Η ανάπτυξη δεν περνάει μέσα από μνημόνια, ούτε ΕΟΖ, ούτε καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας στην Αλεξανδρούπολη το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις θέσεις του κόμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε επί πολλά χρόνια δεν ακολουθήθηκε σωστό αναπτυξιακό μοντέλο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι λειτουργεί προς χάριν της διαπλοκής, στο θέμα της επένδυσης των χρυσωρυχείων.
Πρόσθεσε επίσης ότι στις ανεπτυγμένες χώρες δεν γίνονται τέτοιου είδους επενδύσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία» και οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα στην ζωή και στην οικολογική διατήρηση του τόπου τους.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «κούφιο» το τελεσίγραφο του πρωθυπουργού για την αδειοδότηση των χρυσωρυχείων, αναφέροντας ότι η Θράκη είναι τόπος με ιδιαίτερες αναπτυξιακές ικανότητες, που πρέπει να στραφεί σε δραστηριότητες εντάσεως εργασίας με οικολογικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και στροφή στην ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εξωφρενικό το ποσοστό ΦΠΑ 23% που επιβάλλεται στην εστίαση, μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εφαρμογή ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος, για να τονίσει πως το τρίπτυχο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εστιάζεται στην ναυτιλία, στον τουρισμό και στις εξαγωγές.
Υπογράμμισε ακόμη πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην δημιουργία ανταγωνιστικών και εξαγωγικών προϊόντων, σε συνδυασμό με άλλους βασικούς πυλώνες που θα πρέπει να ενισχυθούν, όπως είναι η στήριξη της βιομηχανίας Ζάχαρης και οι τευτλοκαλλιέργειες, η δημιουργία ιχθυοκαλλιεργειών, η ενίσχυση της μελισσοκομίας, του καπνού κλπ.
Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη των υποδομών μεταφορών, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, του αεροδρομίου και του σιδηρόδρομου, τονίζοντας πως η περιοχή μπορεί να απελευθερώσει τεράστια δημιουργική ενέργεια.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας συμμετείχε και σε διάλογο με τοπικούς φορείς, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης κ.ά. για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.
Επειδή ηλίθιοι δεν είμαστε. Έχουμε και λέμε:
ΑπάντησηΔιαγραφή1) Όχι στα μνημόνια,
2) Όχι στις ΕΟΖ
3) Όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος με τα χρυσορυχεία
4) Όχι στο ΦΠΑ 23%
Τέλεια! Κανείς δεν διαφωνεί.
Το σχέδιο αυτού του τιτάνα της σκέψης λοιπόν είναι
1) Οικολογία
2) Αγροτοδιατροφικός τομέας
3) Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
4) Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
5) Δίκαιο φορολογικό
6) Μέλισσες, ψάρια κτλ
Τέτοιο σχέδιο και τέτοια σαφήνεια. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να βάλει ένα μέσο μαθητή 2ας Λυκείου να μας πει πως φαντάζεται την ανάπτυξη στη Θράκη. Αν δεν βγάλει καλύτερη έκθεση ιδεών, σίγουρα θα βγάλει την ίδια.
Έλεος πατριώτες!
Είναι συγκινητικό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την οικογένεια του εκλιπόντος προέδρου Τσάβες. Είναι σπάνιο ότι είδε τον Κάστρο - έστω τον ιμιτασιόν - ή τον Λούλα, έστω και αν είναι τέως. Και δεν στερείται σημασίας ότι ταξίδεψε ξανά ώς τη Βενεζουέλα για να παραστεί στο τελετουργικό της κηδείας ενός ταριχευθέντος συμβόλου της Λατινικής Αμερικής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά μια ερώτηση με το συμπάθιο: με την ελληνική πολιτική κατάσταση πού κολλάνε όλα αυτά; Αν ήταν ιδιωτική επίσκεψη, δεν θα μας έπεφτε λόγος. Δικαίωμά του και τον τιμά κιόλας. Ομως από τον τρόπο που την προέβαλε το κόμμα του κάθε άλλο παρά ιδιωτικό χαρακτήρα είχε. Ηταν πολιτική δραστηριότητα, την οποία συνδέουν με το περιεχόμενο της παρουσίας του στην εγχώρια πολιτική σκηνή.
Αυτή καθαυτή η παρουσία δεν έχει κάτι αρνητικό. Το είδος της προβολής της όμως συνιστά μήνυμα. Δηλαδή υποδηλώνει τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκει η Κουμουνδούρου να ερμηνευθεί.
Είναι σεβαστό ότι ο Κάστρο, ο Τσάβες, ο Λούλα και πολλοί ακόμη πολιτικοί της Λατινικής Αμερικής έχουν την αναγνώριση των λαών της περιοχής, ακόμη και για δραστηριότητες που αμφισβητούνται στον δυτικό κόσμο με τα μέτρα της δυτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Αυτά όμως με την Ελλάδα και με την Ευρώπη ποια σχέση έχουν;
Διάβασα και εγώ τη διάψευση (ο Θεός να την κάνει διάψευση, δηλαδή) του Αλέξη «είμαι το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» Μητρόπουλου. Γράφει λοιπόν στην ανακοίνωσή του αναφορικά με το χθεσινό δημοσίευμα για την... παράλειψή του να εκδώσει αποδείξεις για την αμοιβή που εισέπραξε από τους κληρονόμους εκλιπόντος εφοπλιστή στις ΗΠΑ:
ΑπάντησηΔιαγραφή«Ψευδώς αναφέρεται ότι δεν έχω δηλώσει αμοιβή από υπόθεση που είχε χειριστεί το δικηγορικό μου γραφείο πριν από 14 χρόνια (1999). Αντί άλλης διάψευσης, καταθέτω στην ελληνική κοινή γνώμη τα παρακάτω έγγραφα»... Και παραθέτει 13 έγγραφα στη σειρά, αλλά - φευ! - κανένα που να μοιάζει έστω (είμαι επιεικής στο να είναι κιόλας!) με απόδειξη. Δεκατρία έγγραφα, επαναλαμβάνω, αλλά ούτε μία απόδειξη!
Θα αναφέρω μόνο δύο μικρές λεπτομέρειες διότι φαίνεται ότι κάπου τα έχει μπερδέψει τα πράγματα (ή προσπαθεί να τα μπερδέψει, θα σας γελάσω):
n το έμβασμα που δημοσιοποιεί αφορά είσοδο στη χώρα 750.000 δολαρίων. Τα χρήματα αυτά φορολογήθηκαν με 3%, γιατί εισήχθησαν το 2005 με βάση έναν νόμο του Αλογοσκούφη, τον 3259/2004. Το αποδεικτικό της εισαγωγής και ο φόρος που πληρώθηκε ΔΕΝ είναι απόδειξη παροχής υπηρεσιών! Αν ήταν απόδειξη, θα είχαν φορολογηθεί με συντελεστή 45%, αγαπημένε μου Αλέξη…
ο οικονομικός έλεγχος, για τον οποίο κομπάζει ότι τον απέδωσε λευκό στην κοινωνία, αναφέρει ότι:
α) τηρεί (ο Μητρόπουλος) βιβλία κατηγορίας Β' του ΚΦΣ τα οποία ΔΕΝ επιδείχθηκαν (κατά τον έλεγχο),
β) ουδέν φορολογικό στοιχείο επεδείχθη στον έλεγχο προς θεώρηση.
Προφανώς τα βιβλία και τα στοιχεία την ώρα του ελέγχου (ήταν και απόγευμα) είχαν πάει καμιά βόλτα γι' αυτό δεν επιδείχθηκαν στους ελεγκτές, ενδεχόμενο στο οποίο τείνω να καταλήξω διότι δεν θέλω να πιστεύω τίποτε άλλο. Αλλωστε, για να αντιληφθεί κανείς το αξιόπιστον της διάψευσης του Αλέξη «είμαι το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» Μητρόπουλου αναφέρω απλώς ότι τα βιβλία που αναφέρονται προηγουμένως μόλις την Παρασκευή παραδόθηκαν στο ΣΔΟΕ προς έλεγχο, ο οποίος τώρα ξεκινάει - μαζί και το πάρτι!
Ευκαιρίας δοθείσης τον ενημερώνω, γιατί και αυτό φοβάμαι ότι το έχει ξεχάσει ή του διαφεύγει, ότι το ΣΔΟΕ διαθέτει επιστολή της αδελφής του εκλιπόντος εφοπλιστή, στην οποία αναφέρεται σαφώς ότι η αμοιβή προς τον ίδιο και τους άλλους δύο δικηγόρους που χειρίστηκαν τα κληρονομικά της οικογένειας και που ανερχόταν σε 1,6 εκατομμύρια δολάρια είχε κατατεθεί σε υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου στο Λονδίνο.
Θα κλείσω για σήμερα όπως και χθες: Καλά ξεμπερδέματα, εύχομαι. Από καρδιάς...
ευτυχώς που βρήαμε ποιος μας φταίει...
ΑπάντησηΔιαγραφή