20.2.13

«Πήγαν» και τα τρακτέρ στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Δράμα

Με τη συμμετοχή αγροτών και την παρουσία τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων από τα τρία μπλόκα της Δράμας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το συλλαλητήριο στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.
Οι αγρότες, με τα τρακτέρ, απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο της Δράμας που οδηγεί στην πλατεία Ελευθερίας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκίνητων στο κέντρο της πόλης.
Ο γενικός γραμματέας του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου Χρήστος Γκόντιας, παίρνοντας τον λόγο στη διάρκεια του συλλαλητηρίου, τόνισε ότι οι αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.
Σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως «οι αγρότες βρίσκονται ήδη 25 μέρες στους δρόμους, αλλά σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση από όλους τους φορείς. Εμείς δεν θα το βάλουμε κάτω, δεν θα παραιτηθούμε από τον αγώνα».
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας Γιώργος Σαυρίδης, στην ομιλία του, κάλεσε όλους τους πολίτες σε αγωνιστικές και απεργιακές δράσεις, μαζί με τα συνδικάτα των Ομοσπονδιών και των Σωματείων για τα επιμέρους κλαδικά και επιχειρησιακά προβλήματα.
«Η βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής. Το σύνολο των οικονομικών, ασφαλιστικών, εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές, είναι μονίμως διεκδικούμενα», τόνισε ο κ. Σαυρίδης.
Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.