11.6.13

Εκδηλώσεις για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στην ΠΕ Δράμας

Σειρά εκδηλώσεων για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, η οποία εκπροσωπεί την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στο πλαίσιο διασυνοριακού προγράμματος που διεξάγεται σε συνεργασία με το Δήμο Belitsa Βουλγαρίας.
Το πρωινό πρόγραμμα περιελάμβανε συνέντευξη τύπου, παρουσία των συντελεστών του προγράμματος και από τις δύο πλευρές των συνόρων, στην οποία παρουσιάστηκε το σύνολο των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, καθώς και ο προγραμματισμός για τη συνέχειά του.
Επισημαίνεται ενδεικτικά πως στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ενταχθεί τέσσερα διασυνοριακά σεμινάρια, δύο σειρές αθλητικών εκδηλώσεων, παραγωγή σχετικών εντύπων και εκτεταμένη ενημερωτική καμπάνια.
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου Δράμας η κεντρική εκδήλωση της ενημερωτικής καμπάνιας στην ελληνική πλευρά των συνόρων. Η εκδήλωση περιελάμβανε ποδηλατοδρομία και κλήρωση ποδηλάτου, προώθηση της μεσογειακής διατροφής μέσω της προσφοράς εδεσμάτων από αγνά τοπικά υλικά, δρώμενα με κλόουν σχετικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής, καθώς και ενημέρωση των γονέων για τη δυνατότητα διεξαγωγής δωρεάν αναλύσεων που σχετίζονται με προδιάθεση για την εμφάνιση παχυσαρκίας ή καρδιαγγειακών νοσημάτων σε παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.