24.2.13

Νέο περιπολικό σκάφος στο Λιμενικό Σώμα Αλεξανδρούπολης

Την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου επισκέφτηκε ο Αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Σπυρίδων Νικητάκης, συνοδευόμενος από τον Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης Νικόλαο Πασσάδη, προκειμένου να την ενημερώσει και να την ευχαριστήσει για τις ενέργειές της που είχαν ως αποτέλεσμα την έλευση του νέου περιπολικού σκάφους στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
Ο κ. Νικητάκης ευχαρίστησε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου διότι χάρη στις προσπάθειές της και στην πίεση που άσκησε το νέο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Αλεξανδρούπολης, είναι παραβεβλημένο στον Λιμένα της πόλης. «Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Νικολάου για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει και να την ενημερώσω ότι σήμερα παραδόθηκε το νέο περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος με χαρακτηριστικά ΠΛΣ-150.
Τίθεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα προκειμένου να βοηθήσει στην αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, στην πάταξη του οργανωμένου και μη εγκλήματος στην περιοχή, στην προστασία των θαλασσίων συνόρων, καθώς επίσης και στην προστασία όλων των ναυτικών και των αλιέων που χρησιμοποιούν την περιοχή προς όφελος φυσικά της τοπικής κοινωνίας και των κατοίκων του νομού Έβρου και ειδικότερα των αλιέων της θαλάσσιας περιοχής της Αλεξανδρούπολης.
Το σκάφος είναι 57 ποδών, έχει επιχειρησιακή ταχύτητα της τάξεως των 30 ναυτικών μιλίων, μπορεί να φτάσει και πολύ παραπάνω. Αποτελείται από πέντε άτομα πλήρωμα, έχει επαρκή οπλισμό και φυσικά έχει όλα τα τεχνικά μέσα και χαρακτηριστικά.
Είναι τύπου υδροτζέτ, δηλαδή λειτουργεί με υδροκινητήρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυξημένες υπηρεσιακές ταχύτητες. Είναι επιτυχημένο σαν σκάφος και τα αποτελέσματά του είναι ήδη ορατά σε άλλες περιοχές όπου επιχειρούν αντίστοιχα σκάφη. Θα κινείται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης».
Από την πλευρά της η κ. Νικολάου τόνισε πως «η ΠΕ Έβρου ανταποκρίθηκε στο αίτημα οικονομικής συνδρομής του Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης για την επισκευή περιπολικού σκάφους. Πραγματικά, είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές της δικής μου θητείας το ότι καταφέραμε να βοηθήσουμε, καθώς μια τέτοια δαπάνη δεν ενέπιπτε στις αρμοδιότητές μας και δεν ήταν επιλέξιμη. Σήμερα η περιοχή μας έχει το περιπολικό αυτό σκάφος που ήταν απαραίτητο, αλλά και αυτονόητο να υπάρχει».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/2/13 20:05

    Ευτυχως που υπαρχει και η Γωγω Νικολαου,και ο Εβρος εχει ελπιδες για την πολυποθητη αναπτυξη.Τωρα Γωγω φερε και το τζιπ 4χ4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.