24.6.13

Το νικητή του ζευγαριού Φουγκλαφιόρντουρ – Λίνφιλντ θα αντιμετωπίσει η Ξάνθη

Τη ομάδα που θα επικρατήσει από το ζευγάρι Φουγκλαφιόρντουρ (Νησιά Φερόε) – Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία) θα αντιμετωπίσει η Ξάνθη στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League ύστερα από την κλήρωση που έγινε στη Νιόν. Η ακριτική ομάδα θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στα Πηγάδια, στις 18 Ιουλίου, και τη ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (25/7) εκτός έδρας.
Σαφώς πιο γνωστή από τις δύο, η υπεραιωνόβια Λίνφιλντ (ιδρύθηκε το 1886) είναι η κυρίαρχος του ποδοσφαίρου στη χώρα της, όπου έχει κατακτήσει 51 πρωταθλήματα και 42 κύπελλα.
Μιλάμε φυσικά για έναν ημιεπαγγελματικό σύλλογο, χωρίς ευρωπαϊκές επιτυχίες στο παλμαρέ του, με εξαίρεση μία παρουσία στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, τη σεζόν 1966-67, όταν απέκλεισε διαδοχικά την Άρις από το Λουξεμβούργο και την Βαλερένγκα από τη Νορβηγία, πριν αποκλειστεί δύσκολα στους «8» από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Έδρα της είναι το Γουίντσορ Παρκ, χωρητικότητας 12.950 θεατών.
Σε ότι αφορά την ομάδα από τα Νησιά Φαρόε, η IF Φουγκλαφιόρντουρ ιδρύθηκε το 1946 και έχει στην τροπαιοθήκη της έναν και μόνο τίτλο, το πρωτάθλημα του 1979. Πέρυσι τερμάτισε δεύτερη, τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Στρέιμουρ, κι έτσι εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Έδρα της είναι το γήπεδο Φλοτουγκερόι, χωρητικότητας 3.000 θεατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.