8.2.13

Πέρασε μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της Public Issue

Επανακάμπτει ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά από ένα διάστημα που είχε το προβάδισμα η ΝΔ, περνάει και πάλι μπροστά και προηγείται με μισή μονάδα. Διψήφιο ποσοστό συγκεντρώνει σε μία ακόμη μέτρηση η Χρυσή Αυγή. Πιο συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ και της Public Issue, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% η ΝΔ 28,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή 11,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8% το ΠΑΣΟΚ 7% η ΔΗΜΑΡ 6% και το ΚΚΕ 5,5% .
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα 10 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται συγκεντρώνοντας 46% και ο Αλέξης Τσίπρας 25%.

Το 62% των ερωτηθέντων δεν επιθυμούν την διενέργεια πρόωρων εκλογών. Ωστόσο το 51% εκτιμά πως τελικά θα οδηγηθεί η χώρα νωρίτερα στις κάλπες και το 38% υποστηρίζει πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Στην συντριπτική πλειονότητα τους οι ερωτηθέντες τάσσονται κατά της φορολογικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση σε ποσοστό 96%.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/2/13 08:47

    Εντάξει, η απελπισίλα δεν παραδίδει εύκολα τα όπλα. Ούτε είπε κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένος επειδή είναι επικινδυνος και άχρηστος. Ακόμα και στις δημοκρατίες μπορούν να γίνουν σοβαρά λάθη. Δύο σημαντικά πράγματα δεν επισημαίνει κανείς:

    1. Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν "ταβανιάσει" με πρόθεση ψήφου και όχι "εκλογική επιρροή" να είναι κοντά στο 22%. Αυτό απέμεινε από τους νοικοκυραίους της δεξιάς και την σκληρή πασοκαρία του κράτους - πατερούλη που φροντίζει πριν από μας για μας

    2. ΚΑνείς δεν ρώτησε τους ΣΥΡΙΖαίους αν τους αρέσει να αντέχουν ακόμη σαν διεκδικητές εξουσίας. Εγώ ποντάρω ότι μετά τη δημοσκόπηση τα στελέχη του θα κάνουν ότι μπορούν για να ξαναγυρίσουν 2οι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/2/13 14:04

    αντε επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/2/13 12:46

    Πόσο αξιόπιστες είναι τέτοιες δημοσκοπήσεις, που, κάθε δεύτερη μέρα, αλλάζουν τις κομματικές προτιμήσεις των ψηφοφόρων; Πώς τίθενται οι ερωτήσεις, αφού πολλές φορές οι απαντήσεις εκμαιεύονται,ανάλογα με τον επιδιωκόμενο σκοπό, σχετικά με το αποτέλεσμα; Ορίστε, ο αδημονών σχολιαστής αναφώνησε "άντε επιτέλους" και ίσως φαντάζεται τον Τσίπρα οδεύοντα προς το "Μαξίμου". Και όχι βέβαια για επίσκεψη. Διότι, τα μεγάλου διαμετρήματος αναστήματα, πρέπει να αξιοποιούνται πάραυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/2/13 16:34

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΛΛΕΣ 5 ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ Μ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΤΕΛΕΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΗΔΑΝΕ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Σ Υ Ρ Ι Ζ Α ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/2/13 09:29

    Μητσοτάκης σε Τατσόπουλο: Και εγώ έχω θάψει τη μιση Ελλάδα αλλα δεν το κάνω θέμα...

    Alexis πες "αλεύρι"!!!!

    Η Αλαβανοσακοραφαρία σε γυρεύει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.