10.7.13

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο με γενική απεργία στις 16 Ιουλίου

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «η κυβέρνηση συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια». Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι «οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος11/7/13 09:47

    Έχουμε πρόβλημα ως εργαζόμενοι; Ρίξε μια απεργία σου λέει. Έχουνε πρόβλημα οι δίπλα εργαζόμενοι; Ρίξε μια απεργία ..συμπαράστασης σου ξαναλέει. Στην Ελλάδα, τη χώρα με το παγκόσμιο ρεκόρ απεργιών και διαδηλώσεων τουλάχιστον σε ευρωπαικό επίπεδο έχουμε την εντύπωση ότι οι απεργίες θα κάνουν ένα πτωχευμένο κράτος ή μια διαλυμένη οικονομία να γεννήσουν λεφτά.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δημοσιογράφοι. Τα τελευταία δύο χρόνια η συριζαίικη ΕΣΗΕΑ του Τρίμη πρέπει να έκανε περισσότερες απεργίες από όσες έκανε η ΕΣΗΕΑ σε όλη την ιστορία της συνολικά. Είδε κανείς να βελτιώνεται σε τίποτα η θέση των δημοσιογράφων; Είδε κανείς να μειώνεται η ανεργία στον κλάδο;
    Τα ίδια μυαλά κυριάρχόυν φυσικά στην ΑΔΕΔΥ, αλλά και στη ΓΣΕΕ, στην οποία -ω του θαύματος- τα ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη δεν προέρχονται από το χώρο της αμιγούς ιδιωτικής οικονομίας (από εταιρίες, βιομηχανίες, εργοστάσια), αλλά είναι όλοι προερχόμενοι από ισχυρές ΔΕΚΟ του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Δημόσιοι υπάλληλοι κατ' ουσίαν κληθέντες να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ιδιωτικών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.