24.7.13

Αποστολή του Δήμου Σαμοθράκης στο Σμόλιαν της Βουλγαρίας

Στο τριήμερο αρχαιολογικό συνέδριο και την ξενάγηση στα Βυζαντινά μνημεία της περιοχής του Σμόλιαν της Βουλγαρίας συμμετείχε αποστολή του Δήμου Σαμοθράκης.
Η επίσκεψη στο Δήμο Σμόλιαν της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του έργου Θρακική και Βυζαντινή Πολιτιστική Κληρονομιά στην Οροσειρά της Ροδόπης και το Βόρειο Αιγαίο THRABYZHE – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013.
Τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γαλατούμος ενώ στην αποστολή συμμετείχαν μέλη της ομάδας έργου του Δήμου Σαμοθράκης καθώς και επαγγελματίες –εκπρόσωποι υπηρεσιών του νησιού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η αποστολή είχε τη ευκαιρία να επισκεφτεί τα αναστηλωτικά έργα που υλοποιεί ο Δήμος του Σμόλιαν σε δύο κάστρα της περιοχής του καθώς και το Ιστορικό Μουσείο της Πόλης που αποτελεί και φορέα υλοποίησης των ανασκαφών και εταίρο του προγράμματος.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου (οι ανασκαφές) αλλά και να παρουσιαστεί η προοπτική τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής στην κατεύθυνση του εναλλακτικού τουρισμού. Η επόμενη δράση του έργου πραγματοποιείται στις 23 με 26 Ιουλίου στη Σαμοθράκη με κύρια τη δράση την ξενάγηση της Βουλγαρικής αποστολής (δημοσιογράφοι τουριστικοί πράκτορες) στα μνημεία του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.