2.7.13

Ανάπτυξη στα χρόνια της «Νέας Ελλάδας»! Πέντε οι δόσεις για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ για το 2013 … φόρος ακινήτων για το 2014

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων, το δημοσιονομικό κενό και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, «κλειδώνει» η συμφωνία για τον ενιαίο φόρο ακινήτων με 33 συντελεστές, που θα ισχύσει από το 2014 και δεν θα εισπράττεται πλέον από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Επίσης η τρόικα φέρεται να συναίνεσε στην είσπραξη του ειδικού φόρου ακινήτων για το 2013 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σε πέντε δόσεις, αντί των τεσσάρων που ζητούσε.
Όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου, στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες του ενιαίου φόρου ακινήτων και έγινε μια καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Η τρόικα δεν επέμεινε στη σύνδεση του ενιαίου φόρου ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ούτε απέρριψε την πρόταση του υπουργείου για τη θέσπιση 33 κλιμακίων. Ο ενιαίος φόρος θα ισχύσει από το 2014 και δεν θα εισπράττεται πλέον από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Χαρακτηριστική η λακωνική δήλωση παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο μετά από την περίπου 2,5 ωρών συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, ότι «κλείδωσαν οι πέντε δόσεις και οι 33 συντελεστές».
Στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και τις προβολές δαπανών για το υπόλοιπο 2013 και το 2014. Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο το Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει ομόλογο αξίας 2,2 δισ. ευρώ.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/7/13 11:16

    Βάστα Τόμσεν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/7/13 16:23

    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Βαρουφάκης: Γιατί είχα πει ότι θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ [ΒΙΝΤΕΟ]
    http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7570.html

    "Τους λόγους για τους οποίους είχε δηλώσει ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.

    «Είχα δηλώσει τον Ιούνιο ότι θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ αλλά είχα πει ότι ο μόνος τρόπος για να το καταφέρω είναι να μη διαβάσω το οικονομικό του πρόγραμμα γιατί διαφωνούσα», είπε ο κ. Βαρουφάκης...

    , μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ωστόσο, πρόσθεσε, «δε νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έχει οικονομικό πρόγραμμα»"

    LOL 1

    Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «έχει βελτιωθεί αλλά και οι συνθήκες έχουν αλλάξει».

    LOL 2

    "Αναφορικά με την οικονομική πορεία της Ελλάδας, εκτίμησε ότι «θα έχουμε μία συνεχή επιβραδυνόμενη ανατροφοδότηση της ύφεσης».

    «Ο ρυθμός της ύφεσης μειώνεται και αυτό είναι πολύ καλό. Αλλά από την άλλη μεριά όταν ένας ασθενής οδεύει προς το θάνατο, ο ρυθμός συρρίκνωσής του ελαχιστοποιείται λίγο πριν πεθάνει», πρόσθεσε."

    LOL 3.

    LOL! LOL! LOL!

    Το ξέρω ότι είναι παλιό, αλλά εδώ και μισή ώρα που το διάβασα ΚΛΑΙΩ από τα γέλια!!!

    Νάσαι καλά, Γιάνη με ένα "ν". Τρομερός κωμικός, αν τον πάρουνε για διασκεδαστή σε συνέδρια οικονομολόγων, ο τύπος θα βγάλει ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ.

    Το κοινό είναι ειδικό και το να κάνεις οικονομολόγο να γελάσει με την επιστήμη του θέλει τρομερή δεξιότητα.

    Γιανη με ένα "νι" μην κάνεις πίσω. Το έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.