5.3.13

Ημερίδα στην Δράμα για την ασφάλεια χρήσης του διαδικτύου

Με την υποστήριξη του  Δήμου  Δράμας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δράμας διοργάνωσε την Δευτέρας 4 Μαρτίου 2013 στο Δημοτικό Ωδείο,  εκδήλωση με θέμα: «Internet - Τα όχι και τα πρέπει».
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναγκαιότητας για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ασφάλεια χρήσης του διαδικτύου. Σ’ αυτήν χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου Μιχάλης Μλεκάνης και ομιλητές ήταν ο Νίκος Καρυπίδης, Πρόεδρος του Σ.Ε.ΠΛΗ.Δ., ο Γιώργος Κορμάς, υπεύθυνος της γραμμής ΥποΣΤΗΡΙΖΩ (800 11 800 15), ο Βασίλης Κάτος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με γνωστικό αντικείμενο «Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων».
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε μία προσπάθεια να περιγραφούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν στο διαδικτύου και αποτυπώθηκε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για  ένα ανεκτίμητο επικοινωνιακό μέσο που όμως απαιτεί γνώση των κινδύνων που υπάρχουν σε αυτό.
Η χρήση του από τους ανήλικους  που χρησιμοποιούν εκτεταμένα ιστοτόπους, όπως τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να γίνεται  με φειδώ και με την επιτήρηση των γονέων. Στην διάρκεια της παρουσίασης από τους ομιλητές παρατέθηκαν πραγματικά παραδείγματα επιθέσεων στο διαδίκτυο προκειμένου οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τα προβλήματα που μπορεί να  εγκυμονεί η χρήση του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.