12.7.13

55 σχολεία επισκέφτηκαν το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Επισκέψεις δεκάδων σχολείων πραγματοποιήθηκαν την περασμένη σχολική χρονιά στα Κέντρα Πληροφόρησης και στους υγροτόπους του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
Συνολικά 55 σχολεία με 2.760 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 300 συνοδοί εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τα δύο Κέντρα, καθώς και τους υγροτόπους, που τα περιβάλουν και συγκεκριμένα τη λίμνη Βιστωνίδα, τη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος, τη λιμνοθάλασσα Ερατεινού, τη λιμνοθάλασσα Βάσσοβας, τις Αλυκές κ.α.
Παράλληλα, συμμετείχαν και σε διάφορες εκδηλώσεις ή εορτασμούς επετειακών εκδηλώσεων που σχετίζονται με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών όπως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, Γιορτές Νεολαίας, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, αλλά και καθαρισμούς παραλιών.
Οι στόχοι των δράσεων αφορούν στην πληρέστερη ενημέρωση για τη χλωρίδα, πανίδα και τα οικοσυστήματα της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.