26.7.13

Ανάπτυξη προ των πυλών … με λουκέτο σε 80 καταστήματα των ΕΛΤΑ

Λουκέτο βάζουν σε 80 υποκαταστήματα τα ΕΛΤΑ σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές, ενώ στη συνέχεια λουκέτο θα μπει και σε άλλα καταστήματα αστικών κέντρων σε δυο φάσεις, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και στις αρχές του νέου χρόνου.
Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός ανακοίνωσε πως παρά το λουκέτο η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει στην πρόσληψη 820 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ προκειμένου να καλύψει τις πάγιες ανάγκες του ταχυδρομείου.
«Απολύσεις στα ΕΛΤΑ ούτε υπήρξαν, ούτε υπάρχουν, ούτε σχεδιάζονται», τόνισε κατηγορηματικά. Όπως διευκρίνισε ο κ. Μελαχροινός, δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας υπάλληλος από τα καταστήματα αυτά καθώς οι εργαζόμενοί τους θα μετακινηθούν σε μεγαλύτερα, προκείμενου να ενισχύσουν το εκεί παραγόμενο έργο.
Το ίδιο θα γίνει και στη συνέχεια στα αστικά κέντρα με στόχο και τη διεύρυνση της λειτουργίας ορισμένων καταστημάτων, η οποία θα φτάσει τουλάχιστον τις 12 ώρες. «Μέχρι και σήμερα θα έχανε κανείς ένα μεροκάματο για να παραλάβει ένα δέμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μελαχροινός, προσθέτοντας ότι τα οφέλη από την αναδιάρθρωση που θα προέλθει από τη διεύρυνση του ωραρίου, την αλλαγή του τρόπου διαβιβάσεων, τον επανασχεδιασμό των κέντρων διαλογής θα είναι πολλαπλά.
Αλλαγές έχουν ήδη ξεκινήσει και στον κλάδο των ταχυμεταφορών με συνενώσεις κομβικών κέντρων, ενώ τα ΕΛΤΑ προγραμματίζουν 35 έργα προϋπολογισμού 32 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν κυρίως σε υποδομές που θα εκσυγχρονίσουν το ταχυδρομείο.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος26/7/13 14:31

    Εμ για αυτό φθάσαμε εδώ που φθάσαμε...

    Γιατί ταυτιζαμε την ανάπτυξη με το πόσα κρατικά και ημικρατικά καταστήματα και υπηρεσίες θα ανοίγαμε εκτός κάθε λογικής της αγοράς και της πραγματικότητας.

    Η φούσκα έσκασε και τώρα δεν υπάρχει καμμία εφεδρεία για να κάνεις χαριστικές πολιτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.