8.2.13

Ανδρέας Ξανθός από Κομοτηνή: «Κατάργηση των Μνημονίων για δημόσια και δωρεάν Υγεία»

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενο από τον υπεύθυνο υγείας του κόμματος Ανδρέα Ξανθό και τους βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης Χουσεΐν Ζεμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ, καθώς και με τοπικά στελέχη, επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στις υγειονομικές υπηρεσίες της Κομοτηνής.
Στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στο μεγάλο πρόβλημα της μείωσης του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, τόσο στο ιατρικό όσο και στο νοσηλευτικό αλλά και στο υπόλοιπο προσωπικό.
Από την πλευρά του κλιμακίου καταγγέλθηκε το γεγονός της άμεσης απόλυσης από το ΙΚΑ Κομοτηνής 9 υπάλληλων, μετά από δικαστικής απόφασης, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μένει με 22 υπαλλήλους για την εξυπηρέτηση όλης της Ροδόπης.
Το βράδυ της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης διοργάνωσε συζήτηση με θέμα το φάρμακο και την πολιτική του κόμματος στον τομέα της Υγείας, με εισηγητές τον φαρμακοποιό Αλέξανδρο Τσαπέκο και τον πρόεδρο των ιδιωτών γιατρών Κοσμά Παπαχρήστου.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο βουλευτής Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος σημείωσε ότι η Αριστερά οφείλει να συνδιαμορφώσει το πρόγραμμά της με τους ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο της υγείας. «Δεν παλεύουμε για να γυρίσουμε στο φαύλο καθεστώς που υπήρχε πριν από την κρίση» και σημείωσε πως «εξαιτίας της μεγάλης ανεργίας τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν πια να στηρίξουν το σύστημα υγείας και γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το σύστημα υγείας πρέπει να στηρίζεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα έσοδα θα προέρχονται από την φορολογία στην πηγή, ώστε να φορολογηθεί επιτέλους και ο μεγάλος πλούτος».
Σημείωσε επίσης ότι ο χώρος της υγείας είναι ο μείζων χώρος που πρέπει να ξεκινήσει η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν στην καταστροφή. Σημείωσε επίσης ότι ο ΕΟΠΠΥ ήταν συνειδητή επιλογή ώστε να  μειωθεί το ασφαλιστικό επίπεδο των πολιτών.
Τέλος τόνισε πως «η κατάργηση των Μνημονίων είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να αλλάξουμε πορεία και στην Υγεία και να δημιουργήσουμε ένα σύστημα Υγείας Δημόσιο, Καθολικό και Δωρεάν».
Να σημειωθεί ότι παρά τον άσχημο καιρό που επικρατούσε στην πόλη της Κομοτηνής, η αίθουσα ήταν γεμάτη.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/2/13 12:42

    Να το κάνουμε λιανά: Όταν θα κυβερνήσει ο σΥΡΙΖΑ με την υπέροχη λαϊκή εντολή που θα πάρει, σε ένα μήνα, σε δύο, σε έξι, σε ένα χρόνο άντε, μετά την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ η υπέροχη δωρεάν δημόσια υγεία που σε κάθε περίπτωση θα προκύψει, θα κάνει την χωρα παράδεισο και τους σε ανάγκη συμπολίτες μας να πανηγυρίζουν που έπιασε τόπο η ψήφος τους. Αυτό μας λέει σοβαρά σοβαρά ο "νέος", ο "ειλικρινής", ο "χωρίς ευθύνες", ο "που δεν κυβέρνησε ποτέ" και "πολιτεύεται με φρεσκάδα και εντιμότητα", που "είναι διαφορετικός από τον άθλιο δικοματισμό που μας εξόντωσε" αξιολόγατος ΣΥΡΙΖιώτικος επαναστάτης.

    Εγώ τον πιστεύω, τον τιμώ και τον ψηφίζω. Κι αν δεν μου κάτσει, μπορεί και να του ζητήσω το λογαριασμό. Κάπως. Εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/2/13 16:21

    Ναι, μόλις καταργηθεί το Μνημόνιο, θα κάνει αίτηση για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ο σύντροφος Τσάβες και θα μας συστήσει και στον Κάστρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/2/13 12:58

    Ο Μάο, που θαυμάζει ο Τσίπρας, είχε πει "Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, δεν με νοιάζει, αρκεί να πιάνει τα ποντίκια".

    Δημόσια υγεία, ιδιωτική υγεία, δεν μας νοιάζει. Αρκεί να είναι ποιοτική και ΔΩΡΕΑΝ για τον πολίτη. Βλέπε Σουηδία, Δανία, Νορβηγία. Μην βλέπεις μόνο Αργεντινή, αλλοιώνει τη γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/2/13 16:06

    εσεισ στο συριζα καλα κανετε και ζητε στον κοσμο σας και παραπλανατε τον κοσμο με τα ασυστολα ψευδη ,με ποιον θα κυβερνησετε ?με τον τσιπρα που αλλαζει θεσεις σε ολα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.