4.7.13

Το Οικολογικό Στέκι Καβάλας μοιράζει φυτά

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου στην Πλατεία Καπνεργάτη Καβάλας στις 19.30, το Οικολογικό Στέκι Καβάλας, στα πλαίσια των δράσεων αυτάρκειας που διοργανώνει, συνεχίζει την  δράση του μοιράζοντας τα φυτά που σπείρανε τα μέλη του.
Ντομάτες, μελιτζάνες πιπεριές από ντόπιες ποικιλίες, θα μοιρασθούν δωρεάν στον κόσμο που θα παραβρεθεί στην εκδήλωση, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τρόπους καλλιέργειας σε αστικό περιβάλλον, για την αναγκαιότητα διατήρησης των ντόπιων ποικιλιών και την δύναμη της αυτάρκειας.
Η εκδήλωση και το σύνολο της δράσης γίνεται σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους, την Περιφερειακή παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη», την ΟΙΚΟκοινότητα «Αγροτική Αλληλεγγύη» και στελέχη της Οικολογικής Κίνησης Καβάλας.
Οι στόχοι της δράσης είναι:
  • Η εκπαίδευση του αστικού πληθυσμού σε θέματα αστικής λαχανοκομίας
  • Η προβολή της αξίας και  χρήσης τοπικών ποικιλιών σπόρων στην λαχανοκομία
  • Η δυνατότητα της επαναχρησιμοποίησης στα υλικά που χρησιμοποιούμε τόσο στην σπορά των σπόρων όσο και  στην μεταφύτευσή τους στα μπαλκόνια και τις ταράτσες των σπιτιών σε αστικό περιβάλλον.
  • Η ανάδειξη της αλληλεγγύης αλλά και της εκπαίδευσης σε θέματα αυτάρκειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.