τους αποζημιώσει κάπως. Οι αλήτες που τους κάψανε και να καταδικάζονταν, μέχρι εκεί. Από ξυπόλητους αντιεξουσιαστές της καταστροφής, τι να πάρουν οι οικογένειες των άτυχων και αδικοχαμένων θυμάτων;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/7/13 09:30

    Το επαναστατικό λαϊκό δικαστήριο καταδίκασε τους ανάλγητους καπιταλιστές για ανθρωποκτονία από αμέλεια, επειδή δεν είχαν λέει επαρκή μέτρα πυρασφάλειας στη Marfin.
    Τώρα τι είδους μέτρα πυρασφάλειας είναι αυτά τα οποία αποτρέπουν τρομοκρατικές επιθέσεις με βόμβες, μάλλον θα το ξέρει η επαναστατική επίτροπος καλύτερα.

    Πέρα από την πλάκα και την νεοελληνική κομμουνιστική λοβοτομή, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και το κράτος δεν μας ξεγελά με τιμωρίες εξιλαστήριων θυμάτων. Για να έχουν να γράφουν τα αριστερομπλογκς σαχλαμάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/7/13 09:30

    Οι συγγενείς των θυμάτων της Marfin πανηγύριζαν για την απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τους υπευθύνους της τράπεζας για το έγκλημα των ακροαριστερών τρομοκρατών οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

    Το μίσος για την εργοδοσία στην Ελλάδα, ξεπερνά ακόμα και την πιο διεστραμμένη φαντασία τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/7/13 09:31

    ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΧΥΛΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ,ΕΝΩ ΑΜΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/7/13 12:54

    Πού να δεις τι βαριά καταδίκη θα εισπράξει το πρότυπό σου ο Φωτόπουλος. Να σε δω τότε αν θα πανηγυριζεις για την απόφαση της δικαιοσύνης πιάτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/7/13 15:37

    Όσοι βιάζονται να πανηγυρίζουν για τις αποφάσεις των δικαστηρίων θα ... σκοντάψουν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/7/13 08:44

    επιλεκτικός πανηγυρισμός για συγκεκριμένες αποφάσεις της δικαιοσύνης...

    αν ήταν για τίποτα άπλυτους ψευτοαναρχικούς μπαχαλάκηδες τώρα θα είχαμε πολύ κλάμα για τις άδικες καταδίκες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/7/13 10:53

    Από ό,τι βλέπω οι ποινές τέθηκαν για αμέλεια. Στο Εφετείο θα καταρρεύσουν βέβαια και θα περιορισθούν στην αστική ευθύνη απέναντι στις οικογένειες. Και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

    Η ανάρτηση είναι βλακώδης πάντως. Το ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι δεν αφορούσε τους εξ αμελείας εγκληματίες αλλά τους εκ προμελέτης αλήτες "κάντο-όπως-ο-ΣΥΡΙΖΑ" που έκαψαν τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/7/13 09:57

    Ακούω στο ραδιόφωνο ότι οι ένοχοι για τη Μαρφίν καταδικάστηκαν, αλλά πρέπει τώρα να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί. Για δες, λέω, τους βρήκαν, λοιπόν, αυτούς που έβαλαν φωτιά στο κτίριο, τόσο καιρό μακριά από την Αθήνα έχασα επεισόδια. Και ηθικούς αυτουργούς ποιους εννοεί, άραγε, η δημοσιογράφος που μιλάει αυτή τη στιγμή; Αυτούς που γράφουν υπέρ του αντάρτικου πόλεων, που εξάπτουν τα πάθη, που λένε «κάψτε τις τράπεζες»; Μα πού να τους βρεις αυτούς;

    Αλλά δεν είχα καταλάβει τίποτε. Αυτοί που καταδικάστηκαν είναι, ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας. Επειδή δεν είχαν συστήματα ασφαλείας, έξοδο κινδύνου και τέτοια. Διάβασα και ρεπορτάζ εφημερίδας: «Έπεσε η αυλαία της δίκης για τη Μαρφίν» ήταν ο τίτλος, αλλά αυτό εννοούσε. Το διάβασα πολύ προσεχτικά, δεν είναι απλό να μπορείς να καταλάβεις την ουσία ενός τέτοιου ρεπορτάζ. Αλλά ίσως αυτή να είναι η ουσία αυτών που λέμε κι αυτών που γράφουμε, να καταλαβαίνει κανείς ό,τι θέλει κι ό,τι του αρέσει.

    Καταδικάστηκαν λοιπόν οι ένοχοι, και αναζητούνται οι ηθικοί αυτουργοί! Κι όλα είναι εντάξει και παρατάξει, αποδόθηκε δικαιοσύνη!

    Θυμάμαι από την πρώτη μέρα, εκείνη τη μαύρη μέρα του Μάη του 2010, πολλοί έλεγαν, μα φταίει η Τράπεζα που δεν είχε έξοδο κινδύνου, που δεν είχε σύστημα ασφαλείας αρκετά καλό, να μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε τέτοια συγκυρία, μια διαδήλωση που περνά και καίει τράπεζες στο διάβα της, ας πούμε. Τι πιο φυσικό, τι πιο καθημερινό; Δεν έχει δικαίωμα ο αγανακτισμένος διαδηλωτής να ρίξει μια μολότοφ, βρε αδερφέ, να πάνε κάτω τα φαρμάκια; Οφείλουν, όμως, οι τράπεζες να πάρουν τα μέτρα τους.

    Και πού θα σταματήσουν τα μέτρα αυτά; Να είναι εξοπλισμένες οι τράπεζες σαν μπούνκερ, στην είσοδο να έχουν αντιπυρικά, να περνάμε ελέγχους με ακτίνες Χ πριν μπούμε, κ.λπ. Αλίμονο δα, από τέτοια συνηθίσαμε. Σε λίγο θα βγάζουμε τα παπούτσια μας, θα μας ψαχουλεύουν στις μασχάλες και θα μας περνάνε από μαγνήτες που θα σφυρίζουν στα βραχιόλια που βροντούν. Τότε θα είναι εξασφαλισμένοι οι υπεύθυνοι ασφαλείας ότι δεν θα πάνε φυλακή αν κάποια μολότοφ ενός ηθικού αυτουργού (αυτό πάλι...) πέσει σε κάνα μπαλκόνι και κάψει άφρονες εργαζόμενους σε μέρα αγανάκτησης.

    Δηλαδή, θα μου πείτε, δεν είναι σωστό να έχουν οι τράπεζες συστήματα ασφαλείας, δεν έπρεπε να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι για την παράλειψη αυτή; Προσέξτε όμως, εδώ έχουμε ποινές για δέκα χρόνια στον έναν, πέντε στον άλλον. Δεν καταδικάζονται οι άνθρωποι για την παράλειψη, αλλά για τον θάνατο των ανθρώπων. Δεν ήμουν στη δίκη, αλλά βλέπω να γίνεται μια μετατόπιση απ' αυτές που προκαλούν τη λογική. Την προκαλούν και την καθοδηγούν, γίνονται τρόπος σκέψης. Οι μολότοφ αρχίζουν να θεωρούνται κάτι σα φυσικό φαινόμενο.

    Κι αυτοί που πέταξαν τις βόμβες είναι ηθικοί αυτουργοί; Δηλαδή, οι υπεύθυνοι ασφαλείας είναι οι φυσικοί αυτουργοί; Κράτα, θεέ μου, το μυαλό μας στη θέση του, γιατί έχει πάρει δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.