8.2.13

Μαθητές δεν πηγαίνουν σχολείο στον Δήμο Σουφλίου γιατί δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο

Από τα Χριστούγεννα και μετά, 3 μαθητές (ένα παιδί Δημοτικού που πήγαινε σχολείο στη Δαδιά, ένας στο Γυμνάσιο Σουφλίου και ένας στο Λύκειο Σουφλίου) δεν πηγαίνουν σχολείο, γιατί δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο να τους φέρει από τη Κοτρωνιά!!!
Μέχρι τότε τα μετέφερε  ιδιώτης από Δαδιά και λόγω του ότι δεν τον πλήρωσε ο Δήμος  αρνείται να συνεχίσει. Ταξί δεν πάει εκεί πάνω και οι γονείς τους δεν βρίσκουν άλλο οδηγό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Έβρου, η πρόταση που έκανε ο Δήμος Σουφλίου, ήταν να κατεβούν τα παιδιά στην Μαθητική Εστία (με δωρεάν διαμονή) κάτι που αρνούνται οι γονείς.
Μάλιστα σε έγγραφο που τους έστειλε ο Δήμος, τους αναφέρει ότι έλαβε υπόψη το κόστος μεταφοράς των μαθητών, την αδυναμία μεταφοράς τους με ίδια μεταφορικά μέσα, την μη επιθυμία επαγγελματία να αναλάβει την μεταφορά σε ένα τέτοιο κακό οδικό δίκτυο και κλείνει ότι: «Σε περίπτωση που οι γονείς δεν αποδεχτούν την εισήγηση του Δήμου θα έχουν τις συνέπειες του νόμου».
Στην ανακοίνωση τους, τα μέλη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Έβρου» αναρωτιούνται για το «Από πότε ο Δήμος υποκαθιστά τον Εισαγγελέα;».
Η ανακοίνωση συνεχίζει, «αλήθεια οι γονείς είναι υπεύθυνοι γι αυτή τη τραγική κατάσταση; Οπωσδήποτε είναι  πολύ δύσκολη η θέση των γονιών τόσο για το παιδί δημοτικού που καλείται να αποχωριστεί το οικογενειακό περιβάλλον τόσο μικρό αλλά και για τα μεγαλύτερα. Είναι εμφανές ότι την οικονομική κρίση την πληρώνουν πρώτα οι ασθενέστεροι και οι πιο αδύναμοι.
Θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση ανεξάρτητα από το κόστος, έτσι ώστε οι μαθητές να συνεχίσουν το σχολείο χωρίς να χρειαστεί να αποκοπούν από τις οικογένειές τους όπως συμβαίνει σε όλους τους πολιτισμένους τόπους αυτού του πλανήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.