26.2.13

Ημερίδα στην Ξάνθη για τη ρομποτική στην ουρολογία

Ρομποτική ουρολογία στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα: Ουτοπία ή μια καλή λύση; Απαντήσεις στην ερώτημα αυτό θα δώσουν διακεκριμένοι χειρουργοί ουρολόγοι, στην ιατρική ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο 2 Μαρτίου στην Ξάνθη, υπό την αιγίδα της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.
Οι επιστήμονες θα λύσουν και άλλες απορίες σχετικά με τις καινοτόμες εφαρμογές της ρομποτικής χειρουργικής στην ουρολογία. Παράλληλα, θα παρουσιάσουν τα δεδομένα του οφέλους και του κόστους των καινοτόμων εφαρμογών, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Η ημερίδα απευθύνεται στον ιατρικό κόσμο της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Την συζήτηση θα διευθύνουν οι Κρίτων Καλογερής, διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης και Σταύρος Τουλουπίδης, Καθηγητής, διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι Παύλος Νάσος, επιμελητής Α’, της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης, καθώς επίσης Ανδρέας Ανδρέου και Αθανάσιος Μπέκος, διαπιστευμένοι στη ρομποτική χειρουργική και ειδικοί στο σύστημα «Da Vinci» (Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης).
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Z Palace» και οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στον καρκίνο του προστάτη, την ρομποτικά υποβοηθούμενη ριζική προστατεκτομή, την ρομποτική χειρουργική στις παθήσεις νεφρών, ουροδόχου κύστης και την ουρογυναικολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.