14.3.13

Η μεγαλοπρέπεια μιας τελετής … στην εποχή της κρίσης!

του Νίκου Βαβατσικλή
Από το Μάιο του 1974, έχει να δει η Κομοτηνή ενθρόνιση Μητροπολίτη. Μπορεί οι δύο εποχές να μοιάζουν, όσον αφορά την οικονομική στενότητα που περνά η κοινωνία, αλλά όπως φαίνεται πολιτική ηγεσία και εκκλησία έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο!
Η σημερινή τελετή υποδοχής και ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων τον αδικεί.

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/3/13 21:11

    Τι πινεις και δεν μας δινεις να βλεπουμε τις ιδιες οπτασιες που βλεπεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/3/13 21:39

    Μεγάλα κόμπλεξ κουβαλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/3/13 22:08

    Piazza εισαι αδικος.Το κοστος ηταν λιγοτερο απο την αποζημιωση της κυριας της πολιτικης αγωγης στην δικη της ΔΕΥΑΚ.Μπραβο Δημαρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/3/13 22:54

    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ? ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ¨ΡΟΚ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ¨? ΣΤΟ ΑΓΗΜΑ? Η ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕ? ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΙΘΟΥΝ (ΤΟΝ ΛΑΟ) ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ? ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΣΕΜΝΗ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ) ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Η ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ (ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/3/13 01:29

    στα κομματα μονο ξοδευουν λεφτα για φιεστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/3/13 07:39

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΧΘΕΣ.1000 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΒΑΛΑΝΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ.

    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΚΟΤΩΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ.400 ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.ΟΜΩΣ ΣΩΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ,ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ.ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/3/13 11:39

    ΠΑΝΤΩΣ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΙΔΑΝ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΟΝ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ .
    ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ.
    ΠΑΝΤΩΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΓΕΝΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ -ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ- ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 25 ΜΕΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/3/13 01:21

    Τον αδικεί η φιέστα και ντροπή η υποκρισία του δήμαρχου και των πολιτικών που του έκαναν μετάνοιες όταν πήγαν πριν 15 μέρες για να τον κατηγορούν οι πολιτικάντηδες στιν Ιερώνυμο.
    Και τα ξέρει κι ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/3/13 11:51

    Πάντως η εκκλησία και ο Ιερώνυμος λαμβάνουν πλέον τα μέτρα τους και δεν πρόκειται να αφαιθούν εν λευκό στα πολιτικά παιχνίδια του Στυλιανίδη μέσω της εκκλησίας.
    Πάντως προχθές το ψυχρό κλίμα που επικρατούσε απο τους ιεράρχες προς τον Στυλιανίδη ήταν εμφανές.
    ο Ιερώνυμος θα είναι πάλι εδώ όπως μας είπε στις 25 Ιουλίου στην εορτή της Αγίας Παρασκευής.
    Είναι προσωπική του υπόθεση πλέον η Κομοτηνη μετά τον πόλεμο που δέχεται απο ανθρώπους του Στυλιανίδη που τον λένε δημόσια αριστερό.
    Μελετά όπως μας έλεγε προχθές αρχιερέας ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντάτου μέχρι τότε να έχει δημιουργήσει με τον Μητροπολίτη μας ενα Ιδρυμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος17/3/13 02:23

    Mια φιέστα που δεν ταιριάζει στις μέρες μας.Αν ο νέος Μητροπολίτης θέλει να κάνει την διαφορά θα επρεπε ο ίδιος να απαιτήσει μια σεμνή τελετή χωρίς τθμπανοκρουσίες.Μονο έτσι θα έκανε την διαφορά.
    Ο Δήμος καθάριζε μερα νύχτα τους δρόμους.Εμείς οι δημότες δηλαδή δεν έχουμε το δικαίωμα να ζούμε σε μια καθαρή πόλη;
    Όσοι μιλούν για θρησκευτικό ηγέτη να προσέξουν την ορολογία τους.Τέτοια ορολογία χρησιμοποιούν μόνο τα θεοκρατούμενα κράτη τύπου Ιραν.
    Τέλος να μας πει επίσημα ο Δήμος πόσο στοιχησε το τραπέζι σε περίοδο λιτότητας και σε εποχή που συμπολίτες μας τρώνε σκουπίδια.
    Απο πηγές μου στοίχησε γύρω στα 20000 ευρώ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος17/3/13 12:18

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ. ΑΠΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΣΕΜΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΜΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ 2500-3500 ΑΤΟΜΑ. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ. ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ.
    Υ.Γ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ή ΚΑΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ? ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΒΡΙΣΙΜΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος17/3/13 16:17

    Ο Ιερώνυμος και ο νέος Μητροπολίτης Παντελεήμων είναι άνθρωποι προοδευτικοί και σεμνοί.Είμαστε τυχεροί.
    Η φιέστα, οι πομπές και οι τεμενάδες των Πετρίδη Στυλιανίδη Γιαννακίδη τον εξέθεσαν και τον δυσαρέστησαν. Τον χρησιμοποίησαν για να διεισδύσουν στον συντηρητικό κόσμο που ήταν όμως αντίθετος στον Παντελεήμονα και ο Στυλιανίδης για να ξεπλύνει την απουσία του από την Ροδόπη.
    Την πάτησαν όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/3/13 16:14

      ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ. ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΗΚΕ? ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΙΕΣΔΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ? Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΙΝΑ"?

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος17/3/13 23:32

    6000 Ε το κοστος της εκδηλωσης.10000 Ε η αποζημιωση της πολιτικης αγωγης στην δικη της ΔΕΥΑΚ.Συγγνωμη,ξεχασα,και 300 Ε σε καθε παρασταση.Συνολο περιπου 15000Ε.Αθανατε Πετριδη,παλληκαρι της τοπικης αυτοδιοικησης.Μαζι με τον Κοτσακη η πολη μας θα σας τιμησει στο φεστιβαλ του Φαναριου,παρουσια και της ερωτικης τροικας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/3/13 11:38

      ... αν αυτού του είδους η ψυχοθεραπεία δεν σου πετύχει, μη διστάσεις να αναζητήσεις και άλλες, δραστικότερες λύσεις.
      Κράτα όλες σου τις αναρτήσεις με τις προβλέψεις σου για να τις αντιστοιχίσεις με την πραγματικότητα ... που σε πλήγωσε και θα συνεχίσει να σε πληγώνει ... και τότε αναζήτησε τις δραστικότερες λύσεις ... ίσως βελτιώσουν την κατάστασή σου ... μην επιμένεις στις ήπιες θεραπείες ... δεν θα βρεις γιατρειά ...

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.