2.7.13

Υπό διωγμό πάλι οι οροθετικές με υπογραφή του Άδωνι

Αρχίζει και πάλι η επιχείρηση σύλληψης και διαπόμπευσης οροθετικών γυναικών -αυτή τη φορά από τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Η επαναφορά της υγειονομικής διάταξης του Ανδρέα Λοβέρδου, βάσει της οποίας είχαν συλληφθεί και διαπομπευτεί οι οροθετικές ιερόδουλες, ήταν μία από τις πρώτες πράξεις που υπέγραψε ο νέος υπουργός Υγείας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Πρόκειται για την υγειονομική διάταξη ΓΥ/39Α, την οποία είχε εκδώσει λίγο πριν τις εκλογές πέρυσι ο Λοβέρδος και είχε καταργήσει η τέως υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη. Με την απόφαση του Άδωνι αίρεται ουσιαστικά η πράξη κατάργησης της διάταξης του κ. Λοβέρδου από την κ. Σκοπούλη.
Η Ελλάδα είχε κατηγορηθεί από πλήθος διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις για τη βάρβαρη αυτή πρακτική, ενώ όλες οι οροθετικές γυναίκες τα ονόματα και οι φωτογραφίες των οποίων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, αθωώθηκαν από τα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.