19.6.13

Στο Ερευνητικό Κέντρο CERN ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης

Το CERN, το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, που βρίσκεται στη Γενεύη της Ελβετίας, θα επισκεφθεί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρης Γιαννακίδης τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013. Τον Περιφερειάρχη θα συνοδεύουν μέλη της Διοίκησης του ΤΕΙ της Καβάλας καθώς και ο Καθηγητής του ΕΜΠ Ευάγγελος Γαζής.
Κατά την παρουσία της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στη Γενεύη έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή του CERN κ. Rolf-Dieter Heuer στα πλαίσια της οποίας θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Καβάλας και του CERN για την εγκατάσταση κόμβου HELLAS GRID στο ΤΕΙ της Καβάλας.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο η χρηματοδότηση του οποίου έχει εξασφαλιστεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007-2013 και η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει στην ανάδειξη της Περιφέρειάς μας στον συγκεκριμένο τομέα σε επίπεδο Βαλκανικής.
Ο κ. Γιαννακίδης επίσης θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους του CERN τις δυνατότητες τριμερούς συνεργασίας των Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ΠΑΜ-Θ, επιχειρήσεων της περιοχής μας και του CERN στα πλαίσια σχεδιασμού της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 καθώς και της κατάρτισης της στρατηγικής «καινοτομίας και έξυπνης εξειδίκευσης» της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο έργο ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική Johannes Hahn κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο οποίος δέχτηκε με ενθουσιασμό την στρατηγική της Περιφέρειας για ανάδειξη του ρόλου του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και του ΤΕΙ Καβάλας στον σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής Περιόδου μέσα από δράσεις έρευνας και επιχειρηματικής καινοτομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.