13.3.13

Με το δίκτυο του ΟΣΕ συνδέεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Στη δημοπράτηση του έργου σύνδεσης του νέου προβλήτα του λιμένος Αλεξανδρούπολης με την κύρια σιδηροδρομική γραμμή του δικτύου του ΟΣΕ, προχωρά η ΕΡΓΟΣΕ.
Το έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, έχει μεγάλη αναπτυξιακή παρέμβαση για τη Θράκη, αλλά και για όλη τη χώρα, καθώς θα θέσει τις βάσεις για την παράκαμψη των στενών του Βοσπόρου από την εμπορική ναυτιλία και τη διοχέτευση των φορτίων, μέσω του σιδηρόδρομου, στο επίνειο του Έβρου.
Επίσης, αναβαθμίζεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ισχυροποιείται η θέση της χώρας ως πύλη εισόδου των εμπορευματικών μεταφορών προς την Ευρώπη. Το έργο έχει μήκος 2 χιλιόμετρα και προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, η νέα σύνδεση θα αυξήσει την εμπορευματική κίνηση και ως εκ τούτου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αφού υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του λιμανιού, επειδή με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το κόστος αλλά και ο χρόνος των μεταφορών.
Παράλληλα, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου, η ΕΡΓΟΣΕ, έχοντας, ήδη, μελετήσει τη νέα γραμμολογία του σταθμού Αλεξανδρούπολης και τη νέα χάραξη παράκαμψης του πολεοδομικού ιστού της πόλης, πρότεινε την ένταξη του έργου στην 5η Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.