17.6.13

Αποκρούστηκαν στην Κομοτηνή οι τραμπουκισμοί των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Την ώρα που στην Κομοτηνή, εξελισσόταν η συναυλία αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι συμφωνούν στις 2.600 απολύσεις στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, μαζεύτηκαν στα γραφεία τους και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, με σκοπό να έρθουν σε αντιπαράθεση με κόσμο σε συγκεκριμένα στέκια.
Πρώτος τους σταθμός, το γνωστό αριστερό και αντιφασιστικό στέκι «Αλάβαστρον», όπου με την διακριτική παρουσία της αστυνομίας, διαπληκτίστηκαν με τους θαμώνες, τους προπηλάκισαν λεκτικά και πέταξαν ορισμένα κουτάκια μπύρας.
Αμέσως μετά, τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης, συνεχίζοντας την πορεία τους με εμετικά συνθήματα κατά της αριστεράς, του ΚΚΕ των ομοφυλόφιλων και της μειονότητας, μέσω της οδού Νικολάου Ζωίδη και Αγίου Γεωργίου κατευθύνθηκαν στις 21:30 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Adelante.
Εκεί έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση, καθώς –επαναλαμβάνουμε- η παρουσία της αστυνομίας ήταν ανύπαρκτη, σε αντίθεση με άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες αντιφασιστικών οργανώσεων στην Κομοτηνή.
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, πέταξαν στο κτίριο κροτίδες και πέτρες, αλλά αποκρούστηκαν από μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης που βρισκόταν στον χώρο για περιφρούρηση και τα οποία τους απώθησαν με πυροσβεστήρες και ξύλα στους γύρω δρόμους. Αμέσως βρέθηκαν στην περιοχή άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι απαίτησαν από τους αντιεξουσιαστές να απομακρυνθούν από το Adelante … όπου περιφρουρούσαν!!!
Μετά το συμβάν, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Adelante, παραβρέθηκε πολύ κόσμος για συμπαράσταση, ανάμεσα τους και μέλη κομμάτων της αριστεράς, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους και καταδικάζοντας τις φασιστικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής.
Αξίζει να σημειωθεί πως για σήμερα το μεσημέρι στις 12, στην Παλιά Νομική του ΔΠΘ, γίνεται κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην δράση της Χρυσής Αυγής.

18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/6/13 12:06

    Εκλεγμένοι, διορισμένοι και … συμφωνημένοι Πρωθυπουργοί!


    Ο τελευταίος εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας εκλέχτηκε το 2009 και οδηγήθηκε στην παραίτηση τον Νοέμβριο του 2011.

    Οι λόγοι είναι γνωστοί , όπως επίσης και η μεθόδευση στο εσωτερικό και του δικού του κόμματος αλλά και η μεθόδευση από το εξωτερικό.



    Ο τελευταίος εκλεγμένος από το λαό Πρωθυπουργός της χώρας ρίχτηκε στην πυρά γιατί ζήτησε να εκφραστεί ο λαός για μια συμφωνία που θα σημάδευε το μέλλον του. Προφανώς δεν ήταν η αιτία αλλά η αφορμή, έχει όμως τη δική του σημειολογία.

    Ο Παπαδήμος στη συνέχεια δεν εκλέχτηκε. Ορίστηκε.

    Ο Σαμαράς δεν εκλέχτηκε Πρωθυπουργός. Ισα – ίσα που κατάφερε (διεκδικώντας την αυτοδυναμία και άρα το να εκλεγεί Πρωθυπουργός) να μειώσει σοβαρότατα τη δύναμη του κόμματος του (18% το Μάιο του 2012 και 29% τον Ιούνιο).

    Δεν εκλέχτηκε Πρωθυπουργός, συμφωνήθηκε να είναι πρωθυπουργός από τρία κόμματα.

    Αυτοί που σήμερα αναρωτιούνται ποιος θα ρίξει έναν Πρωθυπουργό, το Νοέμβριο του 2011 που βρισκότανε;

    ΠΗΓΗ http://ra64.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/6/13 21:20

      οπως τοσες αλλες φορες σ αυτο το μπλογκ, σε ενα αρθρο εναντια στη ΧΑ εμφανιζονται οι προθυμοι που θα θολωσουν τα νερα, θα αποπροσανατολισουν τη συζητηση και θα τελικα συγκαλυψουν τους νεοναζι...

      ΥΓ. ειστε τοσο σιγουροι πως ο Σαμαρας στην κυβερνηση που ετοιμαζει με τον Μιχαλολιακο θα συμπεριλαβει και τον... Βενιζελο? ε?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/6/13 09:05

      Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις 21:20

      Ποιος είσαι, ο Παίσιος ή ο Νοστράδαμος;;;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/6/13 15:15

    βρωμιάρηδες χρυσαυγίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/6/13 15:43

    Εμεις τους συναντησαμε στα φαναρια στο ΙΚΑ το θεαμα ηταν πολυ αποκρουστικο με τα μαυρα μπλουζακια και σημαιες στα χερια λες και ειχαμ Εθνικη επετειο μοιραζαν κατι εφημεριδες νομιζω (πηρα αλλα την πεταξα δεν κοιταξα καν τι ηταν) !!!!!!!!!! Αλλα η παρουσια της Αστυνομιας υπηρχε και μαλιστα οχι διακριτικη.Δηστυχως ειχαμε καφρους με μαυρες σημαιες μεχρι τωρα, αποκτησαμε και αυτους με τις Ελληνικες σημαιες. Πανηγυρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/6/13 17:41

      οι φασίστες και οι καραγκιόζηδες μαλώνουν και αναστατώνουν την πόλη
      μια βρεγμένη σανίδα και για τους δύο που στην ουσία αλληλοστηρίζονται

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος17/6/13 18:13

    Μιλώντας για ΕΡΤ (που υποστηρίζουμε τον αγώνα της αλλά οι Τσιπροαναρχες από πού κι ως πού;)

    Το απαρχαιμένο ασύρματο σύστημα επικοινωνίας των περιπολικών στη Βοιωτία,(αναλογικό του 1985) δεν επέτρεψε την κλήση ενισχύσεων. Ένας αστυνομικός (ακόμα) έπεσε νεκρός απο αδίστακτους εγκληματίες.

    Αυτοί οι αφανείς ήρωες, είναι οι πραγματικοί δημόσιοι λειτουργοί. Με ελλιπή, εξοπλισμό, χωρίς απεργίες, χωρίς εκβιασμούς και με συνεχή απαξίωση απο μερίδα των πολιτών.

    C.N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/6/13 18:15

    Ο διορισμένος απο τον ΣΥΡΙΖΑ επαναστάτης που έπαιρνε επιδόματα λευχαιμίας για την υγιέστατη κόρη του.

    C.N.

    Ένα απίστευτο επεισόδιο χθες στην ΕΡΤ

    Σε κατάσταση διάσπασης βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η ΠΟΣΠΕΡΤ. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το συμβάν που έλαβε χώρα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του parapolitika.gr, χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Καλφαγιάννης, χαστούκισε δημοσία θέα τον πρόεδρο των εικονοληπτών Αλέκο Σιμιτζή, επειδή ο τελευταίος τον εμπόδισε να "πετάξει" εκτός studio την δημοσιογράφο Έλλη Στάη. Ο λόγος της έκρηξης είχε να κάνει με το γεγονός ότι η κυρία Στάη φιλοξενούσε στο studio τον διευθυντή του "Έθνους" Θανάση Τσεκούρα και τον γνωστό μουσικό Γιώργο Νταλάρα. Ο κ. Καλφαγιάννης απευθύνθηκε με έντονο ύφος προς την κυρία Στάη, ενώ στο τέλος πήγε στο κοντρόλ, πατώντας τα κουμπιά προκειμένου να βγει "μαύρο στην οθόνη". Η εξέλιξη αυτή ήρθε να προστεθεί στο ήδη αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της ΠΟΣΠΕΡΤ. Κάποιοι, μάλιστα, έχουν αρχίσει και κάνουν λόγο περί διάλυσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/6/13 10:29

      απο το parapolitika.gr???? τωρα μας επεισες!!! εγγυηση το site του Φαηλου!!!

      τις προαλλες εγραφε πως οι διαδηλωτες στην Πολη εσπασαν, λεει, το ελληνικο προξενειο κι εγιναν ρομπες!!!

      συνεχιστε ετσι, Ομαδα Ηλιθιων της ΝΔ - Παραρτημα Ροδοπης εχετε καταντησει...


      ΥΓ. περιμενετε ρε μαλακες να γινει πρωτα ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνηση και μετα μιλατε για "διορισμενους απο τον ΣΥΡΙΖΑ επαναστατες"... οπως και να το κανουμε, μεχρι τωρα μονο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διοριζανε!!!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος17/6/13 18:16

    Με ξυπνησε κατα τις 1:30 μια πορεια 40-50 ατομων στον δρομο της Αγιας Σοφιας. Ειχανε κουκουλες και φωναζαν αντιφασιστικα συνθηματα. Αυτο γιατι δεν το αναφερει το ρεπορταζ; Στην αρχη νομιζα πως επεικειται νυχτα των κρυσταλλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/6/13 10:31

      μη στεναχωριεσαι... την αλλη φορα θα σε ξυπνησει το "εγερθουτου!" του Λόκα - και δεν θα μπορεις και να παραπονεθεις, θα εχει ξυλο και φυλάκα...

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος17/6/13 18:16

    Χρήστος Ρίζος
    Να βγει να μας πει τη γνώμη του ο Βούτσης για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε σήμερα και του οποίου η γυναίκα είναι έγκυος στο τρίτο παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/6/13 19:57

      Επειδη ο Βουτσης για ευνοητους λογους μαλλον δεν θα σου απαντησει, αν μου επιτρεπεις, θα σου πω εγω τη γνωμη μου.

      Αν αγαπητε Χρηστο, οι αστυνομικοι επικεντρωνονταν στην καταπολεμηση του κοινου ποινικου εγκληματος αντι να συλλαμβανουν γριουλες στην Ιερισσο, να τσαμπουκαλευονται σε μαθητες στα Εξαρχεια και να προστατευουν τους μαχαιροβγαλτες της ΧΑ στην Αχαρνων, πιστεψε με, αυτος ο ανθρωπος τωρα θα ζουσε.

      Το προβλημα ειναι πως μερικοι δεν θελουν τον αστυνομικο λειτουργο, τον θελουν "μπατσο", δεν θελουν ΕΛ.Α.Σ, θελουν Βασιλικη Χωροφυλακη - με πρωτους και καλυτερους τον Δενδια και τους ομογαλακτους του. Καταλαβες?

      ΥΓ. οσο για τον Βουτση ειλικρινα χεστηκα - αν ο γιοκας του εκανε μαλακιες, να μπει στην ψειρου. Αλλα να μπουν κι αυτοι που μαχαιρωνουν μεροκαματιαρηδες επειδη ειναι λιγο πιο μελαψοι απο αυτους, οχι να κυκλοφορουν ελευθεροι αναμεσα μας

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/6/13 22:54

      Εγω λυπαμαι και την οικογενεια του αστυνομικου που τον σκοτωσαν και η γυναικα του ειναι εγκυος στο τριτο τους παιδι, ΑΛΛΑ λυπαμαι και την γυναικα που ο αντρας της ειναι σε μια ξενη χωρα για να τους ζησει (γιατι στην δικια τους πεινανε) και δεν μπορει γιατι καποιοι καφροι νομιζουν οτι ειναι η αρια φυλη σεβομαενοι ομως και τους νομους της χωρας που φιλοξενουνται, λυπαμαι και την μανα την Ελληνιδα που δεν εχει να δωσει να φαει το παιδι της το μεσημερι ΑΛΛΑ λυπαμαι και την μανα μιας οποιαδηποτε χωρας που και εκεινη δεν εχει να φαει το παιδι της. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ ειμαστε ιδιοι με τις ιδιες αναγκες ΓΟΝΕΙΣ ολοι και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ αν το καταλαβουν καποιοι τοτε τα πραγματα θα ειναι καλυτερα.Πρεπει να σεβομαστε τις αναγκες για εργασια των αλλοδαπων ΑΛΛΑ και εκεινοι πρεπει να σεβονται τους κανονες τις χωρας που φιλοξενουνται.

      Διαγραφή
  8. μαρια19/6/13 13:59

    σας γαμησα πουστρακια ναζιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/6/13 20:30

    βρωμιάρηδες ναζιστές λόκα μόκα χοντροψαράς και το κακό συναπάντημα - τα κοντάρια τα φάγατε κανονικά από πίσω και πούστε ακόμη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/6/13 10:56

      Ειπαμε, η Ελλάδα κατάντησε ρινγκ σαχλοκαβγάδων για εκτόνωση ανάμεσα στους ορίτζιναλ φασίστες της Χρυσής Αυγής και τους κρυφοφασίστες καραγκιόζηδες του ΣΥΡΙΖΑ και των συμπαθούντων αντιεξουσιαστών.

      Κρίμα είδικά για την αριστερά

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος20/6/13 22:14

    ανέλαβε στην Κομοτηνή κι ο θεωρητικός τους πρώην καραβανάς και ο γιός του τραπεζίτη να διαφωτίσουν περί ναζισμού προσπαθώντας να κρύψουν επιμελώς ότι είναι νεοναζιστική οργάνωση για να τσιμπάνε οι κάθε λογής μπουχτισμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.