5.3.13

Παρέμβαση Χατζηοσμάν για την τηλεθέρμανση στην Κομοτηνή

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα την εγκατάσταση τηλεθέρμανσης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ ΑΗΣ Κομοτηνής. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
«Εγκαταστάσεις τηλεθέρμανσης διαθέτουν οι πόλεις της Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμύνταιου, Φιλώτα και Μεγαλόπολης που αξιοποιούν το θερμικό φορτίο των γειτονικών θερμοηλεκτρικών σταθμών.
Η φιλοσοφία της τηλεθέρμανσης στηρίζεται στην θέρμανση κτιρίων μιας πόλης ή ενός τμήματος της πόλης από έναν κεντρικό καυστήρα που βρίσκεται σε θερμοηλεκτρικά εργοστάσια μακριά από τους χώρους κατανάλωσης. Τα οφέλη της τηλεθέρμανσης είναι πολλαπλά για το περιβάλλον, για την ποιότητα ζωής και για την εθνική οικονομία.
Η κατασκευή ενός παρόμοιου έργου στον σταθμό της ΔΕΗ ΑΗΣ Κομοτηνής, που διαθέτει την υποδομή και εξειδικευμένο προσωπικό, θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας και θα έχει οικονομικό αντίκρισμα καθώς οι πολίτες της Κομοτηνής θα εξοικονομήσουν σημαντικό χρηματικό ποσό για τη θέρμανσή τους σε μία περίοδο όπου η θέρμανση έχει μετατραπεί σε αγαθό πολυτελείας.
Βάσει των παραπάνω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
  • Αν εξετάζει το ενδεχόμενο υλοποίησης του έργου της τηλεθέρμανσης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ ΑΗΣ Κομοτηνής.

Ο ερωτών βουλευτής,
Αχμέτ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.