19.7.13

Δυσκολεύει η πρόκριση για την Ξάνθη μετά την ήττα με 1-0 από τη Λίνφιλντ

Η Ξάνθη ηττήθηκε εντός έδρας από την Βορειοϊρλανδική Λίνφιλντ με 1-0 στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον Β’ προκριματικό γύρο του Europa League. Η Ελληνική ομάδα πλέον χρειάζεται ένα «θαύμα» στην ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο Μπέλφαστ στις 25/7 για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπερνς στο 25’.
Στο πρώτο ημίχρονο οι «Ακρίτες» πίεσαν για το γκολ και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί με τον Βάλλα στο 20’ αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε ο Έλληνας αμυντικός ήταν αδύναμη. Τρία λεπτά (25’) αργότερα όμως η Λίνφιλντ άνοιξε το σκορ με σουτ του Μπέρνς. Ο Ντιέ (27’) προσπάθησε να ισοφαρίσει για την Ξάνθη αλλά το φάουλ που εκτέλεσε πέρασε μόλις άουτ.
Στην επανάληψη η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου συνέχισε να χάνει ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ με μεγαλύτερες το σουτ του Μαρίν στο 61΄ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι της Λίνφιλντ και το φάουλ του Τριάντη στο 75΄που εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες της Ξάνθης πέρασαν μαζικά στην επίθεση προσπαθώντας να ισοφαρίσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού οι κεφαλιές των Βάλλα και Γούτα στις καθυστερήσεις δεν βρήκαν το στόχο τους. Άδικη ήττα για την ομάδα της Ξάνθης αφού η Λίνφιλντ με δύο σουτ κατάφερε να φύγει με τη νίκη από τα Πηγάδια.

Διαιτητής: Νικολά Ραϊνβίλ (Γαλλία)
Κίτρινες: Μάνταλος, Μαρσελίνιο - Κλαρκ, Γουόρντ, Τόμσον, Μάλγκριου, ΜακΑλιστερ

Ξάνθη (Καραγεωργίου): Τσέμα, Παΐτο, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο (69' Τριάδης), Ντιέ (79' Φλίσκας), Βασιλακάκης (63' Ράνος), Μάνταλος, Μαρίν, Σολτάνι
Λίνφιλντ (Τζέφρι): Τάφεϊ, Μπερνς, Γουόρντ, Κλαρκ, Μπερνς (79' ΜακΚάουλ), Έρβιν, Γκολτ, Λόουρι, Νόουλς (65΄Μάλγκρου), Τόμπσον (70' ΜακΑλιστερ), Κάρβιλ

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/7/13 14:10

    Οταν ο Παναθηναικός έφερνε βαθμούς, μας πείραζε. Δεν πειράζει θα περάσουν οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.