29.7.13

Επικίνδυνος σκουπιδότοπος το πρώην στρατόπεδο «Δημητρακοπούλου» στο Νεοχώρι

Να απομακρυνθεί άμεσα ο επικίνδυνος αμίαντος από το πρώην στρατόπεδο «Δημητρακοπούλου» στο Νεοχώρι, τονίζει με ανακοίνωση της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Ορεστιάδας.
Να σημειωθεί πως το στρατόπεδο, έκτασης 25 περίπου στρεμμάτων, εδώ και δυο χρόνια παραχωρήθηκε από το στρατό στο Δήμο Ορεστιάδας, όμως η δημοτική αρχή αδιαφόρησε τελείως, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις του να λεηλατηθούν και σήμερα είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος.
«Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι στις στέγες των ετοιμόρροπων κτισμάτων εγκαταλείφθηκαν μεγάλες ποσότητες πεπαλαιωμένου αμίαντου, άκρως επικίνδυνου για την υγεία των κατοίκων του Νεοχωρίου» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.
Τέλος, καλεί την δημοτική αρχή «να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων του Νεοχωρίου απομακρύνοντας άμεσα τον επικίνδυνο αμίαντο, κατεδαφίζοντας τα ετοιμόρροπα κτίρια, καθαρίζοντας το χώρο, παραδίδοντάς τον ως χώρο πρασίνου, έως ότου αποφασίσει ο Δήμος την οριστική του αξιοποίηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.