21.6.13

Αλέξης Τσίπρας από Καβάλα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν»

Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με διαφορά τις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν, δήλωσε από την Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
«Κανείς πια δεν αντέχει, κανείς και καμία δεν ανέχεται αυτόν τον θίασο της συμφοράς», είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην τρικομματική κυβέρνηση και συμπλήρωσε: «Παρακολουθήσαμε ξανά και ξανά την ίδια παράσταση των τριών πολιτικών αρχηγών. Που όλο διαφωνούν και όλο συμβιβάζονται. Γιατί παρά τις διαφορές τους, αυτό που τους ενώνει είναι ο πόθος τους να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας. Και φυσικά ο φόβος τους ότι όποτε κι αν αποφασίσουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει και με διαφορά».
Με αφορμή την ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί», ενώ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «κλείνει την ΕΡΤ προς όφελος των εργολάβων της ενημέρωσης, τους μόνους υποστηρικτές του». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι το μνημόνιο περιέχει σαφείς αναφορές στο κλείσιμο 10 μεγάλων φορέων εκτός της ΕΡΤ. 
«Αντί να ασχολούνται με την επαναδιατύπωση της προγραμματικής τους συμφωνίας και τον ανασχηματισμό, δεν μας λένε ποιοι είναι αυτοί οι 10 φορείς; Αντί να κοροϊδεύουν τον κόσμο με τους λεονταρισμούς τους, γιατί δεν λένε ότι τον άλλο μήνα θα κλείσουν 10 νοσοκομεία, 200 σχολεία και παιδικούς σταθμούς και - επειδή η βαρβαρότητα τους έχει πια ποτίσει- ετοιμάζονται να κλείσουν και βιβλιοθήκες. Θα κλείσουν και ΔΟΥ, και πανεπιστήμια, και την ΕΑΣ. Στέλνοντας στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.
Περιγράφοντας στην συνέχεια το σχέδιο δράσης του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι:  Πρώτα πρέπει να σταματήσει η πρωτοφανής άνοδος της και ότι αυτή η ανάσχεση θα επέλθει μόνο με την ακύρωση των μνημονίων και την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση. Αυτή είναι μία από τις δύο πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος σήμερα. Μίλησε για την κατά προτεραιότητα αύξηση της απασχόλησης στις κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η πρόνοια, σημειώνοντας ότι στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η επίτευξη σταθερής και πλήρους απασχόλησης.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/6/13 07:53

    Δεν ξέρω αν θα κερδίσει εκλογές. Ξέρω ότι δεν θέλει εκλογές. Και ότι θα χάσει πανηγυρικά και ... ελικοπτερικά τις μεθεπόμενες, αν κερδίσει τις επόμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/6/13 08:41

    Σοκ!!! Διαδώστε!!!

    Οι κατοχικές δυνάμεις κατέβασαν τους διακόπτες από την ΕΡΤ, για να μην εκπέμπει ούτε πειρατικά, αλλά το βράδυ τους ανέβασε πάλι κρυφά ο Μανώλης Γλέζος, όπως ανακοινώθηκε σε ειδικό Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/6/13 08:43

    ι άλλο πρέπει να γίνει στη χώρα για να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η αριστερά δεν μπορεί να κυβερνήσει; ΟΛΗ η αριστερά. Από το ΚΚΕ που θέλει να πάρει 100% και να είναι στην αντιπολίτευση, τη ΔΗΜΑΡ που διαπραγματεύεται μεταξύ στο πλαίσιο των δικών της απόψεων και δικών της πιστεύω μόνο, το ΣΥΡΙΖΑ που αναπολεί την τηλεόραση της κατοχής, αλλά και του ΑΚΕΛ που έστειλε μία οικονομία-υπόδειγμα στον κουρέα της Ευρώπης.

    Δεν ειναι για ευθυνες αυτοι.. θελουν να ειναι αραχτοι στην αντιπολιτευση να γαυγιζουν προοδευτικα ε και να κλεινουν δρομους να κανουν απεργιες.. τετοια ωραια και ευκολα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/6/13 19:55

    Καλύτερα να μη ψηφίζουμε , παρά να στέλνουμε λαμόγια , άεργους , λωποδύτες , βλάκες και μ@λ@κες στη Βουλή των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.