8.1.13

Σε δημοπράτηση τα έργα εκβάθυνσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Σε δημοπράτηση έβγαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών το έργο για την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης καθώς και την εκσκαφή του διαύλου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.  Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής που θα επιτρέπει την είσοδο μεγαλύτερων πλοίων στο λιμάνι που είναι από δυσχερής ως αδύνατη.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 21.300.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Η ημέρα της δημοπράτησης είναι στις 5 Μαρτίου και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 20 μήνες από την ημέρα ανάθεσης της και αν δεν έχουμε απρόοπτα το έργο θα ξεκινήσει το καλοκαίρι και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015.
Τα έργα που περιλαμβάνονται είναι:
Εργασίες εκσκαφής πυθμένα θαλάσσης που περιλαμβάνουν:
  • Ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων εκβάθυνσης της εξωτερικής (ανατολικής) λιμενολεκάνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης
  • Ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων διάνοιξης διαύλου προσέγγισης στον λιμένα
Το έργο πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ  μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ενίσχυσης της Προσπελασιμότητας. Η έγκριση της πίστωσης του ποσού για το έργο είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών εδώ και 10 μέρες.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως είναι το δεύτερο λιμενικό έργο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά από αυτό του λιμανιού της Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.