6.3.13

Ψήφισμα κατά των Χρυσωρυχείων στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κατατέθηκε ψήφισμα κατά της επένδυσης της εξόρυξης χρυσού από την εταιρία «Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ». Το ψήφισμα υπογράφηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων του κόμματος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όχι όμως από 4 Εβρίτες!
ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι σύνεδροι του 9ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπούμε τους πέντε Νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και  της Θράκης, με αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι επίκειται η άμεση αδειοδότηση για τη μεταλλουργία Χρυσού στην περιοχή της Θράκης και τις σχετικές μεθοδεύσεις από τοπικούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας γνώση των ομόφωνων θέσεων των δημοτικών συμβουλίων των περιοχών εξόρυξης, αλλά και γειτονικών, του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, του συνόλου των θεσμικών φορέων της περιοχής, την εκφρασμένη θέση των Νομαρχιακών μας Οργανώσεων σε Έβρο και Ροδόπη, την εκφρασμένη από τον Γ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργού θέση ότι τίποτα δεν θα προχωρήσει ερήμην των πολιτών της περιοχής , αλλά κυρίως της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών,
Εκφράζουμε
  • Την κάθετη αντίθεση μας, κατά της μεταλλουργίας Χρυσού στη Θράκη, που θα αποτελέσει καίριο πλήγμα, στο περιβάλλον, την οικονομία, την ιστορία και την κοινωνική συνοχή της περιοχής μας
  • Την καταδίκη των δηλώσεων του Πρωθυπουργού
  • Την αυτονόητη απαίτηση να υπάρξει από το ΠΑΣΟΚ κάθετη αντίδραση σε κυβερνητικό επίπεδο
  • Το αίτημα να αποτελέσει το παρόν, κείμενο- ψήφισμα του Συνεδρίου μας.
Να σημειωθεί ότι ΝΕ Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, έχει εκφράσει επανειλημμένα την κάθετη και ολοκληρωτική αντίδρασή του στην παρουσία αλλά και στην επικείμενη αδειοδότηση για τη μεταλλουργία χρυσού και θα αντιδράσουμε συμμετέχοντας στην οποιαδήποτε κινητοποίηση οργανωθεί από τους τοπικούς θεσμικούς φορείς.

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/3/13 12:16

    Καθαρά και στέρεα πράγματα από ένα κυβερνητικό κόμμα.

    Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/3/13 13:42

    ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΖΑΠΑΡΤΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ Ν Ε ΕΒΡΟΥ ΟΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΚΑΒΑΖΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΝΤΟΛΙΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ !!!! ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΚΤΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ!!! ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΤΣΟΥ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΤΟΛΙΟΥ) ΠΕΡΙΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ.... ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ!!!!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΤΟΛΙΟΥ ΖΑΠΑΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΗ ΜΕ ΓΥΜΝΟ ΜΑΤΙ!!! ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΕΠΙΤΕΛΥΣ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ,ΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/3/13 22:36

      Δόλιος κατά του χρυσού??????????

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος6/3/13 13:59

    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ. ΖΑΠΑΡΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/3/13 20:35

      Παναγιωτη μπραβο στο πασοκ της Ροδοπης ακομη μια φορα!που το εκανε γνωστο και φυσικα πηρε για πολλοστη φορα θεση ξεκαθαρη.Ρασιο δε σε υπολογιζει κανενας-εισαι ανυπαρκτος-εχεις χρονο για μερικα ταξιδακια στη φιλανδια ακομη.ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤ!Καταρχην ανωνυμε 13.42 αυτο ειναι δελτιο τυπου του ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ που περιεχει και το ψηφισμα!αντε με τουσ χρυσοθηρες -ελεος.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος6/3/13 15:34

    ποιός έδωσε την ερευνητκή άδεια για το Πέραμα το 2010; Δεν ήταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου;
    Ποιός ήταν τότε πρωθυπουργός; Δεν ήταν ο Γ. Παπανδρέου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/3/13 17:53

      Άρτζι μπούρτζι και λουλάς. Σε λίγο θα μας πεις ότι επειδή πληρώνονται τα μιστά τους οι εργαζόμενοι στο χρυσό όπου γης, και συνέβαινε και επί Παπανδρέου αυτό, έφταιγε ο Παπανδρέου. Η μ#$^#$κία κτυπάει κόκκινο μόλις φτάνουμε στην ουσία. Βρήκαν στόχο και βαράνε οι επαγγελματίες.

      Αλήθεια, πώς και δεν θυμήθηκε κανείς ας πούμε ότι οι εκτάσεις της Χαλκιδικής πουλήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ, που ήταν Νο2 ο ΠΑπανδρέου και μετά το ανέλαβε κιόλας, άρα συμπερασματικά ο Παπανδρέου είναι μέτοχος και στις εταιρείες χρυσού.

      Άντε, μόλις βγει ο Τσίπρας να αλλάξει το σύνταγμα και να απαγορέψει στον αιώνα τον άπαντα την ίδρυση και λειτουργία εταιρειών που δε γουστάρει ο .... λαός.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/3/13 22:46

      Σιγα μη βγει ο Τσιπρας και ο καθε Τσιπρας... οταν υπαρχουν κατι τυποι που θα ψηφισουν μαχαιροβγαλτες και νταβάδες μονο και μονο για μη κολλησουν τη ρετσινια του "κομμουνιστη" (ειναι στα μυαλα τους συνωνυμο του "φτωχου" βλεπεις και δεν θα το αντεξουν!)

      Οποτε, μην ανησυχεις! ολα δεξια θα πανε!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/3/13 08:48

      Ευχαριστώ που με καθησύχασες. Αλλά για να το σιγουρέψω ότι δε θα βγει ο Τσίπρας (μη χαλαρώσουμε, η φτώχεια έχει πολλά ψηφαλάκια) λέω να συνεχίσω να τον ξεμπροστιάζω.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος6/3/13 18:27


    Πολύ καλά ξέραμε τι υπογράφαμε.Όπως και αυτοί που δεν το υπέγραψαν.Δεν είμαστε μόνο ΠΑ.ΣΟ.Κ είμαστε και από έναν τόπο που τον αγαπάμε και τον βάζουμε πάνω απ΄όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/3/13 23:07

    Γιατι δεν λέτε για το. Έβρο ότι την Άδεια την έδωσε ο Ντολιος αυτο δεν θα το πη κανείς ;;;;; Τη στρουθοκαμηλισμος είναι αυτος ;; Ντροπή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.