7.3.13

Επίσημα τέλος από τη Βουλγαρία ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας κατήγγειλε, σε πρώτη ανάγνωση, την τριμερή διακυβερνητική συμφωνία (Βουλγαρίας-Ρωσίας-Ελλάδας) για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite.
Συνολικά 115 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της καταγγελίας της συμφωνίας, 25 κατά και δύο απείχαν από την ψηφοφορία. Η πρόταση για την καταγγελία της συμφωνίας υπεβλήθη τον περασμένο μήνα από την παραιτηθείσα κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ.
Πρόκειται για εξέλιξη που έρχεται έπειτα από την απόφαση της Βουλγαρίας να αποχωρήσει από το έργο του πετρελαιαγωγού τον Δεκέμβριο του 2011 και ύστερα από την ολοκλήρωση της προθεσμίας ενός χρόνου για εγκατάλειψη του έργου κατόπιν σύμφωνης γνώμης όλων των εταίρων, όπως είχε προτείνει η Σόφια στους εταίρους της πριν από δώδεκα μήνες.
Το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας είχε τονίσει ότι το έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί με τις παραμέτρους που ορίζει η τριμερής διακυβερνητική συμφωνία που υπεγράφη το 2007. Στο τέλος του περασμένου μήνα, το βουλγαρικό κοινοβούλιο επικύρωσε την απόφαση της χώρας να εγκαταλείψει ένα άλλο σημαντικό ενεργειακό έργο, στο οποίο εμπλέκεται η Ρωσία, τον πυρηνικό σταθμό Μπέλενε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.