8.7.13

Κλειστός ο Δήμος Κομοτηνής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης

Κλειστοί παρέμειναν αρκετοί δήμοι (όχι όλοι όμως) στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας ή κινητικότητας τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς.
Στην Κομοτηνή, κανονικά λειτούργησαν μόνο οι κοινωνικο-προνοιακές δομές, όχι όμως και οι υπηρεσίες του Δήμου, καθώς εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Σχολικοί Φύλακες» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει προαναγγείλει 24ωρη απεργία για την Τρίτη 9 Ιουλίου με βάση σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.
Να σημειωθεί ότι πέρα από τους 2.200 σχολικούς φύλακες που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Ιουλίου και τους 3.500 Δημοτικούς Αστυνομικούς που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο το Σεπτέμβριο, από την τοπική αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ και Νομικά Πρόσωπα) θα προέλθουν άλλοι 1.500 με 2.000 υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας έως το τέλος του 2013. Τότε θα πρέπει να έχει εκπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση που αφορά ένα ακόμη κύμα 12.500 συνολικά υπαλλήλων (το οποίο θα προστεθεί στους 12.500 οι οποίοι θα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου).

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/7/13 09:40

    Aν δεν δείρεις δήμαρχο, δε χτίσεις καθηγητές, δε σπάσεις, δεν κάψεις και δε ρημάξεις, τι σκατά δημοκράτης είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.