6.3.13

Φυλάκιση 15 μηνών για τον δήμαρχο Τοπείρου Ξάνθης

Με έκπτωση ή αργία κινδυνεύει ο δήμαρχος Τοπείρου Ξάνθης Στέλιος Χατζηευαγγέλου μετά τη καταδίκη του σε 15 μήνες φυλάκιση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος κατηγορείται ότι, ενεργώντας με δόλο, δεν έθεσε σε αργία υπάλληλο του δήμου – ανταποκριτή του ΕΛΓΑ  παρότι είχε καταδικαστεί για πειθαρχικό αδίκημα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να παραμείνει στην εργασία του μέχρι την ημέρα της συνταξιοδότησής του λίγους μήνες αργότερα.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον  Καλλικράτη ο δήμαρχος κινδυνεύει να τεθεί σε έκπτωση ή αργία αν θεωρηθεί ότι η ενέργειά του προκάλεσε οικονομική βλάβη στο δήμο. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε και ο πρώην δημοτικός υπάλληλος Δημήτρης Καραλευθέρης, επίσης με 15μηνη φυλάκιση για ηθική αυτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.