26.7.13

Νίκη – ανατροπή στο Μπέλφαστ και πρόκριση για Ξάνθη στο Europa League

Τη μεγάλη νίκη-πρόκριση με 2-1 επί της βορειοϊρλανδικής Λίνφιλντ, πανηγύρισε η Ξάνθη μέσα στο Μπέλφαστ, όπου με ηγέτη και σκόρερ τον Μαρσελίνιο (27’, 105’) κατάφερε να φτάσει στην πλήρη ανατροπή στην παράταση της ρεβάνς του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League και έτσι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την Σταντάρ Λιέγης (1/8).
Μάλιστα, η ελληνική ομάδα έπαιζε με 10 παίκτες από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Φλίσκας αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα. Η Ξάνθη, όμως, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρσελίνιο που πέτυχε και τα δύο γκολ, λύγισε την αντίσταση της Λίνφιλντ που είχε ισοφαρίσει με τον Γκολτ στο 98’.
Η Ξάνθη μπήκε πολύ μουδιασμένα στον αγώνα και είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 21’ με τον Μαρίν που βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Λίγα λεπτά αργότερα όμως ο Μαρσελίνιο με ωραία ατομική προσπάθεια και συρτό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (27'), ισοφαρίζοντας παράλληλα το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 45', όμως η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Φλίσκας έκανε ένα δυνατό τάκλιν και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.
Στην επανάληψη η Λίνφιλντ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει ιδιαίτερα την ελληνική ομάδα. Μάλιστα η Ξάνθη θα μπορούσε να είχε πάρει την νίκη στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Βασιλάκης δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα μετά από σέντρα του Μαρσελίνιο στο 90’.
Στην παράταση η Λινφιλντ πέτυχε το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση όταν στο 98’ ο Γκολτ με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη. Ο Μαρσελίνιο όμως είχε διαφορετική άποψη και στο 105’ με δυνατό σουτ από πλάγια θέση έκανε το 1-2 και σφράγισε την πρόκριση της ομάδας του στην επόμένη φάση του Γιουρόπα Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσει την Σταντάρ Λιέγης. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ξάνθης σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Διαιτητής: Αλεξέι Εσκόφ (Ρωσία)

Λίνφιλντ (Ντέιβιντ Τζέφρεϊ): Τάφεϊ, Μ.Μπερνς (91' ΜακΚόουλ), Α. Μπερνς (71' ΜακΑλιστερ), Γουάρντ, Κλαρκ, Έρβιν, Γκολτ, Λόουρι, Νόουλς (46' Μούλγκροου), Τόμσον, Κάρβιλ.
Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Παΐτο, Κομεσίδης (57' Μπέρτος), Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (98' Γκοχούρι), Μάνταλος (57' Μπαξεβανίδης), Φλίσκας, Μαρίν, Ντιέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.