29.1.13

Οι ιμάμηδες της Θράκης στο «μενού» της συνάντησης Σαμαρά – Ερντογάν

Σαραντάλεπτη άτυπη συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν είχε στη Ντόχα του Κατάρ, όπου βρίσκεται για διήμερη επίσημη επίσκεψη, ο έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Κατά την συνάντηση των δύο ανδρών, ο τούρκος Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας να ακυρωθεί. Ο κ. Σαμαράς διατύπωσε για άλλη μια φορά την ελληνική θέση.
Παρών στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και ο διευθυντής του διπλωτικού γραφείου του έλληνα Πρωθυπουργού Σταύρος Βασιλόπουλος.
Επίσης, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν στις 5 Μαρτίου να γίνει ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά θα μεταβούν για να συμμετάσχουν και αρκετοί έλληνες υπουργοί.
Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι αποκρατικοποιήσεις. Ο κ. Ερντογάν, μάλιστα, δήλωσε στον έλληνα Πρωθυπουργό: «Εγώ με τις αποκρατικοποιήσεις ξεπέρασα την κρίση».
Στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την περιοχή.

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/1/13 20:47

    Ο Σαμαράς παρακάλεσε τον Ερντογάν να πείσει τον Χατζηοσμάν να μην ανεξαρτητοιηθεί.

    Ο Ερντογάν υποσχέθηκε να τηλ προσωπικά στον βουλευτή Ροδόπης για να τον παρακαλέσει να ανακαλέσει τις απειλές του, σαν ένδειξη μεγαλοψυχίας και μεγαλοσύνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/1/13 09:23

    Ο Σαμαράς παρακάλεσε τον ερντογάν να πείσει τον Χατζηοσμάν να βάλει νερό στο κρασί του και να μην ανεξαρτητοποιηθεί. Καρατσεκαρισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/1/13 10:37

    Από άντρα της ασφάλειας του Ερντογάν που είναι από την Κομοτηνή, έμαθα καρφωτά ότι ο Σαμαράς έκανε αρκετά σαρδάμ, άρα τι σημίτης τι Τσιπρας τι ΠΑπανδρέου τι Σαμαράς. Όσοι κορόιδευαν Σημίτη και ΠΑπανδρέου ας μιλήσουν και για Τσίπρα και για Σαμαρά. Ο μουσολμάνος ασφαλίτης του Ερντογάν απο τα μέρη μας μάλιστα μου είπε ότι κάποια στιγμή ο Σαμαράς μπερδεύτηκε και μίλησε για κάποιον "Ανεξαρτητοσμάν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/1/13 17:01

    ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι ο Ερντογάν δεν υποσχέθηκε τίποτα στον Σαμαρά γιατί ο Πεταλωτής έχει φάει τα λυσιακά του για να ανεξαρτοποιηθεί ο Χατζηοσμάν μήπως και γίνει βουλευτής διότι διαφορετικά την Βουλή μόνο από τα κοντινά καφέ στην πλατεία Συντάγματος θα την δει και του λείπει τόσο πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/1/13 18:37

      Πιθανόν η κακιούλα πουστράκο 17:01 να είναι αλήθεια κι αυτό λόγω ιδιομορφίας της περιοχής. Τα πρόβατα παίρνουν εντολή να στηρίξουν τον πράκτορα της ΜΙΤ οποτε μέσα στους συμβιβασμούς της αστικής δημοκρατίας των προσχημάτων μας, η διαπίστωσή σου να έχει μεγάλη δόση αλήθειας. Η ουσία όμως είναι ότι δεν ανακοίνωσε ο Πεταλωτής ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί ο Χατζηοσμάν αλλά πολύ ξεκάθαρα ήταν ο Χατζηοσμάν που απείλησε ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί (ναι το ασλάνι = λεοντάρι, ναι ο μέγας πολιτικός άνδρας) εφόσον ψηφισθεί η τροπολογία που υποστήριξε από πολύ παλιά με μετριοπαθές πνεύμα συνεργασίας και ο Πεταλωτής. Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το ... πήδημα. Πάντως τέτοια πρεμούρα για τον πράκτορα του προξενείου δεν την περίμενα από λόγου σου 17:01.

      Και κάτι άλλο: αφού είναι ανύπαρκτος ο Πεταλωτής και τελειωμένος τότε τι ασχολείσθε μαζί του; Αφήστε τον στην απομόνωσή του τον καημένο!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/1/13 18:40

      Μιλάμε για γνώση όχι αστεία. Μιλάμε για πολιτική τοποθέτηση ο 17.01...Αν ανεξαρτιτοποιηθεί ο Χατζηοσμάν δεν γίνεται βουλευτής ο Πεταλωτής ζώον...Μόνο αν παραιτηθεί παίρνει τη θέση του.

      Αλλά αν ήθελες αν πεις απλά την κακιούλα ΟΚ...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/1/13 18:45

      Ο Πεταλωτής δεν πάει Σύνταγμα ρε 17:01

      Καραδοκούν αγανακτισμένοι επαναστάτες. Χαζός είναι; Να φάει καμιά μολότοφ ή κανένα μπινελίκι για να έχουν να γράφουν τα τσιπράκια σαν και εσένα την άλλη μέρα;

      Είσαι φάουλ λοιπόν. Απλά υποθέτω ότι αν του τηλεφωνήσεις του Πεταλωτή να του πεις ποιος είσαι, τότε μπορεί να σε παρακαλέσει να τον εφοδιάσεις με κανένα διαβατήριο ΣΥΡΙΖα ή Χρυσής Αυγής ή Ψεκασμένου, να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα ο άνθρωπος να χαρεί και τη Βουλη έστω κι απέξω. Την έχει χορτάσει και κυρίως την έχει τιμήσει από μέσα άλλωστε. Τώρα τη Βουλή την κληρονόμησαν οι δικοί σου εκλεκτοί που μόλις τελειώσει η θητεία τους έχουν εξασφαλισμένοι καριέρα στο Τσίρκο Μεντράνο.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/1/13 21:36

      Ο μισθός σε λίρες ή σε ευρώ κατευθείαν?

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος30/1/13 18:58

    Το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Κατάρ είναι από τα πριν τρικλοποδιασμένο». Ακούγοντας από το ραδιόφωνο τα θαυμάσια ελληνικά της Ρένας Δούρου, ανατρίχιασα. Επίσης όμως κατάλαβα γιατί προτίμησε να χρησιμοποιήσει τη μητρική της (;) γλώσσα σε ομιλίες που έκανε προσφάτως στις ΗΠΑ, παρότι στο βιογραφικό της αναφέρεται ότι έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εσεξ και, κατά τεκμήριο, πρέπει να μιλάει την αγγλική. (Ισως όχι το ίδιο καλά όσο την ελληνική, αλλά δεν έχει σημασία...)

    Ωστόσο, η κατάπληξη που μου προκάλεσαν οι εμπνευσμένες ελληνικούρες της κυρίας Δούρου δεν ήταν αρκετή ώστε να αποσπάσει την προσοχή μου, ως ακροατή της ραδιοφωνικής συνέντευξής της, από την αλλοπρόσαλλη θέση του κόμματός της για την προσέλκυση επενδύσεων. Εν ολίγοις και με τα δικά μου λόγια (γιατί είναι αδύνατον να αναπαραγάγω το ιδιόλεκτο της πολιτικού), ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, με γνώμονα το πατριωτικό καθήκον του, πρώτα θα επανεξετάσει όσες ξένες επενδύσεις έχουν γίνει (αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά), καθώς και όσες πρόκειται να γίνουν, έπειτα δε θα ξεκινήσουν οι ίδιοι τα ταξίδια στο εξωτερικό για να προσελκύσουν νέες επενδύσεις - σοσιαλιστικές και πατριωτικές, υποθέτω. Ποιος νουνεχής άνθρωπος, με αντίληψη της πραγματικότητας, μπορεί να πάρει στα σοβαρά τέτοιες θέσεις; Πόσο ανόητος πρέπει να είναι κανείς για να παραβλέψει την υποκρισία που βγάζει μάτι;

    Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εμποδίσει οτιδήποτε θα βοηθούσε τη χώρα να ξεκολλήσει από το τέλμα του χρεοκοπημένου κρατισμού. Για τον λόγο αυτόν, ο πρόεδρος Τσίπρας, μετά την υποστήριξη που παρέσχε αφειδώς στους απεργούς στις συγκοινωνίες, τώρα στηρίζει και τις κινητοποιήσεις των αγροτών: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο της διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων» δήλωσε χθες, μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους τους. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι για τον πρόεδρο όλα τα αιτήματα -μηδενός εξαιρουμένου- είναι δίκαια, επειδή η υπόθαλψη και η στήριξή τους εξυπηρετεί το μόνο δίκαιο στο οποίο κατά βάθος πιστεύει: την κατάκτηση της εξουσίας από τον ίδιο και τον εσμό των παλαβών μαρξιστών που σέρνει μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/1/13 22:51

    17.01 νομίζω κοτσάνα ότι είπες γιατί αν γίνει ανεξάρτητος ο Χατζηοσμάν η έδρα δεν πάει σε κανέναν.Οπότε μάλλον βρες να πεις τίποτε άλλο για να ξεράσεις την χολή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/1/13 15:18

    Προφανως ο κακος 17:01 εννοει πως εαν ανεξαρτοποιηθει ο ζουμπουλ αγας δεν θα μπορει να παει σε κανενα κομμα και ετσι στης επομενες εκλογες το 2016 δεν θα ειναι στο ψηφοδελτιο του πασοκ...αλλα κ να ανεξαρτοποιηθει ο αγας υπαρχουν κ αλλα δυνατα χαρτια απο την μειονοτητα που σιγουρα θα παρουν παραπανω ψηφους απο τον πεταλωτη να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας επομενως μην κατηγορεις τον πεταλωτη οτι καιγεται να ανεξαρτοποιηθει κ οτι κανει πολεμο στον χατζηοσμαν!! εγω πιστευω πως ουτε καν ασχολειται μαζι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/1/13 18:45

      Μα φυσικά ρε 15:18

      Ο Πεταλωτής τους γράφει στα #$^36 του. Αυτοί οι κομπλεξικοί ασχολούνται με εμπάθεια και προκατάληψη μαζί του.

      Και δεν είναι χαζός ο Γιώργος. Και να μας αφήσει ορφανούς από την καταλυτική του παρουσία ο πράκτορας, όλο και κάποιον άλλον θα μισθώσουν ή θα μαντρωσουν οι προξενικοί από την έτοιμη δεξαμενή τους για να τον στηρίξουν μαζικά τα μειονοτικά πρόβατα.

      Δεν ασχολείται με μικρότητες, δεν είναι χαζός για τα αντικειμενικά δεδομένα αλλά είναι πάντα παρών και έχει άποψη για τον τόπο του και τον βοηθά σε κάθε ευκαιρία.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.