24.6.13

Ρύθμιση χρεών ζητά ο Δήμος Καβάλας

Αγώνα για την επαναφορά του νόμου που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αρχίζει ο Δήμος Καβάλας και απευθύνει κάλεσμα και στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα αυτό. Το ζήτημα άλλωστε τέθηκε και πέρασε ομόφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή επιχειρείται μια επαναφορά σε παλαιότερες ρυθμίσεις που είχαν γίνει το 2009 αλλά από τότε έχουν ακυρωθεί. Με βάση τις ρυθμίσεις αυτές οι πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς δήμους μέχρι 10.000 ευρώ και επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 75.000 ευρώ θα μπορούν να πετύχουν ανάλογη ευνοϊκή ρύθμιση, με διακανονισμό που θα κάνουν με τον αρμόδιο ΟΤΑ και θα αφορά δόσεις με ανώτατο αριθμό τις 60 και ελάχιστη μηνιαία δόση τα 100 ευρώ.
Θεσπίζεται, δε, και στους ΟΤΑ διαδικασία ρύθμισης με την καταβολή των χρωστούμενων εφάπαξ ή μέχρι και σε 3 δόσεις, με έκπτωση 100% στις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, σε 4-6 δόσεις με έκπτωση 75% των προσαυξήσεων και σε 7-9 δόσεις με έκπτωση 50% των προσαυξήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.