5.3.13

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Στυλιανίδη για την ιδιωτικοποίηση δημόσιων πανεπιστημίων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, που τάχθηκε υπέρ της μερικής, σε ποσοστό 49% ιδιωτικοποίησης των δημόσιων πανεπιστημίων.
«Παρόλο που η πρόταση του αυτή φάνηκε να αποδοκιμάζεται από την κυβέρνηση και ο ίδιος να δηλώνει ότι πρόκειται για “προσωπικές του απόψεις”, είναι πρόδηλο πως η μνημονιακή συγκυβέρνηση απλώς βγάζει “λαγούς” για να ανοίξει θέματα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Και είναι ακόμη πιο εξοργιστικό να κάνει αυτές τις δηλώσεις κάποιος ο οποίος χρημάτισε και υπουργός παιδείας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΕ Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανακοίνωση συνεχίζει, «σε κάθε περίπτωση η δήλωση Στυλιανίδη δεν είναι τυχαία. Γίνεται την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο Αθηνά, το σχέδιο διάλυσης δηλαδή του δημοσίου πανεπιστήμιου. Ταυτόχρονα είναι προκλητικό ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες ως υπουργός παιδείας για την συγκρότηση του φαινόμενου πελατειακών διευθετήσεων και εδώ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, σήμερα να μιλά ως δήθεν “εξυγιαντής” του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης και να προτείνει την είσοδο των ιδιωτών στα ΑΕΙ της χώρας».
Η ΝΕ Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στην ανακοίνωση της, τονίζοντας πως «άλλωστε είναι επίσης γνωστό ότι η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τον τρόπο για να αναθεωρήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος, ένα άρθρο που θα λέγαμε ότι “στοιχειώνει” κάθε μνημονιακό και νεοφλιλεύθερο. Πλην όμως δεν θα τους περάσει. Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί και η μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς θα ενισχύσει τη δημόσια δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.