24.6.13

Βενιζέλος ΕΠΕ … «Εταίρος Πλήρους Ευθύνης»

Ο χώρος της Κεντροαριστεράς τον αποκαλεί πολιτικό παχύδερμο, πουλημένο, δεξιό δεκανίκι! Όσο για το παπανδρεϊκό στρατόπεδο, καλύτερα ν’ αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς! Ο λόγος για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος όμως παρά το όσα άσχημα ακούει, έχει βρει συμμάχους.
Τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αντώνη Σαμαρά. Ο μεν πρώτος δήλωσε επίσημα πως «δίδαξε πολιτική», ο δεύτερος τον αποκάλεσε «Εταίρο πλήρους ευθύνης» … Βενιζέλος ΕΠΕ δηλαδή!

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/6/13 13:57

    Προσοχη !!! Μπρασκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/6/13 14:03

    Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δεινή θέση. Το μεγαλύτερο κομμάτι του εκλογικού του σώματος το εγκατέλειψε για τον ΣΥΡΙΖΑ που πιθηκίζει τη γλώσσα του παλιού ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος έχει δύο επιλογές: είτε την επιστροφή στα παλιά, πράγμα εύκολο όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις των στελεχών του αυτές τις μέρες, είτε την πλήρη ανανέωση του κόμματος στη βάση μιας πραγματικά μεταρρυθμιστικής γραμμής. Η αξιοπιστία του ως προς την πρώτη επιλογή είναι εντελώς ανύπαρκτη, κάτι που δεν συνεπάγεται την ευκολία της δεύτερης καθώς η εκλογική απήχηση των μεταρρυθμίσεων παραμένει περιορισμένη. Το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει όμως με ένα μεγάλο πλεονέκτημα: δεν έχει πια τίποτα να χάσει! Η πελατεία του το έχει εγκαταλείψει (αντίθετα από τη Ν.Δ. που παραμένει όμηρός της) και το μεταρρυθμιστικό όραμα παραμένει ορφανό. Αν το ΠΑΣΟΚ μπει σοβαρά στη νέα κυβέρνηση και δώσει ένα πειστικό δείγμα κυβερνητικής γραφής (με πρώτη και καλύτερη την ΕΡΤ), θα εισπράξει και αυτό ένα σημαντικό κέρδος.

    Το ίδιο, βέβαια, δεν μπορεί να ειπωθεί για τη ΔΗΜΑΡ που οδεύει προς την εξαφάνιση. Από τη μία, τα δυναμικότερα στελέχη της μάλλον θα στραφούν προς το ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε και το εκλογικό της σώμα που ας μην ξεχνάμε προήλθε από αυτό. Από την άλλη, το λαϊκίστικο κομμάτι του εκλογικού σώματος την έχει ήδη απορρίψει. Η μόνη σημαντική συμβολή της θα είναι ενδεχομένως η ενίσχυση της υπεύθυνης πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.