8.2.13

Σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στις ΗΠΑ ο Βασίλης Σερμπέζης

Για την Καλιφόρνια των ΗΠΑ αναχώρησε ο Κομοτηναίος Βασίλης Σερμπέζης, καθηγητής του τμήματος ΤΕΦΑΑ, δάσκαλος της παραδοσιακής Μουσικής και ιδιαίτερα των Δημοτικών τραγουδιών, αποδεχόμενος πρόσκληση της εκεί ομογένειας.
Στην Καλιφόρνια ο κ. Σερμπέζης, πέραν του ότι θα τραγουδήσει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, σε διάφορα σεμινάρια, τεχνικές χορού, τις οποίες θα συνδυάσει σίγουρα, με ενότητες της Μουσικής, στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών και τραγουδιών. Το εν λόγω φεστιβάλ διαρκεί περίπου ένα μήνα, ολόκληρο σχεδόν το μήνα Φεβρουάριο, έτσι όπως το έχουν καθιερώσει οι ομογενείς μας. Ειδικότερα, από τις 14 έως τις 18, το Λος Άντζελες θα δονηθεί, από τον ήχο των κλαρίνων.
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, να τραγουδήσω στην Αμερική, στους ομογενείς μας και να ηχήσει το κλαρίνο με τα τραγούδια της ξενιτιάς. Από τα 150 τραγούδια που έχω ερμηνεύσει, τα περισσότερα είναι αφιερωμένα στην ξενιτιά, που κάνουν κάθε ξενιτεμένο, να βουρκώνει και να τα αναζητά», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής.
Δεν αποκλείεται, η σύσφιξη αυτή των σχέσεων να διανθιστεί και να επεκταθεί περαιτέρω, με ανταλλαγές επισκέψεων, υποστήριξη δράσεων και ενίσχυσης σε υλικό, κυρίως παραδοσιακές στολές λείπουν από την ομογένεια.

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.