29.6.13

Ο ΣΥΡΙΖΑ βορείου Έβρου για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ σε Καστανιές και Βύσσα

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους του Έβρου η συνεχιζόμενη αποψίλωση δημόσιων υπηρεσιών στην περιοχή και ειδικότερα στον Βόρειο Έβρο.
Το τελευταίο χτύπημα έρχεται με το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στις Καστανιές και στη Βύσσα. Η Κυβέρνηση υπηρετώντας πιστά τις επιταγές του Μνημονίου και της καταστροφικής της πολιτικής για τη χώρα, κλείνει δημόσιες υπηρεσίες, απολύει εργαζόμενους, στερεί από τους πολίτες την πρόσβαση σε ποιοτικές δομές παροχής υπηρεσιών, ενώ οδηγεί την Περιφέρεια σε ερήμωση και υποβάθμιση.
Προκειμένου να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό απολύσεων μέχρι το τέλος του 2013, ακολουθώντας το μοντέλο της ΕΡΤ «αποφασίζουμε και διατάζουμε», στέλνει στον δρόμο ακόμα 1.000 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα παραδίδει τις δημόσιες υπηρεσίες σε χέρια ιδιωτών. Τυφλές απολύσεις χωρίς πρόγραμμα, σχεδιασμό και κοινωνική ευαισθησία.
Η αποψίλωση υπηρεσιών και δομών από την περιφέρεια δεν προωθεί την ανάπτυξη και μάλιστα την ισόρροπη, αλλά αντίθετα συντελεί στην ερήμωσή της κι επιτείνει την ύφεση και την κρίση. Πόσο δε μάλλον στην περιοχή του Βορείου Έβρου, η οποία όχι μόνο αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υποβάθμισης, αλλά τα τελευταία χρόνια δέχεται συνεχείς επιθέσεις στον Δημόσιο Τομέα, με το κλείσιμο του ΙΚΑ και της Δ.Ο.Υ, του ΟΑΕΕ, Δημοτικών Επιχειρήσεων, ΟΣΕ, την πώληση του Εργοστασίου Ζάχαρης, αλλά και την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.
Οι καταργήσεις δημόσιων υπηρεσιών, που τις βαπτίζουν συγχωνεύσεις με στόχο τη δήθεν υποτιθέμενη εξυγίανση των υπηρεσιών και την εξοικονόμηση κρατικών δαπανών, εμπαίζει τον ήδη πληττόμενο λαό της περιοχής μας. Η πολιτική αυτή οδηγεί σε οικονομικοκοινωνικό αδιέξοδο τους υπαλλήλους, σε απολύσεις εργαζομένων, αύξηση λειτουργικών δαπανών, αύξηση της ανεργίας και εν τέλει σε ερήμωση της περιφέρειας.
Αν στην πολιτική αυτή προσθέσουμε τη φοροεπιδρομή προς τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων και τη σχεδιαζόμενη θεσμοθέτηση ΕΟΖ στη Θράκη, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η πορεία είναι όχι μόνο φθίνουσα, αλλά και καταστροφική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστέκεται στην αποψίλωση των δημόσιων υπηρεσιών και στις πολιτικές φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων και ισοπέδωσης του κοινωνικού ιστού.
  • Αντιστεκόμαστε στη συνεχή υποβάθμιση του Έβρου. 
  • Παλεύουμε για την ανατροπή των Μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας.
  • Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών σε ένα σύγχρονο σύστημα παροχής δημόσιων υπηρεσιών σύμφωνο με τις ανάγκες τους.
Έφτασε η ώρα να παλέψουμε και να τους ανατρέψουμε!
ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/6/13 18:00

    Ο τσιπρας κανει για ταχυδρομος;παντως σιγουρα θα το παει το γραμμα και συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/6/13 22:59

    πρόταση 10 του Αλέξη Τσίπρα για μια διακυβέρνηση με άξονα τον λαό.

    "Ορίζεται ότι οι κρατικές δαπάνες για υγεία, παιδεία, κατοικία εξαιρούνται από τον υπολογισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Και το κράτος παρέχει δωρεάν υπηρεσίες παιδείας, υγείας και περίθαλψης σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της χώρας."

    Μετάφραση:

    Ορίζεται ότι οι κρατικές δαπάνες για υγεία, παιδεία, κατοικία, εξαιρούνται απο την πραγματικότητα και εντάσsονται σε ένα μεταφυσικό πλάνο με άξονα την άντληση πόρων απο το διαδραστικό μαρξιστικό υπερπέραν. Την σχετική τεχνογνωσία εγγυάται ο διακεκριμένος φακίρης των οικονομικών αστρολογικών προβλέψεων γέροντας Βαρουφάκιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/6/13 22:59

    Απο τις προχθεσινές "προτάσεις" του Αλέξη Τσίπρα για μια διαφορετική διακυβέρνηση (μη γελάτε)

    Κατάργηση του Καλλικράτη.

    Καθιέρωση δυνατότητας τοπικών δημοψηφισμάτων και τη θεσμοθέτηση λαϊκών συνελεύσεων για κρίσιμα τοπικά ζητήματα με δεσμευτικό για τις αρχές χαρακτήρα.
    Καθιέρωση της ανακλητότητας για όλους τους αιρετούς, κατόπιν αιτήματος του οικείου εκλογικού σώματος.

    Μετάφραση:

    Καθιέρωση νόμιμων δοβλετιών και θεσμοθέτηση λαϊκών τοπικών δικαστηρίων με δεσμευτικό για τις αρχές χαρακτήρα.
    Καθιέρωση του λιντσαρίσματος για όλους τους ανεπιθύμητους, κατόπιν αιτήματος των επαναστατικών σεχτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/6/13 22:59

    Πέρα απο την πλάκα που κάνει η παρέα μας εδώ σχετικά με τις "προτάσεις" Τσίπρα για μια νέα διακυβέρνηση (μη γελάτε), εξάγεται ενα εντυπωσιακό συμπέρασμα.

    Για να βρίσκει έδαφος να λέει τέτοιες ανοησίες, οι οποίες πέραν του ότι είναι ανεφάρμοστες πρακτικά, ενίοτε είναι και αστείες αλλά και επικίνδυνες, καταδεικνύεται η παντελής έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος.

    Στοιχειώδεις κανόνες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, του συστήματος παραγωγής και διάθεσης αγαθών, αλλά και βασικοί κανόνες της δημοκρατίας, όπως έχουν προκύψει απο τον 13ο αιώνα κι έπειτα απο την χανσεατική ένωση και τη Γαλλική επανάσταση, είναι μάλλον παντελώς άγνωστα για αρκετούς Έλληνες.

    Παρά δε την πλήρη αποτυχία του κουμουνισμού παγκοσμίως ως εναλλακτική πρόταση, εξακολουθούν οι τσαρλατάνοι της Κουμουνδούρου να μιλάνε για αυτοδιάθεση και τοπική αυτονομία γνωρίζοντας πως το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάλογης κοινωνίας, είναι ο αυτόνομος παράδεισος της βόρειας κορέας.

    Ρε σύντροφοι..Γελάει ο κόσμος που ξέρει πέντε γράμματα. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/6/13 23:00

    Εκτός απο την παιδεία, την υγεία και την κατοικία, θα παραμείνουν δωρεάν και τα συσσίτια της χρυσής αυγής, η αυτά θα τα απαγορέψει ο ΣΥΡΙΖΑ;

    Δεν χορταίνω με το καρναβάλι της Κουμουνδούρου. Τροφή για κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϋ στον ρόλο (περι ρόλου πρόκειται ούτως η άλλως) του Αλέξη Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/6/13 23:11

    Δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι απατεώνες από τους κομμουνιστές. "Πούλησαν" τον Χριστιανισμό ως πολιτική θεωρία σε ηλίθιους. Και πλασσάρονται ως ιδεολόγοι. Ζείτε στη χώρα στην οποία η πιο πρόσφατη θρησκεία αντιμετωπίζεται ως ιδεολογικό - δημοκρατικό "αποκούμπι".

    Μέρκελ, διέλυσε ΚΑΙ το τελευταίο κομμουνιστικό "απόστημα" της Ευρώπης που είναι η Γαλλία των διανοούμενων της πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.