9.3.13

Απάντηση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στον δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβέλη #skouries #perama_evrou

Στον δημοσιογράφο της Καθημερινής Πάσχο Μανδραβέλη, απάντησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, για το άρθρο του με τίτλο «Το Μπαϊράκι του Δημάρχου». Η απάντηση έχει ως εξής:
Πίστευα ότι οι δημοσιογράφοι της εμβέλειάς σας, είχαν δυνατότητα να ερμηνεύσουν, με κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, συλλογισμούς και συζητήσεις, όπως αυτή που διαμείφθηκε μεταξύ εμού και του Καναδού Πρέσβη πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν αυτός στις 30.3.2012 με επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.
Ας πούμε ότι αποτύχατε να ερμηνεύσετε τη φράση «αφήστε μας ήσυχους να αναπτύξουμε ότι μας ταιριάζει», δηλαδή τον τουρισμό, την αλιεία, τον αγροτικό τομέα. Ονομάσατε βουκολικό το όραμά μου, που όμως εκφράζει την τοπική κοινωνία, τους θεσμικούς, τους επιστημονικούς συλλόγους και φορείς, ακόμα και το Εργατικό Κέντρο.
Ρωτάτε, γιατί ο Έβρος δεν πρόκοψε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν περίμενα από έγκριτο δημοσιογράφο τόσο «αθώα» ερώτηση!!! Θα σας διευκολύνω θυμίζοντας σας ότι όσες  περιοχές σημείωσαν ανάπτυξη, είχαν την υποστήριξη και τη συνδρομή του κράτους, την οποία όμως δεν είδαμε στην περίπτωση της Θράκης.
Όποια έργα υλοποιήθηκαν διευκόλυναν απλώς την Αθήνα και όποιες επενδύσεις έγιναν διευκόλυναν επιχειρηματίες της Αθήνας, αφήνοντας μας κουφάρια στη ΒΙΠΕ χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο από το κράτος.
Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι ο Έβρος μέχρι το 1980 τροφοδοτούσε το 50% της Ελλάδας με κτηνοτροφικά προϊόντα, και η υλοτομία της περιοχής ήταν αναπτυγμένη, όπως επίσης η αλιεία και η γεωργία.
Βουκολικό όραμα, επομένως, δεν είναι ο αγώνας μας για να μην καταστραφεί η ζωή μας και ο τόπος μας από το κυάνιο, άλλα αντίθετα είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μας να αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε τα αγαθά αυτά για εμάς και για τις επόμενες γενιές.
Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να μας αποκλείσει από το δικαίωμα να ενδιαφερόμαστε για την πράσινη ανάπτυξη του τόπου μας και δεν έχετε δικαίωμα εσείς να καταδικάζετε κάθε άλλη αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή μας, τιμωρώντας μάς, επειδή ζούμε στα σύνορα και πρέπει να τροφοδοτούμε την Αθήνα και κάποιους χρυσοκάνθαρους.
Για ποιο λόγο με θρασύτητα και αλαζονεία, με επιτιμάτε, επειδή τόλμησα ως θεσμικός να διεκδικήσω άλλης μορφής ανάπτυξη, από αυτήν που θέλουν να μας επιβάλουν και είναι επιζήμια για την τοπική κοινωνία, διεκδικώντας τη δημιουργία ανώτατης σχολής τουριστικών επαγγελμάτων στην Αλεξανδρούπολη;;;
Από πού αντλήσατε εξουσία ώστε να μας αφαιρείτε το δικαίωμα να έχουμε την Ιατρική Σχολή στην Αλεξανδρούπολη;;; Δεν αισθάνεστε καμία συστολή, εκφέροντας δημοσίως την άποψη, ότι ταλαιπωρούνται οι φοιτητές όταν έρχονται από την Αθήνα για να σπουδάσουν στον Έβρο; Πόση αγένεια και αμετροέπεια, αλλά και ρατσισμός! Δηλαδή εμείς που ζούμε στα σύνορα της Ελλάδας είμαστε πολίτες τέταρτης κατηγορίας;;;
Μάλλον βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση, αφού αδόκιμα  δείχνετε ότι  δεν αντιληφτήκατε πως το μπαϊράκι το σηκώνουμε και γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας τις ειλημμένες με τους ξένους πολιτικούς και επιχειρηματίες επιζήμιες αποφάσεις της Αθήνας για τον τόπο μας, εφόσον η ίδια η  Αθήνα έχει προ πολλού γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον Έβρο και τη Θράκη, αδιαφορεί για τη ζωή και την υγεία των κατοίκων της και το περιβάλλον, προσφέρει τον ελληνικό πλούτο σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες με αντάλλαγμα ελάχιστες θέσεις θανάτου, που παρά την οικονομική κρίση δεν επιθυμεί ούτε το Εργατικό Κέντρο, και τελικά δεν υπάρχει όφελος ούτε για την περιοχή, ούτε καν για την Αθήνα με τη συγκεκριμένη επένδυση.
Διαβάστε προσεκτικότερα τις δηλώσεις μου και μην απομονώνετε, με σοφιστική τέχνη, τις προτάσεις μου, διότι γράμματα γνωρίζουν και άλλοι εκτός από εσάς και εσείς δεν είστε στο απυρόβλητο.
Το γεγονός  ότι  ζητάμε από την Αθήνα δράσεις και επενδύσεις που δεν θα μας καταστρέψουν, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ!!!!
Από πού αλιεύσατε τη λογική περί του αντιθέτου;;; Δηλαδή θα μας αναγκάσετε να πάμε κόντρα στη ζωή και την υγεία των κατοίκων, καταστρέφοντας συγχρόνως το περιβάλλον, επειδή εσείς προωθείτε νεοφιλελεύθερες απόψεις;
Και επειδή εστιάζετε στη χρήση του όρου «κράτος των Αθηνών», σας αναφέρω ότι με τον ως άνω όρο προσδιορίζω το συγκεντρωτισμό της Αθήνας σε βάρος της περιφέρειας (που τον γνωρίζετε άλλωστε), κάτι το οποίο εννοείται πως δεν είναι φαιδρότητα. Αντιθέτως, φαιδρή είναι η τοποθέτηση σας και η δήθεν αδυναμία σας να ερμηνεύσετε τον όρο.
Αντίστοιχα, η δήθεν αδυναμία σας να ερμηνεύσετε την προ ενάμισι έτους ρήση μου περί της «αυτάρκειας της Θράκης» (και μάλιστα την στιγμή που συμμετείχατε στο ίδιο πάνελ και δεν προσδώσατε τότε στη ρήση μου την ερμηνεία που δίνετε σήμερα) επαναλαμβάνω όπως και τότε δήλωσα, ότι αυτή η αυτάρκεια σχετικά με τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους, σε συνδυασμό με την παραμέληση της από την κεντρική κρατική εξουσία, δημιουργούσε χίλιους κινδύνους για την Ελλάδα, κρούοντας κατ’ αυτόν  τον τρόπο τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να μην υποστεί ζημιά η Θράκη μας, ως ακριτική περιοχή της Ελλάδας, αφού είναι η καρδιά της.
Όσον αφορά για το αίτημα μου να έρθει η έδρα της Εταιρείας Παροχής Αερίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, είναι δικαίωμά μου και υποχρέωση μου να αγωνιώ και να φροντίζω για την ανάπτυξη της οικονομίας του Δήμου μας.
Θα με θεωρούσατε βέβαια αφελή αν σας άφηνα με την εντύπωση ότι σας θεωρώ ανίκανο να ερμηνεύσετε τις απόψεις μου. Κάθε άλλο!!! Απλά σας θεωρώ σύμμαχο των χρυσοθήρων, προκειμένου να αντλήσουν το χρυσό της Θράκης, αδιαφορώντας για το αν οι χρυσοθήρες αφήσουν πίσω τους 11.000.000 κυβικά μέτρα κυανιούχο τέλμα και αρσενικό και την Θράκη κρανίου τόπο.
Και δεν είναι τυχαίο ότι το φαιδρό σας άρθρο δημοσιεύεται την ημέρα που όλη η θεσμική ηγεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχης, συναντήσαμε τους αρχηγούς των κομμάτων, στον αγώνα μας ενάντια στα χρυσωρυχεία.
Όμως προφανώς διαλέξατε λάθος πρόσωπο να κτυπήσετε, εξυπηρετώντας συμφέροντα των Καναδών χρυσοθήρων. Γιατί ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης που έκανε τη δήλωση στον Καναδό Πρέσβη στις 30 Μαρτίου 2012, όταν αυτός τον επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, δεν είναι διαπλεκόμενος, δεν φοβάται μην χάσει την καρέκλα του, βρίσκεται στον κοινωνικό αυτό αγώνα επί 13 και πλέον χρόνια, δεν εξαγοράζεται και δεν φοβάται κανέναν παρά μόνο τη συνείδηση του, που είναι ταγμένη να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, διότι προέρχεται από αυτόν και δουλεύει, ως θεσμικός, γι’ αυτόν.
Λέμε ΝΑΙ στην ανάπτυξη του λιμανιού μας, λέμε ΝΑΙ στη γεωθερμία, λέμε ΝΑΙ στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, ΝΑΙ στο φυσικό αέριο, ΝΑΙ στην εξόρυξη του ζεόλιθου και όλου του υπόλοιπου ορυκτού μου πλούτου, πλην του χρυσού. ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ;;;
Αντίστοιχα, λέμε ΟΧΙ στο θανατηφόρο κυάνιο και στο αρσενικό, ΟΧΙ στις 100 θέσεις όλες-όλες που θα εξασφαλίσουν τα χρυσωρυχεία με αντίστοιχη καταστροφή 3.000 θέσεων τουρισμού, αλιείας, δασοκομίας, μελισσοκομίας, γεωργίας, κτηνοτροφίας.
Λυπάμαι αν έχετε αντίρρηση, αλλά έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέψουμε την καταστροφή της Θράκης για να πάρουν οι Καναδοί τους 480 τόνους χρυσού μας, αφήνοντας σε εμάς κυάνιο και αρσενικό.
Εμείς θέλουμε αληθινή ανάπτυξη με ορθές επενδύσεις, προστατεύοντας τη ΖΩΗ μας και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ μας! Εσείς θέλετε να παραδώσουμε τη χώρα μας στους Καναδούς, μαχόμενος τα συμφέροντα της Θράκης και των Θρακιωτών!!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/3/13 16:17

    Το μονο με το οποιο θα διαφωνησω ειναι η λεξη "χρυσοκανθαροι" - το σωστο ειναι "σκατομπάμπουλες", τους οποιους σκατομπάμπουλες γλειφει καθημερινα εδω και χρονια ο πολύς Πασχος Μανδραβελλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/3/13 18:09

    Ο Λαμπάκης λέει όχι στο χρυσό όπως ακριβώς ο Μεταξάς είπε όχι στους Ιταλούς. Με το ζόρι και με την πίεση του λαού. Κατά τα άλλα, σε ότι λέει ο Μανδραβέλης έχει δίκιο.

    Ποιος? Ο γραφικός Λαμπάκης βγαίνει σε πορείες...

    Κάποτε, ο Χατζηδάκης, δήμαρχος τότε Παλαιού Φαλήρου ξάπλωνε μπροστά στις ρόδες των μηχανημάτων που θα ανοιγαν τις γραμμές του τραμ, χτυπιόταν, λιποθυμούσε . Στα εγκαίνια του τραμ ήταν πρώτη μουρη και έλεγε πόσο περήφανος είναι για το "έργο του".

    Αν γίνει αυτό το έγκλημα με το χρυσό, να το θυμάστε το ίδιο θα κάνει και ο Λαμπάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία Δ.11/3/13 15:58

      Ωραία, σε πιστεύουμε. Τι θα πρότεινες αντ'αυτού? να σταματήσει ο αγώνας? ή να επιλέξουμε άλλο χρώμα?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/3/13 20:56

      να σε πω εγω τί προτεινει 15.58: να δωσουμε ολοι (ολοι ομως!) το μισο μισθο μας στο αφεντικο του Μανδραβελλη, για να του δωσει αυξηση και αυτος (χορτατος πλεον) να συνεχισει να μας κοροιδευει επειδη δεν εχουμε λεφτα! τί πιο σοφον και ορθολογικον;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος9/3/13 18:48

    ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΤΝΝ: http://harryklynn.blogspot.gr/2011/08/taxalia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρια πραγματα έχω να πω ΜΠΡΑΒΟ!!! ΜΠΡΑΒΟ!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!
    Τετοιους ανθρωπους χρειαζεται η Ελλαδα ΣΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/3/13 18:18

    ΜΠΙΤ ΜΠΙ - ΜΠΙΤ ΜΠΙ

    AMPER ALERT

    ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΠΑΠΑΤΖΗ!!!

    ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ - ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΑΞΙΜΟΥ
    ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
    ΑΝ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ, ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/3/13 19:59

    Μην μπερδεύετε την βούρτσα με την.... Ο Μανδραβέλης είναι η βούρτσα βέβαια.Πάντα σωστότατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/3/13 23:49

      Αφου ειναι παντα σωστοτατος, ας παει να ζησει με 400 ευρω οπως τοσος κοσμος ή ακομα καλυτερα οπως το 1 εκατ. ανεργοι. Θα εβλεπε τοτε οχι τη βουρτσα, αλλα... το αλλο

      ΥΓ. ξερω ξερω, για την ανεργια φταινε οι νεοι με πτυχια που ομως δεν ειναι αξιοι (να γλειψουν τον Στυλιανιδη να τους χωσει στην Αγρογη!)


      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.