29.1.13

Συνάντηση στελεχών του ΚΚΕ στην ΠΕ Έβρου για τον δρόμο Μάνδρα – Ψαθάδες

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη 29 Ιανουαρίου εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ στην Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου, για τις συνεχείς καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα Μάνδρα – Ψαθάδες.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜ-Θ Χρήστος Τρέλλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλεξανδρούπολης Σάββας Δευτεραίος και Ορεστιάδας Σταμάτης Γκατζίδης, οι Παναγιώτης Κολοκοτρώνης και Δαμιανός Κουκουράβας, όλοι στελέχη της Ν.Ε. Έβρου του ΚΚΕ, εξέφρασαν τον προβληματισμό και την αγανάκτησή τους για τη μη ολοκλήρωση των εργασιών στον κάθετο οδικό άξονα Μάνδρα – Ψαθάδες, τον οποίο χαρακτήρισαν «καρμανιόλα», για τα κατασκευαστικά λάθη που έγιναν στον έως τώρα σχεδιασμό του οδικού άξονα από το Ορμένιο έως το Αρδάνιο, όπως οι ελλείψεις ανισόπεδων κόμβων σε Σουφλί και Ορεστιάδα, για την κακή κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου στο βόρειο τμήμα του νομού.
Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου τους ενημέρωσε για τις ενέργειες του Περιφερειάρχη, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και όλων όσοι εμπλέκονται, ούτως ώστε το έργο να παραδοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Υπενθυμίζεται ότι η ανάδοχος εταιρεία του έργου κηρύχτηκε έκπτωτη, ανέλαβε άλλη εταιρεία, η οποία βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης και στη διαδικασία πώλησής της σε άλλη τρίτη εταιρεία. Η μεταβίβαση της νυν αναδόχου εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα μέσα Φεβρουαρίου, για να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα.
«Εκείνο που θέλω να τονίσω, είναι η προσπάθεια από τη δική μας πλευρά να μη δοθούν άλλα περιθώρια χρόνου για καθυστερήσεις στην καινούργια εταιρεία, η οποία θα διαχειριστεί το κομμάτι αυτό του δρόμου. Δεν έχει κανείς πλέον τη δυνατότητα να ταλαιπωρήσει άλλο την περιοχή μας στο κομμάτι αυτό του δρόμου. Είκοσι χρόνια προσπαθούν, πρέπει κάποτε να το τελειώσουν» δήλωσε η κα Νικολάου, και συνέχισε λέγοντας πως «οι ευθύνες για τις καθυστερήσεις του έργου οπωσδήποτε δεν είναι στη Περιφέρεια και σε μας.
Η Περιφέρεια το μόνο που μπορεί να κάνει, και έκανε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με κίνδυνο πολλές φορές να εκτεθεί κι η ίδια, γιατί πίστεψε τις διαβεβαιώσεις των εκάστοτε εργολάβων, είναι να πιέσει για να τελειώσει το έργο. Μάλιστα με δικά της χρήματα, ένα μεγάλο κομμάτι του έργου, το τμήμα Μάνδρα – Αρδάνιο, το χρηματοδοτεί η ίδια. Δεν μπορεί να το κατασκευάσει, όμως, η ίδια. Σε αυτή λοιπόν την προσπάθεια θα πρέπει να αναλωθούμε όλοι, και η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ που κάνει τον αγώνα και την προσπάθειά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.